חברים יקרים אני צריך עזרה...

מאיר27

New member
חברים יקרים אני צריך עזרה...

כפי שכבר כתבתי,התקבלתי ללימודי רפואת שיניים בעברית. אתמול קיבלתי מכתב מהאוניברסיטה שכלל גם טפסי הרשמה למכינה במתמטיקה פיזיקה כימיה(שכמובן עבר זמנה ) וגם המלצות להתכוננות. ראיתי את התוכן עליו הם שמו את הדגש בתחומים אלו ו"קפאתי מיד" אני לא למדתי פיזיקה כימיה וביולוגיה בתיכון ומתמטיקה 5 יח"ל מאחוריי כבר 9 שנים .... אין לי מושג מה לעשות! בתחילה חשבתי לא להתכונן ללימודים מתוך הנחה שיחזרו על החומר באוניברסיטה אבל אני חושש להסתמך על זה. הבעיה שאין לי גם כל כך זמן-אני יועץ השעות בבנק פועלים וזו עבודה של 9 וחצי שעות ביום 5 פעמים בשבוע. אני מתכוון להתפטר לפני תחילת הלימודים אבל חשבתי לצבור עוד קצת "הון" ולא להתפטר עכשיו אלא קרוב ל-22. איך אני משלים את החומר? איזה ספרים יכינו אותי במתמטיקה פיזיקה כימיה ביולוגיה ? על מה להתמקד? כמה זמן ללמוד? האם יותר מהיר יהיה ללמוד עם מורים פרטיים וכמה שיעורים לקחת בכל תחום? (אין לי מושג באיזה מחיר מדובר לשיעור) אני יודע שכתבתי הודעה כבדה יחסית אבל באמת שחשוב לי להיות מוכן כדי שאוכל להצליח בלימודים... אודה לכם מאוד אם תסייעו

קודם כל, תנשום עמוק, תירגע...

אמנם לא למדתי בירושלים, אבל אני לא חושבת שאתה חייב לבוא עם ידע מוקדם נרחב מדי. גם בתל אביב ממליצים על קורסי קיץ אפילו בקבלה לביולוגיה, אבל זה לא אומר שאם לא תיקח אותם או תכין את עצמך איכשהו, לא תצליח בלימודים עצמם. שיעורים פרטיים אני חושבת שזה ממש מיותר. אתה יכול לעבור קצת על חומר בכימיה, פיסיקה ומתמטיקה לבד, יותר מזה ממש לא צריך. בקשר לספרים, בפיסיקה תשיג את יורם אשל. זה יעזור לך גם בלימודים עצמם. בכימיה אני מאוד נעזרתי בספרים של מנזורולה. במתמטיקה אין לי ממש ספר מומלץ, ואני גם לא יודעת מה בדיוק לומדים במתמטיקה בשנה א' בירושלים, אבל לדעתי הכי כדאי שתעשה רענון על חוקים בסיסיים של אלגברה, טריגו וגיאומטריה ואולי גם קצת חדו"א (רק לדעת מה זו נגזרת ומה זה אינטגרל). אלה דברים שבטח תצטרך גם בשביל פיסיקה, אז זה לא יזיק.

מאיר27

New member
תודה לטינית..

אם יש לך מושג להגיד לי איפה לרכוש את הספרים בפיזיקה וכימיה ואיך הספר בכימיה נקרא?

בכל חנות שמוכרת ספרים לתיכון

הספר בכימיה נקרא "עקרונות הכימיה" של עמנואל מנזורולה. הוא בא בשני כרכים. קח בחשבון שהספרים האלה עולים לא מעט, ורוב הסיכויים שחלק מהם תוכל לקחת מהספריה באוניברסיטה.

The Reaper

New member
קפוץ למים

כשאני התחלתי תואר ראשון בביולוגיה בעברית, הייתי 5 שנים אחרי סיום בית הספר ועם רקע של 3 יח"ל במתמטיקה מאחורי. לא לקחתי שום קורס, לא עשיתי שום רענון, פשוט ישבתי בהרצאות, הלכתי לתרגילים ולמדתי לבחינה כמו שצריך. הרמה היא לא כזאת גבוהה (בהשוואה לתואר במתמטיקה או בפיזיקה וכיו"ב) והיקף הקורסים האלה לרפואנים עוד יותר נמוך מזה של הביולוגים. אז כמו שהלטינית אמרה לך, תנשום עמוק, תהנה מהחופש שלך וכשתתחיל ללמוד, תתחיל ללמוד.

עזוב אותך

באמת. איתי התחילו ללמוד המון אנשים שלא הרחיבו ולו מקצוע מדעי אחד בתיכון ואומנם קצת יותר התאמצו מהאחרים שכן, אבל הם עברו את השנה הראשונה יפה מאוד. וחוץ מזה - גם אם ממש תרצה, לא תוכל להשלים פער ידע של בגרויות בחודש וחצי. באמת - עזוב אותך, לא קריטי, באמת שלא. תנוח, תהנה. אם ממש בא לך להשקיע, תגיע לירושלים כמה פעמים ותסייר בה קצת כדי להכיר מקומות ודברים. ככה גם תעשה בסמסטר א'. כדאי להכיר את ירושלים - אתה תלמד בה ב6 שנים הקרובות. כל טוב.

למעלה