חברים יקרים בזמנו עדכנתי אתכם שאמי

חברים יקרים בזמנו עדכנתי אתכם שאמי

חלתה בסרטן השד. כיום 5 חודשים לאחר הגילוי וכל התהליך שהיא עברה. היא נמצאת בסדרה בת 25 הקרנות יומיומיות בתל השומר. שאלתי היא: תופעות הלוואי שעוברות עליה. בבוקר היא נוסעת רעננה וערנית לאחר ההקרנה ועד שעות הערב היא פשוט מותשת ומרגישה צורך לישון כל הזמן מעין הרגשת סמרטוט לדבריה. וכן מתחת לשד המוקרן נוצר כתם אדום שאליו היא מורחת את המשחה שעליה המליצו לה. מוכר לכן?

מוכר מאד

תופעות לוואי של הקרנות משתנות לפי האזור המטופל אבל עייפות היא תופעה שמופיעה אצל כולם. העייפות של ההקרנות באמת מתחילה להשפיע יותר מאוחר לאחר ההקרנה וממשיכה עד אחרי סיום הטיפולים, ולוקח זמן גם לאחר סיום הטיפולים לגוף להתאושש מהעייפות הזו. מנסיון, לתת לגוף את הזמן שצריך כדי לנוח. לא להלחם בזה, זה עובר לבד. האדמומיות נוצרת מהקרינה והיא כמו כוויה בעצם. ממליצים למרוח על זה ביאפין. אפשר לבקש מהאחות במחלקה שתרשום תרופה לזה. בכל מקרה רצוי שהאחות או הרופא המטפל ייהיו מדווחים על התופעה הזו. (וסתכלי גם בקישור, אולי זה יעזור). יום טוב

תופעות מוכרות

ולמשחה קוראים ביאפין משחה מעולה חשוב למרוח הרבה כל הזמן גם לאחר סיום הטיפולים. רק בריאות ואושר.

בהחלט הזכרת לי נשכחות .....

עברתי שבעה שבועות של הקרנות חזקות לשד , ובשבועיים הראשונים לא הייתה שום עייפות או תופעת לוואי אחרת (כויה), אבל אחרי כשבועיים התחילה להופיע האדמומית המדוברת ואחר כך התקלפות של העור כמו כל כויה, השתמשתי במשחת אקוופור Aquaphor שמאד עזרה. העייפות לא איחרה להגיע - בעיקר בשעות אחה"צ הרגשתי דיי גמורה, הפתרון שלי היה לנוח קצת ואז ללכת למכון כושר - זה נתן לי המממממון אנרגיה בתקופת המחלה וגם שיפר את הרגשתי הנפשית . שתנסה לנוח קצת ואולי לצאת להליכה - זה מעלה את רמת הסרוטונין בראש וגורם לעליה באנרגיה . שיהיה בהצלחה ורק בריאות !! ------------------------

למעלה