פורמליות אינה נחוצה לנו, נמשיך פה
רה"מ הבטיח עזרה ונקב בסכום של 80 מליטאד שקלים. רק שהוא לא התכוון לזה...
באמת, לא נתנו לעצמאים כלום (כמעט כלום).
מענקים: קבעו קריטריונים, וכדי להיכנס לסד הזה, רק 5% נכנסו.
הלוואות: (היום דברו על שוב בחדשות 12) הן בהבטחה ממשלתית של 15% בלבד.
וזה מאוד נמוך. רק כדי להבין, אם הבנק ייתן לפלוני הלוואה של 100,000 שקל, שלא יוכל להחזיר, הממשלה ערבה לבנק ב-15,000 ש"ח בלבד. הבנק יספוג את ייתר ה-85,000 ש"ח.
לבנק, שהוא עסק פרטי, אין עניין לתת הלוואות בכזו חשיפה. מה גם שלא ברור מתי אפיזודת הקורונה תסתיים, כמה זמן נהיה בסגר חברתי ואותו בעל עסק יהיה מנוע מלקיים את העסק ולשלם את חובו. הראו שרוב המדינות באירופה יותר כמו 60-85% ערבות ממשלה. שם יש הלוואות.
רה"מ, שיכור מהסקר האחרון של 40-44 מנדטים. הוא פרק את כחול לבן, את העבודה ואולי גם מרץ לר תעבור את אחוז החסימה. אבל לא לעולם חוסן. אם יש 1,100,000 שכירים מובטלים (המידע בטח מהביטוח הלאומי, כדורשי אבטלה), ועוד כ-350,000 עצמאים קטנים (מספרים וכלה בבעלי רשתות כמו FOX), אם הם יחשבו שביבי נכשל והם משלמים את המחיר: אין עסק, אין פרנסה, אין כסף, הלך הבית (משכנתא) וכו'...שזה כדור שלג גדול! הוא לא יקבל 40 מנדטים. הוא אולי לא יקבל כלום. אגב אי החזר משכנתאות, יגרור לירידה במחירי הדיור. הבנק יקח נכסים וירצה לממש. לאנשים לא יהיה כסף לקנות (אבטלה, פשיטות רגל וכו') וכך יהיה עודף נדל"ן וחוסר ברוכשים: המחירים ירדו. ככל שמחירים ירדו, יותר בעלי דירות חדשות (יחסית) יחספו למצב שהבנק יבקש סכום גדול (לכיסוי הפאר בין ערך הנכס למה שהבנק ערב לו) וזו תהיה מפולת שלג רצינית. זה קרה בסוף שנות ה-90 בקנדה והמחירים נפלו כדי 40% ויותר.
דברו על זה, וקראו לזה בשם: הדוח של השעה 17:00 ביום שאחרי. רה"מ עלה לשידור עם כל החרפה בגזרות והופיע רבות מול העם. הוא גם העלה את ליצמן, כחלון ומנכ"לי משרדיהם. כך שהוא לא יכול להתנער מאחריות. הדו"ח הזה, די עמוס במחדלי ניהול, טעויות, ריכוזיות ובעיקר נזקים לבריאות ולכלכלה. מדו"ח כזה לא יוצאים טוב. רה"מ יידרש לשלם את המחיר. וכאחד שלא מוציא אגורה מכיסו, הוא ישלם בקלפי. הציבור יבוא עמו חשבון. גם על זה, גם על השקרים של ממשלת חירום שבה כל עניינו זה המשפט שלו ועוד. כל יום שעובר, משחק לרעתו.
גם המהלך שנקט אמש, של הקלות בסגר, הן טעות איומה. בוא נשווה לסינגפור.
פה נעשו בחג בקושי 6,000 בדיקות סירולוגיות, נמצא כי יותר מ-10,000 בדיקות הלכו לאיבוד או הגיעו לפגות תוקף, היו גם הרבה טעויות. זמן ההמתנה הממוצע בין בדיקה לתשובה עומד בין 5-11 יום!
התוצאות של הבדיקות הן המשוב למערכת הבקה, של אם הניסוי הצליח או לא.
בסינגפור נעשה ניסוי דומה (הקלות) רק ששם זמן ההמתנה בין בדיקה לתוצאה עומד על מקסימום 3 שעות! והם כשלו, המגיפה התגברה והיו חייבים להשיב את הסגר ולוותר על ההקלות. מה שיקרה פה עם ההקלות עשוי להסתבר כמשגה גדול ויקר. הלוואי ואתבדה.
אישית, אני מחוייב לסגר אם הוחלט על סגר. אבל איני מחויב ביציאה לבתי עסק או אחרים, אם אני חושש. אני יכול להמשיך שבועיים כפי שהיה עד היום, ולברר אם זה עובד, או שהוליכו את המדינה לתחלואה מעריכית!
יש מקדם הדבקה, שנמדד בכל מדינה נורמאלית, והמספר בגבולי הוא 1.0. מעליו ההידבקות מעריכית ומתפשטת. מתחתיו היא מתכנסת ונעלמת. ישראל (בניחוש, לא בחישוב!) בדיוק על 1.0.
מדינות שיצאו מהסגר היו מדינות שהמספר שלהן היה 0.4 (אוסטריה) ו-0.7 (דנמרק). אם חשבו שמקדם הביטחון שלנו הוא במספר מכונות ההנשמה הפנויות, הרי שהמקדם הביטחון מצוי במספר של מקדם ההדבקה. וירידה במספר המונשמים, שמתגאים בו, הוא תולדה ישירה של מספר המתים. אז שלא יספרו לנו סיפורים. אני לא יודע אם בחולים הקשים, ע"פ הזמן שחלף מאז נדבקו, נכנסו כבר החרדים. הערבים בטח לא. אם המגיפה תפרוץ בייתר עצמה ומספר המתים יעלה דראסטית, רה"מ יהיה במצב לא נעים במיוחד.