חברים יקרים, 14 יום נותרו לנו

חברים יקרים, 14 יום נותרו לנו

להורדה סופית של הגבס. בסך הכול נגיע לשלושה חודשי גבס פחות שבוע. וואו, זה המון. אני רוצה להגיד שאני מעריצה של טל. הוא היה גיבור. הוא לא מתלונן. הוא חי ומתנייד עם הגבס הזה כל הזמן בלי לקטר בכלל, כאילו שהוא נולד עם הגבס הזה. הוא רץ, הוא הולך ואתמול אפילו התחיל לטפס על עץ בדרך מהגן, עד שאני הורדתי אותו... יש גבול לכל דבר
ילד קסם יש לי. ילד אמיץ וגיבור. בדיוק שבועיים מהיום נוריד את הלבן-הלבן הזה, שכבר מלא בציורים ולכלוכים ואני כבר לא יכולה לראות את זה יותר... סוף סוף נוכל לעשות אמבטיה כמו בני אדם, אמבטיה גדולה מלאת מים וצעצועים וקצף. טל כל כך מתגעגע לאמבטיה כזו. עכשיו הוא יושב בכיסא קטן בתוך האמבטיה כשהרגל עטופה בניילון של פח זבל שקשור הרמטית לרגל ואנחנו נזהרים לא להרטיב גם את הניילון. הרגל כמובן נשענת על שרפרף אחר. זהו, שייגמר כבר. בוקר מצוין לכולם ומקווה שעל אש"ת עובר יום קל יותר. ושוב קוראת לגוון שתבוא להציץ ולהגיד מה שלומה. יעל

nlanxner

New member
גם אנחנו סופרים

אני שמחה בשמחתכם! גם אנחנו התחלנו לספור את הימים שנשארו עד הניתוח - עוד 9 ימים. היום שמו את הגבס האחרון לפני הניתוח ופורת אמר שהרגליים במצב מצויין. נשאר רק לחתוך את הגיד. התחלנו מ-א-ו-ד לחשוש מפני הניתוח. זה בטח כל כך יכאב לאוריה הקטנה. והיא כזאת ילדה מתוקה וטובה... שיהיה לכולנו בהצלחה ושבוע טוב!

בוקר טוב../images/Emo24.gif

עד עכשיו לא היה לי זמן להיכנס ולומר לכם בוקר טוב, אז אני מנצלת את 10 הדקות שנשארו עד הצהרים לומר לכם. קודם כל ברכות על טלטול, איזה כיף, הוא בטח לא זוכר כבר איך זה בלי.... אני זוכרת להבדיל שהיו מורידים לתמיר את הגבס כדי שהרגל"תנוח", היינו עושים אמבטיות עם קצף ושאר ירקות, אבל הוא לא היה מבין, אבל טלטול ב"ה .... (נראה לי שכולם יתקבצו סביב האמבטיה....
) לגבי אוריה, באמת אבל באמת שאין לכם ממה לחשוב, חתיכת הגיד לא נחשבת כניתוח אלא כניתוחון, ככה לפחות הרופא אמר לנו ובאמת זה היה ככה, פחדתי יותר מהמחשבה שזו הרדמה מלאה, ותאמיני לי שלא יכאב לה, הם רק מבוהלים במקצת. שיהיה בהצלחה יום טוב וסתם נזכרתי בשיר:"אנשים זרים שאני בכלל לא מכיר...."- מי מנחש את ההמשך?

תודה, יקירתי ובהצלחה גדולה לכם

משוכנעת שיהיה בסדר. אומרים שזה ניתוחון קל מאוד. לא עברנו אותו אז אין לי מושג מניסיון אישי אבל מניסיונם של האחרים פה אומרים שזה קל.

בוקר טוב חברים

סופרת את הימים לילד קסם המתוק
, מטפס על עצים קטן, כזה מתוק. אמא של אוריה, לגבי הניתוחון. אצלינו הוא התארך כי לא עשו גבס טוב באחת הרגליים והיה צריך להחליף אותו. מדיבורים עם לפחות שני הורים שעשו את הניתוח עם פורת, שאני יכולה לזכור לא היתה להם שום בעיה בניתוח, ממש לא. תדברי עם האחיות קודם וגם עם פורת לגבי האקמול, או לגבי הרחצה של התינוק בסוף הניתוח- שלדעתי גרמו סבל מיותר לתינוק, זה כמובן אם אין לך בעיה להחזיק אותה מלוכלכת מגבס...

nlanxner

New member
אקמול ורחצה - תמיד?

הם נותנים אוטומטית אקמול בסוף הניתוח? וכנ"ל לגבי רחצה - כמה מלוכלכת כבר היא יכולה להיות אחרי שישימו לה גבס?? אנחנו עוברים את זה על שבוע והיא נשארת די נקיה למעט מעט שאריות גבס בחלק העליון של הרגליים שלא גובס. איך עברו עליכם הימים הראשונים אחרי הניתוח? התינוק היה עצבני יותר מהרגיל או לא?

כל ילד מגיב אחרת

לא נראה לי שנותנים אקמול באופן אוטומטי. נראה לי שרצו להשתיק את אושרי שאני לא אבהל לשמוע אותו... נתנו לו נר שלם אחרי הניתוח. זה משהרגיז אותי. לגני הניקיון, אולי יש גם טיפונת דם, לא בטוחה אבל הרגיז אותי איך שכפתו אותו עם שתי "חזיות" ואח"כ אמרו לי "אל תדאגי הגבס יורד בכביסה- שהבדים היו בכלל של בית החולים. וגם החליפו לו חיתול. כל זה היה לי מיותר.

אושרי היה מצוברח אחרי הניתוח

כמה ימים. המקרה היחיד ששמעתי שהיה ככה. לא עזבנו אותו לרגע שלא יתעורר לבד. תוכלי לקרא מרחלי ונירוקה שאצלם התהליך וההתאוששות היו הרבה יותר טובים.

וגם ממני...../images/Emo13.gif

אולי 10 דקות תמיר בכה אחרי ההרדמה כי הוא היה בהלם כנראה, אחרי שהוא התעורר מהשינה, הוא כבר היה חדש בכל מובן המילה הוא חייך וצחק כאילו כלום, חשבתי שזה אולי בגלל משהו שנתנו לו להרגעה, אבל לא, למזלנו זה המשיך עד היום.
יום נעים אורית

הסתייגות קטנה

תמיר היה בהרדמה מלאה לא? אושרי היה בהרדמה חלקית, כך שהוא בעצם חווה את הניתוח.

nlanxner

New member
בקשר להסתייגות

גם אוריה תהיה בהרדמה מקומית, אז זה דווקא קצת מטריד...

שלא יטריד

לדעתי זה ממש עדיף ומהבחינה של הניתוח אין הצדקה להרדמה מלאה. ובאמת תתעודדי מאוד מרחלי והירוקה

1הירוקה

New member
אצלנו היה מעולה אחרי הניתוח

אצלנו אחרי הניתוחון הוא פשוט ישן 22 שעות עם הפסקות רק לאכול למרות שההרדמה הייתה מקומית היא כנראה השפיעה עליו חזק אלו היו ה שעות הכי קלות שלנו איתו הוא רק ישן ואכל בהצלחה

למעלה