חברים יקרים

חברים יקרים

בקשה לי אליכם. דיונים שאתם דנים אותם בפורומים אחרים - טוב ויפה. אם אתם מעוניינים לעורר דיון בנושאים הרלוונטיים גם כאן, תבורכו, אך לא אסכים לכבס את הכביסה המלוכלכת שאתם מביאים עמכם מפורומים אחרים. דהיינו, דעות אישיות על אנשים ספציפיים מפורומים אחרים - אנא מכם, לא כאן.

oisin

New member
הבעיה היא שמה שהעלתי מהותי...

לגבי המשך קיומו של הפגאניזם בישראל.אם כך יתנהלו דיונים בנושא הפגאניזם, תוך כדי עבירות על חוקי יסוד גלובליים בימינו (קל וחומר לפגאניזם), כמו חוסר דמוקרטיה, חוסר סבלנות ושימוש בכח כלשהוא (במקרה זה כח המחיקה),אז אני חושש שנבואתך תתגשם תוך מס´ מצומצם של שנים.

Cath

New member
סליחה שאני מתערב בדיון..

אבל, אושין אולי אתה צודק במה שנאמר בהודעתך הקודמת(שנמחקה), מצד שני אני מבין את הסיבות של אילן למחוק אותה. אף על פי שהמנהלת הפורום בוואלה אולי טועה בהחלטות שלה אני לא מוצא לנחוץ לפרסם את הוויכוח אידיולוגי ביניכם בפורום שונה, שמחצית מחבריו לא קשורה ולא יודעת על מה את מדבר (כמוני, למשל). פרט לכך, אף אחד לא מושלם, והדוגמא הראשונה שצצה לי בראש זה משל של מלך קונור ומעשיו בבני אישלו. הדמוקרטיה שאתה מזכיר, עדיין מתקיימת, משום שישנם מספר פורומים, הדבר משול כאן לריבוי "מפלגות". כמו כן אני בעד לתת לחברי פורום ב"וואלה" להחליט בעצמם את מידת יעילות הפורום. ובדבר עתידו של הפאגאניזם בארץ, אישית אני אוהב לחיות את "היום", ובינתיים אני מרוצה כשאני רואה את התפתחות הקהילה בחודשים האחרונים.

oisin

New member
הגאווה היא תיבת פנדורה של הפגאניזם.

זו הייתה מהות כוונתי...וצריך להיזהר מכך!

oisin

New member
לדעתי, אילן אתה אתה סובייקטיבי...

מכיון שאתה קשור במידה מסויימת עם הנהלת פורום וואלה, כי בסה"כ העלתי נקודה חשובה לדיון בנוגע לאיכות התקשורת בקהילת הפגאנים בכלל,ואתה התייחסת אל כך כאל כביסה מלוכלכת.

החלטתי בנושא הינה חד משמעית

לא אתן במה לבקורת על התנהלותו של פורום אחר בפורום זה. בקורת בנושא התנהלותו של פורום זה, כל עוד היא לא נוגעת לשאר חברי הפורום, אתה מוזמן להפנות ישירות אלי או ל-Dia Leoghann.

oisin

New member
הבעיה היא...

שכאשר לכם יש ביקורת כלפי מישהו, אתם לא חוסכים אותה בפני הציבור, אלא מתבטאים במלוא העצמה וללא כל סייג.תחשבו על הנושא ועל השלכותיו, זה חשוב לכולנו.

Justin Angel

New member
אז בתור התחלה, אתה טועה.

אם הגעת להחלטה שאתה 100% בטוח בה ומשוכנע שהיא נכונה, וגם לא מוכן להקשיב לאנשים שאומרים לך שאתה טועה - אתה כברירת מחדל טועה. הדבר היחידי שמאה אחוז נכון היא אקסיומה, ואני לא חושב שאתה תהפוך את העקרון הזה לאקסיומתי בחיים שלך. ועכשיו ניגש ללמה אתה טועה מבחינתי. מטרת הפורום --> תוכן הפורום --> פעולות מנהלי הפורום. בכדי להסביר מהי מטרת הפורום צריך לעשות, ציין (במילה אחת), הסבר (תן הגדרה למילה האחת במשפט או שתיים) ונמק (קשר את ההגדרה למקרה הספציפי). מהי מטרת הפורום? פאגאניות בישראל. פורום זה עוסק בדתות הפאגאניות בישראל, מכיוון ולא ניתן לעסוק ישירות בוויכוחים תיאולוגיים ודתיים אחרים היות ודתות פאגאניות הן אישיות, הפורום למעשה עוסק בקהילה הישראלית. ולפעמים לעתים רחוקות בהחלפת רעיונות ומאמרים. תוכ הפורום בהתאם לכך צריך להיות מותאם לנושא הראשי של הפורום - לקהילה פאגאנית ישראלית, ולשתי הנושאים המשניים שהן החלפת רעיונות ומאמרים. מה זה קהילה פגאנית ישראלית? נכון לעכשיו זה ככמה מאות בודדים של אנשים מפוזרים ורובם מנותקים מהכלל, כמו כן יש שלוש מקומות שפאגאנים יכולים להיפגש: המפגש הפאגאני ושני פורומים באינטרנט. אז תסביר לי בשם כל רוחות היער, איך אתה מגביל את נושא השיחה לא לדבר על אחד משני הפורומים? באותה מידה שאתה לא תגביל מישהו שיגיד כמה המפגש היה דפוק (בהנחה וההודעה מנומקמת יפה), אתה לא צריך להגביל שום הודעה על הפורום הוואליסטי שמנומקת די והותר. אני לא ראיתי את ההודעה המדוברת של אושין, אבל אני יודע שהוא כותב בדיוק מספיק כדי שזה יחשב מנומק. ובין אם הדעה היא שפורום וואלה דפוק לבין אם פורום וואלה הוא מתנת האלים לפאגאנים בארץ, אתה לא צריך להגביל את ההודעה שלו. פורום וואלה מהווה אחד משלוש מוקדי ההתאגדות הפאגאנית בארץ, ובהתאם לכך בטוח לביקורת בפורום. כמובן שלא להתקפות אישיות בפורום, אבל צריך להגדיר מאוד טוב מה זאת התקפה אישית. אם זה מכוון נגד אדם אחד ספציפי אשר שמו ננקב בפירוש (או נרמז בצורה מספקת) אז זה פסול, אלא אם כן האדם המדובר הוא אחד ממנהלי פורום וואלה ולכן פתוח לביקורת ציבורית. ונוודי, בגישה אישית. נכון לעכשיו ולרוב הזמן בהיסטוריית הפורום סקר הפופלריות שלך נע בין "מי זה המנהל הפיקטיבי הזה?" לבין "איש נחמד, חבל שהוא לא עושה כלום". אתה יודע שאתה מנהל כברירת מחדל ובגלל שאנשים מכבדים אותך (זה ויש לך חיוך מקסים), אבל לא בגלל הפעילות שלך. החלטות כאלו שמגבילות בצורה רצינית את נושא השיחה הייתי מרגיש הרבה יותר רגוע אם היית מחליט ביחד אם ארי-אל ואולי גם מעלים את זה לדיון ציבורי אם הסוגיה מספיק חשובה. בטח לא מחליט אותה מרגע של כעס או חפזון. ברכות זוהרות

על איזו החלטה אתה מתלונן?

ההחלטה היחידה שאני רואה כאן, היא ההחלטה שלא להעביר סכסוך מפורום אחד למשנהו. ההחלטה הזו לא באה ברגע של כעס ובהחלט לא מתוך חיפזון אלא לאחר השקעת מחשבה מרובה על טיב התשובה שלי. איני רוצה שהפורום יהפוך לבמה של ויכוחים, במיוחד כאשר חלק מחברי פורום זה לא יודעים כלל במה מדובר. גם אני לא קראתי את ההודעה שפתחה את הדיון בפורום בוואלה. גם לו הייתי קורא אותה, לא מתפקידי לשפוט או להחליט בעד צד זה או אחר. מי כמוך, ג´סטין, יודע כי היחסים בין הפורום כאן לבין הפורום בוואלה הם קרירים במקרה הטוב. בזמנו ביקשתי מכרמית ומהלגה, מנהלות הפורום בוואלה שלא להתבטא כנגד (ומצד שני, גם לא בעד) הפורום בתפוז ולבקש זאת גם מחברי הפורום האחרים שם להמנע מכך. מעצמי איני דורש פחות - אולי אף יותר. את שתי המטרות שאתה רואה למשניות בפורום, אני רואה דווקא כראשיות, בנוסף להיותו הפורום מקום להכיר בין פגנים ברחבי הארץ. ובנימה אישית - את ה"סקר" אותו אתה מציין, אני לא מכיר. אני אשמח לדעת מה חברי הפורום האחרים חושבים. לא אנטור טינה למי שחושב כמוך. נהפוך הוא, הדבר יעזור לי בהחלטה חשובה.

oisin

New member
אילן...

לא היה בכוונתי לתקוף, להיפך פניי לשלום.אתה צריך להבין את הנימה המדוברת שבאה מתוך דאגה לכלל הקהילה.אינני דוגל בהפרדה הזו של פורומים ועצוב שקיים דבר כזה.הפירוד הזה הוא זרע הפורענות של כל דת (ראה הסטוריה).אני חושב שדעותיהם והתנהגותם של פגאנים במקומות אחרים משפיעות בהחלט על עתיד הקהילה כולה.תאר לך אדם שאינו בקיא בתחום ושמתחיל להתעניין בו ונכנס במקרה לפורום וואלה בפעם הראשונה, תאר לך מה יהיה הרושם הראשוני שלו?, שאגב משפיע בהחלט על התפיסה בהמשך.אתה צריך להבין שהמחשבה שעלתה לך בראש יכולה להתממש בעתיד הקרוב ביותר ולכן כולם צריכים לקחת אחריות בכדי למנוע זאת. אושין.

Justin Angel

New member
אושין...

די. הבנו, אתה לא אוהב את וואלה. זב"ש. אתה חושש על הצעירים בקהילה הפאגאנית? אל תדאג, הרציניים באמת גם מגיעים לפה בסופו של דבר. כמו שהרציצניים באמת שמתחילים פה גם יגיעו לשם בסופו של דבר. אם אתה באמת חושש וזה לא סתם גאווה עצמית נגד וואלה, אז תקח את המקלדת שלך ותתרום משהו לפורום. לא סתם רטינות ומשפטים חצי ברורים. תשבו ותכתוב מאמר אמיתי. לא משהו עם משפטים בלתי-ברורים ומטרה פחות ברורה, משהו חד, חלק ולעניין. רוצה נושא? איך אני יודע שקלטים ודרואידים לא אכלו אנשים. או: למה קלטים ודרואידים לא אותו דבר? אם אתה באמת רוצה לתרום, זאת הדרך.

Justin Angel

New member
...

אל תהיה מלכת דרמה פולנית-וויקאנית :) אין שום החלטה חשובה. אם ההחלטה החשובה הזאת קשורה איכשהו לאי-הגעתך לפורום על בסיס קבוע, התשובה היא לא. אתה איש מקסים ונחמד עם גישה חביבה לחלוטין, ולמרות שיש לך מספר עוונות בעברך אתה עדיין חלק חשוב מהשילוש שמפעיל את הפורום (גילדת החלל, הלאנסדד והקיסרות). אם אתה חושב שאתה יכול להימלט בכזו קלות אתה לא תצליח. גם אם תברח, אני אזכור את השם שלך ואכתוב את זה ביומני הפורום שלנו בעוד כמה שנים. אתה לנצח אתנו :) אין לי באמת מושג מה עשית, אבל הגישה הנחרצת שלך וחוסר הניקוד אומרת לי שטעית. אם אושין לא נימק מספיק למה יש להעלות את פורום וואלה באש, רק צריך לבקש ממנו, כפי שניתן לראות הוא עשה זאת בשמחה. את האמת לאמיתה לא אכפת לי אם בנינו לפורום וואלה יש עדר של פינגווינים וכלבי-ים. אילן, בכל הרצינות, תראה קצת בטחון בחברי הפורום הזה. לא עומדת לפרוץ שום מלחמת פורומים, מהסיבה הברורה האי שאנחנו אנשים מבוגרים ורציונליים. ועוד סיבה יחסית טובה היא שפורום וואלה לא שווה את הזמן של כולנו, ולא את הנזק לקהילה הפאגאנית. נכון לעכשיו הוא מקוטלג אצלי בראש יחד עם פורומים מתלהבים בעלי פוטנציאל פיתוח. אגב, יחד איתו נמצא הפורום מג´יק קינגדום החביבים. קטגוריה למטה מי שמתעניין בפורומים שהם רק מתלהבים נמצאים ספירי ורוחי. אם מישהו שם רוצה להתבטא נגד תפוז בוואלה, אז שיעשה זאת בשמחה. אני לא חושש משלוש סיבות, האנשים בוואלה בוגרים בדיוק כמונו, אין להם שום רצון או אינטרס להיכנס לוויכוחים של ילדים בני-שלוש. הסיבה השנייה, הם יודעים כמונו שזה לא יתרום כלום ורק יהרוס. הסיבה השלישית, אני נמצא בתפוז ואין יותר מדי אנשים שבאמת רוצים שאני אגיד את דעתי המלאה עליהם לא בוואלה ולא כאן. אתה רוצה להכיר בין פאגאנים? תהנה. אתה בחיים לא תצליח בכזאת מטרה שלופה מהמותן. אין לך לא את הכלים ולא את האמצעים. במקרה לזכות הקהילה הפאגאנית הישראלית נפל המפגש שנתן לנו גם את הכלי ובשילוב עם האמצעיים שלי (שהפורום הוא אחד מהם) התארגן מפגש לתפארת :) ולהחליף רעיונות עד כמה שזה מקסים, קורה כאן אולי פעם בחודש. ומאמרים? מאמרים תורמים רק כאשר אין כבר דעה באותה נושא ו\או מחפשים דעה באותו נושא. המטרה החשובה ביותר היא טיפוח הקהילה הפאגאנית בארץ. אלא אם כן יש לך תוכנית ממשית שמכילה סדרת פעולות כדי להפוך את המטרות המשניות לראשיות. ברכות זוהרות בשלל צבעים

Dia Leoghann

New member
אושין וכולם!

אי חושב שמחיקת ההודעה של אושין היתה מוצדקת לגמרי, אני לא מבין איפה הספק כאן בכלל. אושין, אם יש לך בעיה עם הפרו-גרמאניות של הלגה, תפנה להלגה עצמה. אתה באמת חושב שהסתה כאן כנגד חברי או מנהלי פורום אחר תשנה משהו באותו הפורום (לטובה או לרעה)? אם לא נוח לך היחס שאתה מקבל בפורום וואלה, אתה יכול פשוט לא להכנס אליו, למרות שהייתי ממליץ לך לפנות קודם כל למנהלת הפורום בצורה אישית ונעימה, ולפתור איתה את הבעיות שיש לך. אני הייתי מצפה שאם למישהו כאן יש בעיה איתי או אם הנווד שיפנה אלינו במסרים אישיים ולא יפרסם הודעה בפורום וואלה או פורום אחר בלשון כזו: "מה דעתכם על הפרו-קלטיות הקיצונית והמעוותת בפורום פגאניזם בתפוז?...שגובלת ואף לוקה בהכחשה ברורה של עובדות הסטוריות מצערות? ומה דעתכם על התנהגותו המניפולטיבית והאנטי-דמוקרטית של מנהל הפורום-Dia Leoghann?, שמוחק הודעות שאינו מסכים איתן מסיבה סובייקטיבית,היות והוא מזוה רגשית עם העם הקלטי?" באחת ההודעות שלך אושין אמרת "שכאשר לכם יש ביקורת כלפי מישהו, אתם לא חוסכים אותה בפני הציבור, אלא מתבטאים במלוא העצמה וללא כל סייג.תחשבו על הנושא ועל השלכותיו, זה חשוב לכולנו." - דבר ראשון, זה בדיוק מה שאתה עשית שהטחת ביקורת בציבור על הלגה, ואפילו לא ממש בציבור של הפורום שלה. דבר שני, אני לא נתקלתי ולא זכור לי שהטחתי אני, או הנווד לצורך העיניין, ביקורת על מישהו בפני הציבור כולו, אלא אם כן זה בתגובה על הטחת ביקורת שלו עצמו על מישהו מהפורום הזה או פורום אחר. אם הפילוג בין הפורומים מפריע לך ומדאיג אותך, תדאג לצמצם אותו ולא להעמיק אותו. דרך אגב, אני לא מכיר את הפילוג הזה, ואני לא מסכים עם כל טענה שהועלתה פה על פורום וואלה, שלדעתי הוא פורום ברמה גבוהה ומכובדת!!

oisin

New member
יש כאן אי-הבנה רצינית בנוגע לכוונות

מי שרוצה להבין היטב את הדברים שאמרתי בקונוטציה הנכונה שיילך לבדוק מהתחלה את הדברים שכתבתי בוואלה, עוד מלפני שבועיים.עד כה רק הוצאתם את דבריי מהקשרם והיה פה בליל של התכתבויות לא קשורות ולא לעניין בנושא ההיולי שהצגתי. בברכת הבנה אושין.

מי אגם

New member
מה אתה מתלונן?

להוציא דברים מהקשר זאת ההנאה הכי גדולה של אנשים בפורום הזה! האם אתה מוכן להיות אחראי לגזילת ההנאה הזאת מחיי האנשים? הא?

למעלה