חברים יקרים

guymgk

New member
חברים יקרים

כמו רבים מכם, התנסיתי ביוגה לראשונה במזרח, וכמו רבים חזרתי ארצה עם המון רצון להמשיך בדבר הנפלא הזה. מה שכן, ארץ, עבודה, קצת יותר לחץ מסביב, והופ, אין יוגה. נכון, יש הרבה מורים והיוגה בעלייה בארץ. אבל משהו חסר לדחוף אותי שוב לכל זה, יש עצות?

איך מתחילים מחדש?

שלום לך, ביוגה סוטרות פטנג'לי טוען שנוכל להשתיק את תנודות התודעה שלנו ע"י אימון ואי צמידות. באימון הכוונה היא לסדהנא שאנחנו עושים, באופן רגיל, חוזר ומסור. אחת הסיבות שהאימון מודגש כאן היא שזה לחלוטין לא מובן מאליו להתאמן. זה מאוד אנושי וסביר שזה יהיה קשה ודורש, וזה נורמלי שאם מתרחקים קצת, קשה לנו לחזור. כשאנחנו מבינים את הקושי ומובילים את עצמנו להתאמן בכל זאת, אנחנו מעמיקים את עול היוגה שמונח עלינו, ומגבירים את המחויבות והאפקט של התירגול. אין לי עיצה טובה בשבילך חוץ מלקפוץ, לאסוף אנרגיה ולהתחיל, והקשר יחזור מאליו. אצלי זה עבד ככה כשאני התרחקתי. הבשורה הטובה היא שכשחזרתי עומק התירגול קפץ אצלי בכמה דרגות. נשמע לי שחלק מהענין אצלך, הוא שעדיין לא מצאת לך מקום כלבבך להתאמן בו. ובזה יש רק לנסות. בהצלחה ושתהיה שנה טובה אורית

oggi2

New member
פשוט להתחיל..זה קצת תקוע בהתחלה

אבל אחרי תרגול או שניים הגוף כבר לא חורק ואתה לא סופר כמה שניות עברו ונכנס לזה. האמת שזה ככה כמעט בכל אימון שיש בו מימד מדיטטיבי, אני נתקלתי בזה לא רק בחזרה ליוגה, אלא גם לריצה ולשחייה, ואח"כ אתה שואל את עצמך: למה הפסקתי בכלל? וגיא, המלצתי ואני עדיין עומדת בהמלצתי על איינגאר ברחובות אצל אהד רייס, קבוצות קטנות, מדריך מעולה, ימים ראשון ורביעי ב 20:30 , פשוט תגיע ותתפס שוב (תרתי משמע..) שנה טובה!

למעלה