חברים, יש לנו יו"ר חדש. פרטים בפנים. שתסתקרנו עוד שנייה.

מיכי 10

Member
חברים, יש לנו יו"ר חדש. פרטים בפנים. שתסתקרנו עוד שנייה.

טוב, לא אחזיק אתכם במתח.
היו"ר החדש שלנו הוא יהושע, אשר נבחר פה אחד ע"י כל האסטררו, ובהסכמה ללא הצבעה, גם של ארבעתנו, האורחים!

הגעתי רק כרגע הביתה משם, אז ברשותכם, אני רוצה לחמם ולאכול ארוחת ערב, ובעוונותיי - מול הטלוויזיה. היה לי יום של בייביסיטינג על ילד חולה, וכנראה שגם מחר אצטרך לשמור, אז חייבת להספיק עוד הרבה הערב.

כך שעל הערב המעניין שהיה לנו, אדווח מאוחר יותר.
תתאפקו, לא יזיק לכם.

מיכי 10

Member
הערב במועדון.

היינו שמונה חברים, ובמהלך הערב הגיעו עוד ארבעה חברי הנהלה בזה אחר זה. כך שלבסוף היינו שנים-עשר.
אז ככה; התברר שמכיוון שלא הכנתי תוכנית מוגדרת, היינו שלושה חברים שהכנו תוכניות בראש.
רציתי להתחיל בתוכנית, והתכוונתי לנהל שיחה עם החברים בעניינים שונים, הקשורים למועדון.
אבל אז הודיע לי אלדד שהוא מוכן להנחות את המשחק samopiniuloj, והסכמתי בשמחה להוריד את האחריות ממני.
אלא שלאה התנגדה לכך, כי חשבה שאנחנו מתכוונים לשוחח על בעיות המועדון ואל"י, מה שלמעשה באמת חשבתי תחילה. היא גם הכינה חומר כתוב לשם כך.

אז החלטנו להיענות ללאה. יהושע פתח בכך שחסר לאל"י עוד חבר/ה בוועדת הביקורת. יואלה הובילה בכיוונים אחרים, ובעיקר על כך שכמעט לא נשארו חברים במועדון, ושהמועדון בכלל לא יחזיק מעמד, לדעתה, וייאלץ להיסגר תוך זמן קצר. ושניהם עלו לטורים (במלעיל) גבוהים כל כך, שאלדד אמר לי שהוא הולך, כי הוא הגיע כבר עם כאב ראש חזק, וזה היה למעלה מכוחותיו.

שכנעתי את אלדד להישאר בכל זאת, וניסיתי שוב ושוב להנחות את הערב, ולהשקיט את הרוחות. זה עזר קצת, אבל נאלצתי לחזור כמה פעמים על הבקשה. אז הבאתי כוסות חד"פ, והיגשתי מים מהברז לכל מי שהיה מוכן לקבל, ותחילה לאלדד, נגד כאב הראש.

בינתיים גם אני אמרתי כמה דברים קצרים בקשר לוועדת הביקורת, ואז העברתי את רשות הדיבור ללאה, שקשה היה לה להשתחל לתוך הוויכוחים הרמים של יואלה ויהושע. לאה דיברה בעיקר על צרכי המועדון, ועל הֵעלמות בוגרי הקורסים מהמועדון, אשר לדעתה היה צורך לקרב אותם יותר, על מנת שבאמת יישארו.

לא אוכל לשחזר עכשיו את כל הוויכוחים והדיונים, שבאמת היו רבּים, ועסקו בנושאים שחשובים לכולנו. אז כתבתי בראשי פרקים בלבד.

בינתיים הגיע גם עמרי, ואלדד אמר לי שעמרי מבקש לעשות שיחת סיכום לחברי המועדון. אז סיימנו כמה דקות לפני הזמן, כדי לאפשר לו את השיחה.
עמרי ערך בפנינו סיכום קצרצר, ודברי פרידה אחדים, אם כי אנחנו לא באמת נפרדים, אלא הוא רק מפסיק להיות היו"ר, ועובר לתפקיד חשוב, כאחד משמונת חברי UEA, ואחראי בתחומו (תחום המדע) על כל המזה"ת וצפון אפריקה!

כמעט כולנו נשארנו לישיבה - שבעה אסטררנוי + ארבעה אורחים.
אחרי דיווח לא קצר של עמרי, וגם ויכוחים נוספים וסוערים בין כמה מהאורחים וכמה מחברי ההנהלה, עבר עמרי לעניין בחירת היו"ר החדש.
התברר שאף אחד מאלה שהיו יכולים אולי להתאים, לא רצה ו/או לא יכול לקחת על עצמו את התפקיד.
אז יהושע נבחר ברוב קולות האסיפה וגם בתמיכה השקטה של האורחים, והסכים, לשמחתנו

אחרי זה עבר עמרי לנושא פרסום הקורסים, והציג את ההצעות השונות. היתה לאחרונה תכתובת בינו ובין אלדד, אמיר ודורון. ההצעות כולן יקרות, אלה יותר ואחרות הרבה יותר... וגם החֲבָרות השונות (של פרסום בעתונות או בכמה אפשרויות ברשת) מציעות תנאים שונים.
לבסוף הוחלט ברוב קולות וגם בתמיכת כל ארבעת האורחים, לדחות את תחילת הקורס לאחרי חגי תשרי, כלומר, לשנת הלימודים הבאה, ולהתחיל בפרסום כחודשיים לפני חגי תשרי, כדי לתפוש את עתודת התלמידים בזמן, עוד לפני שיירשמו לקורסים אחרים.

אגב, תוך כדי הישיבה, ניצלו את הזמן ארבעה או חמישה מחברי ההנהלה, ועבדו על הכנסת חוברות Israela Esperantisto למעטפות ממוענות לארץ ולחו"ל.

ולאחר הסעיפים האלה, נפרדנו בברכות ליו"ר החדש וליו"ר היוצא, ובג'יס לכולם, ויצאנו ארבעתנו "הביתה בשמחה רבה".

למעלה