חברים, כרגע סיימתי לקרוא

YuvalKuntzman

New member
חברים, כרגע סיימתי לקרוא

את ספרו המצויין של אוברי "מלחמתה של רוסיה", ונתקלתי בטענה המעניינת שלו בנוגע לאי התערבות הרוסים במרד הפולני. אוברי טוען כי הרוסים לא יכלו לסייע לפולנים, מכוון שהם היו בקצה יכולת האספקה שלהם, וכי הגרמנים החזיקו הגנה קשיחה מאוד מסביב לוורשה ועל נקודות החצייה של הויסלה. מה דעתכם ?

קוכולין

New member
אני חושד יותר בסטלין

לדעתי סטלין רצה לחסל כל פוטנציאל "ריאקציונרי" פולני. נוח היה לו שהנאצים יחסלו את המרד הפולני, שהיה קשור עם הממשלה הבורגנית הפולנית בגולה. חיסולם של הגורמים הללו סלל את הדרך לקומוניסטים של סטלין להשתלט על פולין לאחר המלחמה. סטלין היה רוצח קר מזג- גם דמם של המורדים הפולנים מונח על המצפון שלא היה לו.

פראזניק

New member
"ספרו המצוין של אוברי"...

אוברי נוטה בצורה חד משמעית לצד הרוסי, בריא לו שארה"ב ואנגליה לא העניקו כלל עזרה משמעותית לרוסיה. בריא לו עד כמה היו הרוסים מסכנים, עד כמה הם היו גיבורים ועד כמה חב להם המערב תודה על עזרתם. הוא אפילו שוכח לפעמים, שרק שעות ספורות לפני שהחלה ההתקפה הגרמנית על רוסיה, עזבה רכבת חומרי הגלם האחרונה את רוסיה בדרכו לגרמניה. שמפלגות קומוניסטיות נלחמו, בהוראה ממוסקבה, בכל מאמץ מלחמתי נגד גרמניה בכל מדינה שהיא. שסטאלין וממשלתו בירכו את גרמניה על כל ניצחון שהוא. שבריטניה (אמנם לא מטוב לב...) הזהירה את רוסיה על ההתקפה הקרובה ותגובתו היחידה של סטאלין היתה פרסום רשמי על "צחרחרי המלחמה הקפיטליסטיים" (או ביטוי קומוניסטי אחר...) אוברי... קח אותו בערבון מוגבל.

הרוסים והפולנים

צריך לזכור את הטבח ביער קאטין של 10,000 קצינים פולנים שנתפסו בידי הרוסים מיד עם פרוץ המלחמה.אין ספק שהגרמנים היו בכוח ניכר מסביב לוורשה אבל אם לרוסים היה ענין בזה הם היו מתקיפים.מה יותר קל מאשר ללכוד את הצבא הגרמני בין המחתרת בורשה לבין הצבא הרוסי ?

יער קטין

המקורות אותם למדתי בעבר אומרים 10.000 המספר האמיתי אף פעם לא ידוע בבירור כמו שלא ידוע המספר המדוייק של קורבנות סאלין.תלוי מי מציג את המספרים.אבל,העובדות נשארות

מקור-יער קאטין

יצחק דויטשר,סטלין.נראה לי שלי יש עותק יקר המציאות של ספר זה.

Marinette

New member
כן. היו טיהור כללי בפולין באותו זמן

כך למשל, אבא של סבתא שלי נעצר באותה תקופה ע"י המשטרה הרוסית ולא נראה עוד. (אשתו ובתו - סבתא שלי - נשלחו לגלות בקזחסטן). הוא לא היה קצין, אלא אדם משכיל ובעל מעמד בפולין ולכן נפל קורבן לטיהור. עד היום לא ידוע לנו בדיוק מה עלה בגורלו - ייתכן שנורה ביער קטין (לא כל הנורים שם היו קצינים, היו גם אזרחים), או שנלקח למחנה עבודה, או שהרגו אותו בדרך אחרת. בגלל מקרים כאלה, מספר הרוגי קטין לא ידוע בבירור.

פראזניק

New member
ידוע...

מספר ההרוגים אינו ידוע בוודאות, אך זכור לי שוועדת החקירה שהוקמה בסוף שנות השמונים ע"י גורבצוב, העמידה את מספרם על כ-15,000 איש. לא רק קצינים, אלא גם כמרים ואנשי רוח, אינטלקטואלים ועוד. פשוט, לחסל את המעמד העליון הפולני לקראת השתלטות.

Else

New member
בקשר לטבח בקטין

רוב המקורות מדווחים על כ15000 קצינים פולניים שנרצחו בקטין ועוד 10000- 12000שנרצחו באותה התקופה במקומות אחרים (קראקוב, מידנויה). האמת שהמספר הוא מקורב כי רוב המסמכים הושמדו על מנת להיפטר מהעדויות.

Else

New member
פולין והלאומיות הפולנית

העם הפולני הוא מיוחד במינו ונבדל הבדל גדול מכל העמים הסלאביים. הרוח הלאומית באזור הזה היתה חזקה בהרבה מאשר באזורים השכנים (פרט גרמניה) והיא היתה אייום ממשי למדינות טוטאליטאריות אשר שאפו לכפוף את העמים הסלאביים. כמה וכמה פעמים ההתקוממות הפולנית - החל ממאה ה19 ועד ימי המלחמה ההיא - היתה כפצע פתוח של הגרמנים ושל הרוסים כאחד - אולי גם בגלל העובדה שבעבר פולין התחלקה באופן מתמיד בין שלושת המדינות (אימפריה אוסטרית, פרוסיה ורוסיה) במשך דורות ואף שליט לא ראה באזור את המדינה החופשית. לא סתם ברשימה השחורה של הגרמנים פולין היתה במקום הראשון. לא סתם מייסדי המהפחה הבולשביקית שמו למטרה לשעבד את האזור לברה´ם. לא סתם סטאלין ומקורביו ביצעו השמדה המונית וטיהור אתני בשנת ה40´. הכל כדי לעקור את הרוח הלאומית הנדירה אשר גבלה בלאומניות מובהקת ועירערה על הערכים של שתי המעצמות באותה התקופה.

למעלה