חברים, לא הכל רוצים שתדעו.

חברים, לא הכל רוצים שתדעו.

בס"ד לכבוד כבוד השר לביטחון פנים מר יצחק הארונוביץ שלום וברכה. הנידון: משוב על הראיון בתוכנית 'מה בוער עם רזי ברקאי' היום 29/1/12 השר דיווח כי מאז חוק טל גוייסו לצבא רק 2000 בני ישיבות חרדיים, ולמשטרה 187 שוטרים מבני הישיבות. לצערי יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה. שר הביטחון לא יודע כי הצבא כיום עושה כל דבר על מנת שהחרדיים לא יגיעו לצה"ל. גם ה2000 חרדים שהצליחו להכנס, נאלצו להפעיל פרוטקציות כדי ש'יקבלו אותם' בגיוס נובמבר האחרון ניסו כמה אלפי חרדיים(דווח על כ5000, אני מאמינה שפחות) להתגייס למסגרות המותאמות לחרדיים, הצבא עשה מבחנים פסיכומטרים ומבחנים שלא מביישים את מבחני האונברסיטאות לקבלת תואר שני, כך שלכתחילה התקבלו רק 150 חרדים, ומי שהיה לו 'קשרים' ולחץ הצליח להתקבל. כך שרק 300 חרדים התקבלו בגיוס נובמבר- מתוך אלפים שרצו. יש דמגוגים שמחפשים ליבוי שנאה, ויש אנשים (ואנשי תקשורת, ושרים) שמחוסר ידע מנוצלים ע"י אותם דמגוגים. אני מוכנה לעמוד מעל בימת הכנסת ולהציג כמה מכתבי דחיה מהמשטרה שלא הסכימה לקבל חרדיים לשורותיה מחוסר מקום/ עניין, או אין צורך כעת. אז איך כבוד השר מספר על אלפי מקומות במשטרה שזקוקים לאיוש??? או שכבוד השר מעוניין שלא יקבלו חרדים למשטרה, כדי לעורר פרובוקציות ומוניפולציות או שחלילה כבוד השר לא ממש יודע על מה הוא מדבר בשידור חי, והוא מתחבר לאהוד ברק!!! בשבוע שעבר סיפרה חיילת אצל רזי ברקאי (אולי אני טועה ומדובר ביעל דן) שבאמצע השירות הצבאי, קיבלה "פטור 21", והיא סיפרה שהם יושבות שלוש חיילות פקידות במשרד, ורק משהוא קטן חסר. למשרד אין שום תפקיד. יושבות החיילות כמה חודשים, קמות בבוקר בשביל לא לעשות כ-ל-ו-ם.. אז כמו הסיפור הנ"ל אשמח לספר לכבודו על מאות חיילים חרדיים שממזמן הצבא סיים לטחון איתם מים, כלומר שלצבא אין מה לעשות איתם והסיפורים האזויים שמתקבלים מהיחידות ממחישות מי צריך חיילים, מי מחפש שנאה ומי דמגוג זול. בהחלט אם המשטרה הכל כך 'עסוקה' 'ומצליחה'...(חלילה לא התכוונתי על לכידתו של ה"עבריין" הרב דב ליאור על ידי עשרות שוטרים 'עסוקים' או מעגלי אבטחה וקצונה שזנחו לצערם כמה מאות כלי רכב שיגנבו רק בשל תפיסתו המשפילה של ראש עריית בת ים מר לחיאני לפני ילדיו הקטנים) זקוקה לעד שוטרים, אני אישית מוכנה היום לגייס עוד אלף חרדים שיעמדו מאחורי העצים לתפוס רכבי עבריינים כבדים שלא מאותתים למשל. בתקווה להבנה ולהפנמה מירי סטולר

baudrate

New member
הבעייתיות שבגיוס חרדים ידועה

החרדים מתגייסים רק למסגרות יעודיות. זו ההסכמה המאפשרת גיוס חרדים. מסגרת יעודית היא מסגרת המקבלת "הכשר" על ידי רבנים. המציאות היא שאי אפשר להתאים ולהכשיר את כל הצבא לדרישות הרבנים החרדים. על כן מקימים מסגרות מיוחדות לחרדים. מסגרות שהן מוגבלות מעצם טיבן. על כן אפשר לצבא ולמשטרה לקלוט מספר מוגבל של חרדים לפי דרישות הרבנים. כאמור, זהו אילוץ של הרבנים-עסקנים. אי לכך ובהתאם לזאת ניתן לעשות שני דברים תיכף ומייד: - כל חרדי שהצבא דוחה אותו משוחרר אוטומטית מהסדר תורתו אומנותו. - להקים מסגרות מתאימות לחרדים גם במקומות נוספים בהן ניתן להיעזר בהם: בתי חולים, מכבי אש, קרן קיימת, ועוד....

לא רק זאת, זה יפה מאוד שחרדים רוצים להתנדב

אבל האם הם יסכימו לעשות זאת בכל מצב? האם יש להם את התנאים המינימלים לקבלה למסגרות כאלה? למשל בגרות, פרופיל רפואי..... ומה יקרה במסגרות שיש כבר נשים בתפקידי פיקוד? אסור יהיה לנשים הללו לפקד על חרדים?

baudrate

New member
אני לא חושב שמבחינת הכישורים

יש בעיה לחרדים. תמיד אפשר לתת להם הכשרה במסגרת קד"צ. אבל העניין של הנשים למשל יכול להיות בעיה. על כן החרדים יסכימו להשתלב רק במסגרות מותאמות, ואלו יש מעט מתוקף המציאות.

אז כך.

את המכתב ששלחתי לשר לביטחון פנים שלחתי והעלתי לפורומים שונים, לא האמנתי לכמות התגובות (בעיקר פורום גל"צ) שמספרים חיילים, על חוסר תפקיד וחוסר מעש של שלוש שנים בצבא. לא שזה תרוץ לאי גיוס חרדים. אבל זה כן אומר כי עדיף בחור שישב וילמד תורה מאשר שישב ויפצח גרעינים ב'קריה'. אילו הצבא והמשטרה היתה רוצה לגייס חרדים, אני אישית מארגנת להם תוך שבוע את כל הלוגיסטיקה במחנות שיותאמו להם. ם כיום בגדודים החרדיים, עדיין יש המון בנות שמשמשות כפקידות בלא שום בעיה. הדבר היחיד שהחרדי רוצה זה לא להיות בסטיסטיקה שאומרת שאחת ל10 חיילות/ עובדות הוטרדה מינית בצורה משמעותית. ע"י הפרדה. לגבי הקישורים זה שטויות. החרדים עוברים הכשרה מסיבית של אנגלית, ומתמטיקה, כך שפחות מחודש הם שווים לכלל החילים, ואפ' קצת יותר. (זה יספר כל מדריך מורה בצה"ל)

סתם תעמולה יחצנ"ית

מי ישלם בעד כל ההכשרה והאוכל, ואין שום סטטיסטיקה כזאת. ואנגלית ומתמטיקה בחודש לא מספיקים. מ

baudrate

New member
לוחמים תמיד חסר בצבא.

אבל משגיחי כשרות באמת יש מספיק.

זמרה

New member
יש גם הרבה חיילים חילונים שמפצחים גרעינים...

ולא רק בקריה...

דברייך נכונים! ברכות על נועם הצגתם!

/tapuzforum/images/Emo140.gif אינני דתי ובוודאי שלא חרדי,אבל אני מכיר את הדברים מקרוב. את צודקת בעיקרי דברייך. כל הכבוד לך על הגישה העיניינית! אכן אין מאמץ מתאים לשלב את החרדים במערכות הבטחון ואחר כך באים אליהם בטענות והאשמות. לצערי ולבושתי יש כאן הרבה צביעות דמגוגיה ופופוליזם מצד הפוליטיקאים החילונים. מה שהייתי רוצה לדעת זה עד כמה הדעות והעמדות שלך הינן נפוצות בציבור החרדי ובעיקר בקרב מנהיגי הציבור החרדי...

ובכן אני חייבת לומר.

שאלת עד כמה דעותי נכונות בקרב מנהיגי הציבור החרדי. 1) האיסור על החזקת או גלישה באינטרנט לפי פסקי הרבנים חמורה שבעתיים מאשר גיוס לצה"ל, ובכול זאת 60 אחוז מהחרדיים מחזיקים לצורך כזה או אחר אינטרנט, כך שדעת הרבנים בדברים מסויימים לא תמיד נאכפת בקלות. 2)אני יודעת ובטוחה כי במידה והצבא וכן המשטרה וכל שכן מקומות אידיאלים לשרות אזרחי, יפתחו את שעריהם לציבור החרדי, לא בתקשורת, ולא בסיפורי סבתא- אלא יעמידו 2000 מקומות פנויים במשטרה כולל במבצעי שיתאימו לאורח חייהם שמסתכם ב3 דברים. צניעות (משהו שימנע את האפשרות להטרדות מיניות... דבר קצת מוכר בארץ), שעות תפילה ,שבתות,ואוכל מהדרין. הצבא יעמיד 2000 מקומות שיתאימו לכלל החרדים כולל ביחידות משמעותיות- והבתי חולים יאפשרו לעוד 2000 חרדים להשתלב בשרות אזרחי, ואני מתחייבת תוך שלשה חודשים שלא יהיה מקום אחד פנוי. אני בהחלט מקבלת גם את הדעות שנשמעות לאחרונה יותר ויותר על הפיכת הצבא, לצבא מקצועי בשכר. ומוכח ממדינות שונות שזה יותר יעיל וגם לא לאמין... יותר זול בסופו של דבר. וחת הסיבות הינה 'חוסר תל אביבים בבתי קברות הצבאיות...' רק שהפחד של כולם שיבואו 30 אלף חרדים ויתגיסו בשכר... אבל בהחלט נשמע טענתו של אייכלר שמאחר והצבא לא רוצה ולא צריך את החרדים. שהמדינה תקים יחידות בצבא ששם יילמדו ... תורה! נכון שאלפי החיילים בלהקות הצבאיות, ועוד המאות שבגלי צהל ובעיתון 'במחנה' "מחרפים נפשם על המולדת" ועוד אלפי פקידים שלא כל כך יודעים מה תפקידם בצבא ישמחו לצאת לאוניברסיטאות מוקדם, וכך במקומם יכנסו אלפי חיילים חדשים עם מדים שחורים וילמדו תורה (וגם עזרהראשונה ואיסוף גופות...). ואז מי ימלא את שבילי הקריה בגרעינים???

אני מעריך את חוש ההומור שלך, ~אבל~

אל תקלקלי את טיעונייך בהפרזות לא מציאותיות! אכן,לצערנו,יש בצה"ל,במשטרה,בבתי חולים,בבתי ספר וכו`,כיסים של חוסר יעילות ושל "אבטלה" סמויה. זה כמעט תמיד קיים בארגונים גדולים ושאינם בבעלות פרטית. גם אצל החילונים וגם אצל הדתיים! אבל זה ~בשוליים~! המקרים האלה הם היוצאים מן הכלל המעידים על הכלל שהוא בסדר! אל תהפכי את זה לעיקר כי זה פשוט לא נכון. כמובן שצריך לטפל באותם מקרים ולתקן את הטעון תיקון. מעבר לזה,אל תזלזלי בכל תפקיד שהוא,בצבא ומחוצה לו! כל תפקיד והחשיבות שלו והתרומה שלו למאמץ המשותף! העיקר שבעל התפקיד יעשה אותו באמונה ובמקצועיות! אנחנו,ואני מניח כולל אותך,לא רוצים שחרדים יצטרפו למערכות השונות כדי להגדיל חוסר יעילות ואבטלה סמוייה. אנחנו רוצים את שיתופם האמיתי ואת תרומתם המועילה להמשך הבנייה והשמירה על הבית המשותף!

אבל למה שיעשו את זה?

זה קשקוש מקושקש שכללי הצניעות נועדו למנוע הטרדה. אי אפשר לשמור על כללי צניעות בעבודה ציבורית, כי שוטרים ואשנשי צוות בית חולים למשל צריכים לבוא במגע עם כל האוכלוסיה, לא משנה איך היא לבושה ומתנהגת... במקומות כאלה גם אין אפשרות לשעות תפילה מיוחדות, כי אף פעם לא יודעים מתי יש צורך באנשים. יכול להיות שעתיים שלוש "מתות" ופתאום לחץ.... גם על שבתות במקומות כאלה אי אפשר לשמור, כי הם עובדים 24 שעות ביממה... ואין שום סיבה לשלם כשרות למהדרין... שיוכלו עוף וירקות. מי שרוצה להשתלב, שיתגייס.

... מסכים איתך דברייך נכונים וכל הדיבורים

מסביב לנושא הם פוליטיקה בגרוש כדי להסיט אותנו האחד כנגד השני וכדי ליצור כאן בנינו הפרד ומשול... ובנתיים הם (הפוליטיקאים) אכן מצליחים בכך... בנתיים לפחות...

למעלה