חברים מי מכיר את ויקטור פראנקל האגדי?

חברים מי מכיר את ויקטור פראנקל האגדי?

יפית שלנו שואלת את דעתי על הספרים שלו.
שתפו אותנו!

מכירה. פיתח את גישת הלוגותרפיה.

הספר המוכר לי ביותר: "האדם מחפש משמעות". שרד מחנה ריכוז, לטענתו בזכות המשמעות שמצא בחייו. אם מקלידים "לוגותרפיה" בגוגל אפשר למצוא מידע ופורומים שעוסקים באיש, תורתו וספריו.

יפית77

New member
תודה לך על ההתייחסות וקיבלתי כבר המון תגובות

מצוינות והמלצות חמות על הספר תודה ויום טוב .

יפית77

New member
מאשה לשם שנוי שלום

את פשוט מרגשת אותי בנושא הספר אני הולכת לחפש את הספר בסיפריה ולקרוא תודה רבה לך

ויקטור פראנקל

ויקטור פראנקל, אדם שכל תיאור שלו נראה שיגביל את ה"דבר האמיתי" שנקרא ויקטור פראנקל. ניצול שואה, שאיבד את כל משפחתו פרט לאחותו בטבח השואה. בסבל במחנות הריכוז הבין כי כל אחד זקוק ליעד מרכזי בחיים, מציאת משמעות לחייו, בכדי להתגבר על טראומות ומצבים קשים. את סיפורו המאלף הוא מתאר בספרו "האדם מחפש משמעות". בספר הוא מתאר כיצד ולמה הבין מה שהבין ואיך התפתחה התורה שלו- "הלוגותראפיה". פראנקל טוען כי הדחף העמוק ביותר של האדם, או יותר נכון הרצון העמוק ביותר, הוא שאיפה למשמעות והבנה של חייו והעולם שבו הוא נמצא, והבנה זו היא היא הכוח שיכול לעזור לו להתמודד עם סבל ומצוקה קשים ככל שיהיו. הוא מוסיף כי לאדם המודרני יש את האמצעים אך אין את התכלית ולכן הוא סובל מתחושת עקרות וחוסר משמעות שהוא מכנה בשם "ריק קיומי". ל"ריק הקיומי" הזה יש ביטוי במציאות של שעמום, דיכאון, תוקפנות, והתמכרות. לדידו, אותו ריק קיומי גורם לרוב הצרות הרוחניות והבעיות הנפשיות. פרנקל טוען כי אם האדם ימלא לעצמו את הריק הפנימי שלו, או במילים אחרות ימצא משמעות לחייו (כמו שהוא מצא) ורוב הבעיות שלו יפתרו מעצמם והוא ימצה את חייו כפי שהיה רוצה. פראנקל פרץ את הדרך בתפיסה ובגישתו המהפכנית לאחר שהגישה השלטת הייתה של פרויד. הוא הביא את רעיונותיו לחשיבה אחרת על האופי האנושי והתייחסותו לאדם כאחראי שלם ואדון למעשיו. הקואצ'ינג- (האימון האישי), שואב את התפיסה וההתייחסות לאדם מהגותו של פראנקל וההתייחסות היא לאדם כשלם, בעל תושייה ואחראי למעשיו. ממליצה בחום לכולם.

אדם מחפש משמעות

התחלתי לקרוא את הספר - קשה לי עם הכתיבה שלו לא מהמקום של להבין אלא להיפך הוא כותב בצורה מאד קרה ומרוחקת ללא רגש .התיאורים הנוראיים שהוא מביא מהמחנה ושהוא ראה יצרו בו ראיה מרוחקת ללא רגש יכול להיות שזה כהגנה מפני פגיעה ולשם הישרדות. הכתיבה שלו שונה מכל כתיבה של ניצול שואה שהכרתי יותר מחקרית.וכשאני קוראת את תיאוריו זה יוצר בי גם ריחוק וזה מאד מפריע לי .אני רגילה להכנס לתוכן הספר וממש להיות שם והריחוק שיצר יוצר בי קריאה מרוחקת של פני הדברים. אולי בהמשך יותר יובן לי .התהליכים שעברו עליו . עזר כנגדו

הספר בהחלט לא פשוט. גם לי לקח זמן עד שקראתי

אותו. לאחר כמה נסיונות הנחתי לו, ואחרי תקופה חזרתי אליו והרבה יותר התחברתי. אולי זו שאלה של טיימינג?

יפית77

New member
אני קוראת עכשיו את הספר

ההפך הוא מציין עד כמה הסביבה של האדם משפיעה על התנהגותו ואישויותו בנוסף אפשר לשלול מבין אדם הכל הכל כמו שקרא בשואה ובכל זאת יש דבר אחד ויחיד שאדם יש לו חירות שלו בלבד זאת המחשבה .. ונכון אלה שהתייאשו ולא היה להם כוח ולא תקווה או משמעות הם פשוט הפכו להיות פסיבים לסביבתם ולא עיניין אותם שום דבר הם פשוט הרימו ידיים לגורלם והיו כאלה שאפילו המציאו בדיחות על מצבם ,וראו בסיבלם כוח ולמות למען אהבת נפשם וגופם את צודקת שזה קשה ופחות ריגשי אך יתכן שהוא נכתב מנקודה מקצועית על למידה פסיכולוגית שפוסלתאת התאוריות הקודמות שחשבו בכל אופן זאת הבנתי שהיה לך יום טוב

למעלה