חברים, מכיוון שאני חדשה

ברכה59

New member
חברים, מכיוון שאני חדשה

והצטרפתי אליכם, מבקשת לשאול כמה שאלות,ברשותכם.
הדיאטנית המליצה על לחם מקמח מלא-יש לי הרושם שיש בו סוכר, האומנם?

הלכתי לסופר לקנות מוצרים, על רובם כתוב-"ללא תוספת סוכר" האם הכוונה שיש סוכר במוצר אך לא הוסיפו עוד? או שאני חייבת לקנות מוצרים ללא סוכר בכלל? לא ראיתי כאלה בסופר.

אשמח לקבל תשובתכם. טוב שיש פורום כזה.

תודה רבה, ברכה -טרם סוכרתית (צריכה להתרגל לתואר החדש וקצת בדיכי)
 

mrkorr

New member
אין צורך בדיכי בכלל!

אנחנו כולנו מתמודדים פחות או יותר עם אותם מכשולים (מי יותר ומי פחות).
אני דווקא מצאתי במצב בחדש אתגר:
א. להורדת ערכי הסוכר בטווח הקצר
ב. שיפור אורח החיים - זה כולל תזונה טובה יותר וחזרה לפעילות גופנית קבועה.

מצאתי שהחיים הרבה יותר טובים! יותר מודע לעצמי, יותר מודע לייצרנים והמפרסמים (שמטעים אותנו בגדול).
עם הזמן תרכשי ידע ומיומנויות כאלו שייעלו על חלק מהיועצים ותוכלי אף לייעץ לאחרים.

אל לך לשקוע במחשבות השליליות (ויתור על אוכל, נטילת תרופות, בדיקות)
כדאי למצוא את הטוב והחיובי (תזונה טובה, פעילות גופנית, התנקות מהתמכרויות)

בהצלחה!

בהמשך ייענו לך (אני בטוח) לגבי השאלות הספציפיות.
 

תומרונתם

New member
מנהל


 
שם "המחלה" שלנו סוכרת, אין לה קשר ישיר לסוכר

מה שאמור לעניין אותך בזמן רכישת מוצר, היא כמות הפחמימות ל-100 גרם.
ככל שפחות פחמימות, יותר טוב לנו. כמעט כל מה שאנחנו אוכלים, הופך בסוף לסוכר.

כפי שידוע לי, על מנת ששמרים יעשו את תפקידם, יש לערבב אותם עם מעט סוכר.
לעיתים יש מוצרים ללא סוכר עם יותר פחמימות ממוצרים עם סוכר.
 

תומרונתם

New member
מנהל
כמות פחמימות

זה הדבר שאת צריכה להסתכל עליו. בין אם למוצר הוסף סוכר או לא, זה לא ממש משנה, כי יש הרבה מוצרים אחרים שמכילים פחמימות ואין בהם "סוכר".

כשאת בסופר בוחרת מוצר, תסתכלי על ההרכב התזונתי שלו, תחשבי כמה ממנו את אוכלת בפעם אחת, ותראי אם זה מתאים לך.

אגב, ההמלצה של לחם מקמח מלא היא טובה לא בגלל כמות הפחמימות שלו, אלא בגלל סוג הפחמימות והשילוב שלהם עם הסיבים התזונתיים. ככל שהקמח מעובד יותר (פחות סיבים) הוא נספג מהר יותר, מה שמעלה את רמות הסוכר מהר יותר. כדי להמנע מזה, מעדיפים מזונות "מלאים" שמאפשרים ספיגה איטית יותר של הפחמימות, ולפיכך עלייה מתונה יותר ברמות הסוכר.
 

ברכה59

New member
תודה חברי החדשים, אני

כל כך מבולבלת, אבא שלי נפטר מסכרת ראיתי למה הובילה אותו המחלה ,אומנם בגיל מבוגר אבל את הסבל לא אשכח לעולם!!! לכן אני בלחץ.
תודה שהארתם את עיני, אני מאד משתדלת להקפיד ומדי פעם אעלה שאלות.
מודה לכם!
 

אבו זקן

New member
לחם מלא

יתרונות הלחם המלא הם שהוא מכיל ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. מבחינת הערך הגליקמי, למרבה ההפתעה הוא אינו שונה כמעט מלחם שעשוי מקמח לבן.
 

אבו זקן

New member
מה שהם אמרו...

לא מזמן סיפרתי כאן איך ברשימת המרכיבים של מוצר "ללא תוספת סוכר" מצאתי דבש... פורמלית היצרן לא משקר.
 
ותוספת לדברים החכמים שכתבו לך

ואני מקווה שזה יעשה לך סדר בבלאגן ולא תרגישי שמדובר בעומס של מידע.
הבנתי שיש לך דיאטנית- האם היא מומחית לסכרת? במידה ולא, חפשי אחת כזאת... במידה וכן עליך לשאול אותה את האלה הבאה- כמה מנות פחמימה עלי לאכול בכל ארוחה?
לכל מוצר שאת קונה יש טבלת ערכים תזונתיים על האריזה, במידה ואת קונה מוצר לא ארוז (נניח פירות וירקות) תוכלי למצוא את הטבלה המתאימה בחיפוש פשוט בגוגל...

בטבלה הזאת תמצאי את כמות הפחמימות למאה גרם, כמו שכתבו לך- תחשבי לך כמה את אוכלת ממנו בארוחה (אני אגב לעיתים קרובות משתמשת במשקל קטן למטבח על מנת לחשב מדוייק ונכון) וכך תדעי עד כמה הוא מתאים עבורך...
מנת פחמימה= 15 גרם פחמימה.
בהצלחה ואם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול גם בפורום וגם בפרטי
 

ברכה59

New member
תודה לכל המגיבים, ממוצע הסוכר

ב-3 החודשים האחרונים יצא 6.2 , האם באמצעות שמירה על דייטה יש סיכוי לחזור לערך הרצוי, או שזה מצב בלתי הפיך? ושוב מודה לכם על תשובותיכם.

ברכה
 
באמצעות שמירה על דיאטה יש סיכוי לחזור לערך הר

אבל אנחנו מדברים על שמירה נצחית על הדיאטה, לא משהו זמני... ברגע שתחרגי מהדיאטה הערכים יעלו- זה מצב בלתי הפיך.
 
למעלה