חברים נרשמתי לקורס וזה אחלה של

חברים נרשמתי לקורס וזה אחלה של

דבר אבל משום מה אני רק בשיעור הראשון וקצת הלכתי לאיבוד מה שמוזר כי התחלנו ללמוד על אפרטיפים ודז'סטיפים וכאילו הבנתי בגדול את ההבדלים בניהם אבל אז נכנסו לתתי קוטרות ואז כבר לא הבנתי מה בדיוק ההבדל בין הוורמוט - לאניס - ולמריר כאילו מה שונה בניהם (כמובן חוץ מהצורת הגשה ואיך שמגישים וכו') קראתי בחוברת שקיבלתי וראיתי שיש מלא סוגים השאלה אם צריך באמת לזכור את כל הבלאגן הזה או שבגדול זה לאו דווקא הכרחי וזה נושא פחות רלוונטי וחשוב. למשל מישהו יבוא לבר ויבקש מרטיני יבש...איך אני אדע איזה בקבוק לשים לו (אם יש שם מבחר) אני מצטער על הכאוס פשוט זה שיעור ראשון וקצת הסתבכתי
 

DANGEROUS GIRL

New member
אממ ככה...

בגדול הכותרת הגדולה של זה,זה האפרטיפים סבבה? עכשיו יש כל מיני סוגים.. כמו שאמרת יש וורמוטים אז המריר זה סוג אחר של אפרטיף וזה הביטרים וככה יש גם משקאות אניס שהם אפרטיפים. הסוגים שיש זה מותגים וזה נוגע בכללי לכל סוג של משקה... בקשר לוורמוטים יש שלוש סוגים : דריי,רוסו וביאנקו ויש הרבה חברות שמייצרות את שלושת הסוגים של הוורמוטים העניין הוא שהמותג לא משנה אלא הסוג של הוורמוט. אז בנוגע לדריי מרטיני אתה תשתמש בוורמוט דריי כלשהו לא משנה איזה מותג... מקווה שעזרתי לך פחות או יותר,אני הרגע סיימתי קורס..=] שיהיה בהצלחה!
 

Wolfindale

New member
אל תבלבלי אותתה בין מרטיני יבש לדריי מרטיני

השני הוא קוקטייל עם מרטיני, והראשון הוא מרטיני (מותג של חברה שמייצרת ורמוט) מהסוג אקסטרא דריי, כשיש עוד 2 סוגים- ביאנקו ורוסו. בעיקרון ההבדל לא גדול כל כך. ביאנקו- מתוק. רוסו- בין הביאנקו לאקסטרא דריי, עם תוספת קרמל בשביל הצבע. אקסטרא דריי- יבש. כמו ההבדלות שעושים ביין- יבש, חצי יבש, וכו'.
 
בדרך כלל הפאבים \ ברים

מחזיקים את כלל הסוגים של המשקאות הוורמוטים? ונראה אם הבנתי נכון, למשל ובמידה בא אליי לקוח לקנות וורמוט והוא לא יודע בדיוק מה הוא אוהב אני יכול לשים לו מה שאני רוצה(נגיד והוא ביקש כיוון של מתוק)? או במידה והוא כן יודע מה הוא רוצה, ואין את זה בבר אז אני צריך להציע לו את הסוג שכן קיים?
 

Wolfindale

New member
רוב הברים יחזיקו מותג אחד של ורמוט.

שני המותגים העיקריים הם מרטיני וצינזאנו. הם מה שתמצא כמעט בכל בר בארץ. יש מקומות שאם הם מחזיקים צינזאנו ואתה מבקש מרטיני ימזגו לך צינזאנו בלי לשאול/להודיע. המחיר זהה בדרך כלל. אני בתור ברמן שאכפת לו הייתי מודיע מראש שאין מרטיני ויש צינזאנו. לפעמים לאנשים אכפת יותר מהשם מאשר מהטעם. כמו מישהו ששותה סמירנוף אבל לא מוכן לשתות פינלנדיה.
 

Wolfindale

New member
תמיד אפשר להציע את מה שקיים אם אין

זה גם תלוי במדיניות של הבר. חלק גדול מאוד מעבודת הברמן חוץ מלזוג, היא לקרוא אנשים ולהבין מה הם יאהבו. הרבה מאוד פעמים יבואו אלייך אנשים ויבקשו משהו בכיוון מסויים אבל לא משהו ספציפי. התפקיד שלך יהיה לתחקר אותם מעט ואז להציע משהו.
 
ואיך אני יודע למשל

איזה משקה מחליף איזה משקה מבחינת הטעם או דומה לו? למשל בסוגים של האניס \ וורמוט? כי סה"כ כל אחד מיצר אחרת... לדוגמא כמו האוזו והערק שיכולים פחות או יותר להיות זהים ויש אפשרות לתת מענה ב2 האופנים...
 

Wolfindale

New member
כמה דברים.

1.כדאי להכיר כמה שיותר מותגים, גם מבחינת השם וכדי גם לטעום כמה שיותר. 2. כל מקרה לגופו. אם יגיע יווני לבר שלך, תמזוג לו אוזו ולא ערק. 3. ככל שיש יותר ניסיון זה בא יותר בטבעיות.
 

Wolfindale

New member
ובנוסף

אם אתה לא מכיר מותג מסויים (בתנאי שאתה באמת מבין ומכיר את רוב המותגים, ולא שואל מה זה בקארדי למשל) אין בעיה לשאול את הלקוח מה זה, איך הטעם, ואם יש משהו דומה אחר שהוא נוהג לשתות תוך הצעת משקאות דומים שיש לך בבר...
 
למעלה