חברים, עזרתכם< ויטמין A ו IVF

חברים, עזרתכם< ויטמין A ו IVF

פנתה אליי אישה בפורום בו אני מנהלת בשאלה , אני מצרפת את אשר רשמה, דעתכם בעניין אשמח מאוד... תודה רבה::)) "אני לפני טיפול IVF חודש הבא, ובשלושה חודשים האחרונים לקחתי תוסף מזון שלא ידעתי שהוא מכיל ויטמין A, אבל הסתבר שהוא מכיל 2,000 יחב"ל ויטמין A. שזה שווה ערך ל- 1.100 מק"ג לפי מה שהבנתי. ולקחתי מדי יום ביומו במשך שלושה חודשים. אני יודעת שמספר חודשים לפני ההריון וגם בהריון אסור בכלל לגעת בויטמין A, ואני לקחתי המון המון. השאלה מה לעשות, האם אני צריכה לבטל את ה IVF הקרוב? כמה זמן לוקח לויטמין A בכמות כזו של 1,100 מק"ג ביום בתוסף במשך שלושה חודשים לצאת מהגוף?

ינוקא1

New member
קודם כל שתשאל רופא.

אף אחד לא יכול להגיד לה בוודאות מה תהיה ההשפעה של זה , וגם המחקרים חלוקים בדעתם. בגלל שאף אחד לא יהיה מוכן ליטול על עצמו את הסיכון שיקרה משהו , אני מניח שההמלצה תהיה לבטל את הIVF ולחכות עוד כחודשיים. מבחינה מעשית , רוב הסיכויים שלא תהיה כאן בעיה.בקישור למטה את יכולה למשל לראות את זה.

חדש לי

היי שרון, זו פעם ראשונה שאני שומעת על משהו שקשור לויטמין A ולהימנע ממנו לפני הריון ו/או במהלכו. לא שזה אומר משהו, יש הרבה דברים שלא שמעתי עליהם, אבל אני מעולם לא שמעתי על משהו כזה, גם לא במהלך לימודי גינקולוגיה. הכי טוב להתייעץ עם רופא כמו שיוסף הציע, ואפשר גם עם יעל ססלוב או קרן סלע, שמתעסקות הרבה עם IVF. יעל

רואקוטן לדוגמא

הוא נגזרת של ויטמין A והוא אסור באיסור מוחלט בסמוך ובטח בזמן הריון (טרטוגני). בכל מקרה, נראה לי שהנושא ממש לא במנדט שלנו כמרפאים ברפואה סינית ושחובה להתייעץ עם רופא בנושא. אבי.

למעלה