חברים עצה בבקשה לפני שיהיה מאוחר מדי

miko 88

New member
חברים עצה בבקשה לפני שיהיה מאוחר מדי

אז ככה ההורים שלי נשואים (אמא ואבא) אבא שלי כבר מעל 10 שנים במערכת יחסים עם גבר, כולם יודעים אבל הוא מסתיר ומתחבא. אבל העצה שאני מחפשת היא דווקא לאמא שלי. היא יודעת ואפילו מבינה אבל לא יודעת איך להתמודד... מה עושים במצב הזה? נשארים? עוזבים?פותחים את הקלפים?הקטע שהבריאות שלה מדרדרת מכל הלחץ שיש בה והיא יודעת שהיא צריכה לקבל החלטה. אם משהו יכול להפנות לקבוצה או מקום שהיא תראה שזה דבר שקיים ויש עוד אנשים שעברו/ עוברים את זה, וזה לא סוף העולם... בבקשה.

cameraman1

New member
האם ישבתם לשיחה פעם ? כולכם יחדיו ?

שמעתם מה אבא אומר ? האם אמא ספרה לאבא במסגרת שיחה משפחתית (מכיוון ששיחה זו משפיעה על כל המשפחה) מה היא מרגישה ? או שכל העניין פשוט מתקיים מתחת לאף ... מסריח ... וכולם מתעלמים ... ? אני מניח שכל העניין אברסיבי ... האם נגעתם בו במסגרת משפחתית ?

אהלן

ודאי שיש עוד אנשים שעברו ועוברים את זה, יש מספר פניות רלוונטיות בפורום זה ממש אם תקרא בעמודים האחרונים של פורום זה. כל האופציות שציינת - לעזוב, להשאר, להשאר במתכונת שונה של פתיחת קלפים וכד' כולן אופציות רלוונטיות ואנשים שונים בוחרים בחירות שונות בשל שיקולים שונים. מכיון שאמך אינה יודעת איך להתמודד חשוב כפי שניסית לעשות בפנייתך לאתר את המקומות שייסיעו לה להתמודד. מבחינת קבוצת תמיכה - אין קבוצת תמיכה קיימת כיום למיטב ידיעתי, בזמנו הרמתי את הכפפה והצעתי להקים קבוצה לזוגות מעורבים אם יהיו מספיק פניות, הצעתי עדין בתוקף. אני יכולה להמליץ על ספרות רלוונטית אך היא באנגלית ולא קיימת למיטב ידיעתי ספרות מקבילה בעברית. ראה למשל את The other side of the closet/ Amitay Pierce Buxton בשל הלחץ הגובר והעדר יכולתה להתמודד אני מציעה לשקול בחיוב פניה לטיפול עבורה, מקום שיאפשר לה כלים להתמודדות ומרחב לבירור אפשרויותיה ורצונותיה.

miko 88

New member
באופן עקרוני..

הכל קורה מאוד מתחת לפני השטח. אנשים אסטטים תמיד דואגים שהכל יראה מושלם,אבל כל העמדת הפנים הזו לא עושה לאף אחד טוב. תודה רבה.. וחשוב לי לציין שאם יש משהו או משהי שעובר עליה משהו דומה קבוצת תמיכה זה רעיון מצויין.

אהלן

כפי שציינת אכן יש מחיר למצב בו איך הדברים נראים חשוב יותר מאיך אנשים מרגישים. מאחלת לה ולכם טוב, ואתם מוזמנים לשוב ולפנות

למעלה