חברים,צאו לגיחות הסברה

dreaming h

New member
נצל"ש - בקשה קטנה לעזרה

אני מעבירה היום איזו 'הדרכונת' לילדי ביצפר יסודי בנושא נחשים. מכיוון שעבורי (ועבורנו) כל כך הרבה דברים באופן חייהם של היצורים המקסימים הללו נראים טריוויאלים נורא, אנחנו כמעט שוכחים כמה הם מיוחדים ושונים. אשמח לשמוע מכם מה אתם חושבים שחשוב להסביר בעניין הזה לילדים שזהו המפגש הראשון שלהם עם נחשים, אילו מיתוסים חשוב לשבור, וכו'.. תודה מראש... :)

מיתוסים יש המון!

נחש לא עף.נחש לא שותה חלב.נחש לא רודף אחרינו בישביל להכיש.נחש יעדיף למצוא מקום מסתור ולא להיפגש אם בני אדם.אנחנו מסוכנים לנחשים יותר משהנחשים מסוכנים לבני האדם.הנחש לא מגעיל ולא דוחה הוא דווקה נעים למגע ולא דוחה כמו שחלק חושבים. ועוד ועוד והכי חשוב שהנחשים שרואים בטבע צריכים להישאר בטבע ורוב הנחשים שהילדים רואים הלו נחשים שגודלו בשבי ולא נחשי ישראל !

רן333

New member
יש כמה דברים

שבד"כ מפתיעים אנשים שאינם מתמצאים בזוחלים כשאני מסביר להם קצת על נחשים: 1. לא כל נחש הוא ארסי. (למרות שיש נחשים ארסיים, אין לגעת בנחשים לא מזוהים או להתקרב אליהם, וכו' וכו'.) 2. הלשון שהנחש מוציא מהפה מדי פעם אינה קשורה לארס או לנשיכות. 3. לנחשים אין עפעפיים ניידים, והם אינם מסוגלים לעצום עיניים. 4. לנחשים אין פתחי אזניים חיצוניים. 5. למרות שאין לנחשים רגליים, לא כל מה שבא אחרי הראש שלהם הוא זנב. (זה מגיע בד"כ אחרי שאני עונה לשאלה "מאיפה הם מחרבנים/משתינים", ומסביר שיש להם פתח ביב שנמצא בצד הגחוני, מיד לפני הזנב.) 6. ככלל, נחשים אינם מסוגלים ללעוס או לחתוך את המזון שלהם, והם בולעים את הטרף שלהם בשלמותו.

רן333

New member
ועוד דבר שכדאי, כנראה, להסביר:

גם נחשים ארסיים הם חלק חשוב מהטבע, ובארץ הם חיות מוגנות. הארס שלהם הוא אמצעי שמסייע לציד, וכנראה שגם לעיכול, וכן אמצעי הגנה. לא מדובר בחיות רעות שמחפשות קורבנות אנושיים, וברוב המקרים הם יעדיפו לברוח מאדם שמתקרב אליהם, או יתעלמו ממנו, אם הוא לא קרוב מדי.

מאוד עיצבן אותי ההוא../images/Emo46.gif

עם התגובה הזאת שבקישור. לבנאדם טיפש כזה אני מאחל שיום אחד כשירצה לרוצץ את ראשו של הנחש (הלוואי וזה יהיה ארסי) , אז הוא יפספס ויחטוף הכשה שתלמד אותו לקח לא להיות "אבו עלי" , ולהתנהג כמו בנאדם. (לא חלילה שימות או שיפצע קשה מאוד , רק שיסבול מכאבים עזים כמו שצריך) בסך הכל קראנו את כל השרשור שם ואפשר להבין את האנשים שמבוהלים מנחשים , הרי הם לא מומחים שיכולים לזהות אם זה נחש מסוכן או לא , אז אין בעיה , אפשר בגדול להבין את ההיסטריה שלהם. אבל אחד כמו זה שבא במין מחשבה כזו שקודם כל "לרוצץ את ראשו של הנחש ורק אח"כ לשאול שאלות".... זה כבר לא איש מבוהל , זה איש 'קטן' וחסר התחשבות. (ומוזר מאוד , הצצה קטנה בכרטיס שלו מראה שהאיש מהנדס תוכנה , יעני אחד עם ראש על הכתפיים...)

למעלה