חברים, צריכה עזרה..

m o r a n 2 2

New member
חברים, צריכה עזרה..../images/Emo41.gif

שלום, זו פעם ראשונה שאני מגיעה לפורום הזה... אני זקוקה לעצה, לגבי בעיה שעלתה בגלל טעות שעשיתי. אני לא ארחיב לגבי הטעות, אני רק אומר את המסקנה: אל תנסו לעולם לחבר בין חברים שלכם, כשכל אחד ממסגרת אחרת, זה עלול לפגוע בכם... אז ככה, חברה שלי שאני מכירה מביה"ס פגעה באמון שלי, לא כ"כ משנה איך, אבל זה משהו שנמשך כחודש וחצי בערך, ומעבר לזה אני כבר מרגישה שאין לי סיבה להמשיך את הקשר הזה, גם משום שיש עוד כמה דברים בה, שאני לא אוהבת. אני פשוט מרגישה שהקשר הזה קצת מעיק עליי. עקרונית, היא כבר התנצלה כי את חלק ממה שהרגשתי, אמרתי לה. היא חושבת שאם היא התנצלה אז הכל יחזור למסלולו, אבל אני כבר ממש לא מעוניינת בקשר הזה. אני לא רוצה להתעמת שוב, לא רוצה להיכנס שוב לזה, ואני גם טיפוס שלא מסוגל להמשיך כאילו כלום לא קרה, או להיות צבוע ולהראות שהכל בסדר. אני אמנם סלחתי, אבל לא מתאים לי כבר להמשיך קשר כזה. איך אני יכולה לנתק איתה את הקשר מבלי לפגוע בה, ומבלי לומר לה בפרצוף שאני לא רוצה יותר להיות איתה בקשר? היא מתקשרת אליי, רוצה שניפגש, אבל אני כל פעם מנסה להתחמק. איך אני עושה זאת ומתנתקת? תודה מראש ...

bodas

New member
דעתי

קודם כל - ברוכה הבאה ושנה טובה
נדמה לי שצריך להפריד בין שני הדברים האלו - סליחה וידידות. כמי שלמד על בשרו את העניין הזה של סליחה וידידות אני יכול להגיד שאני "מדבר מניסיון"... לקבל את התנצלותו של אדם ולסלוח לא אומר שאפשר או צריך לשכוח את שנעשה. על אחת כמה וכמה אם החלטתך היא שהקשר הזה לא בריא לך ואת לא מעוניינת בו. אם את מקבלת את ההתנצלות - עשי זאת בלב שלם ומתוך הכרה בהבעת החרטה של האדם שמולך. אחרי שעשית זאת את לגמרי חופשיה לקבל החלטה משלך. אם החלטת שאת לא מעוניינת בקשר כי העוול שנעשה לך לא מאפשר לך לחדש את מערכת היחסים ו/או אינך מעוניינת בה - נתקי אותה. אני מסכים איתך שאת אומרת שאת לא רוצה להרגיש צבועה כשאת שומרת על קשר שאינך מעוניינת בו. יש בזה מעט מן הצביעות. אני גם מבין את חוסר הרצון לחתוך קשר ארוך ואולי לפגוע במי שיצא מגדרו כדי לבקש את סליחתך... אבל השורה התחתונה היא - קשר בין שני אנשים הוא קשר בין שני אנשים. מילת המפתח היא הדדיות. אם היא לא קיימת - אין שום משמעות לקשר, פרט לעובדה שהוא קיים. זה לא נעים אבל אין ממש ברירה - לא כדאי להחזיק קשר שלא מעוניינים בו. עדיף לחתוך, להסתכן בפגיעה (אולי גם בעצמך) ולהמשיך הלאה... איך עושים? יש כל מיני דרכים. לא עונים לטלפונים, מתחמקים מפגישות, מוצאים תירוצים או פשוט אומרים "מצטערת, זה לא עובד בשבילי. אני מרגישה רע בקשר הזה ואני לא מעוניינת בו". זה בחזקת קל להגיד וקשה לעשות, אבל אם מעוניינים להשיג תוצאה מסוימת, לפעמים צריך להיות גם ברורים.... וללא שום קשר - אני ממליץ לך לרכז את מרבית תשומת הלב שלך לקשרים בחיים שלך שכן עובדים וכן טוב לך בהם. אל תחשבי כל כך הרבה על הרע שיש בקשר הזה, ואולי הוא גם לא יראה לך כל כך הרסני.

m o r a n 2 2

New member
תודה רבה!

האמת שכשהתייעצתי עם אנשים קרובים, הם אמרו לי דברים דומים, כנראה שזה הפתרון באמת... וזה מה שעשיתי, אני מקווה שזה לא יפגע בה יותר מדיי. בכל אופן- שוב

זה לא מה שיסייע לך.. אבל..../images/Emo80.gif

הדבר הזכיר לי מקרה שקרה לי לא מזמן עם מישהי שעד לא מזמן קראתי לה חברה שלי. גם אנחנו הסתכסכנו בשיאה של חברות מאוד עמוקה וחזקה. כנראה שמערכת היחסים העמוקה הזו לא היוותה אובסטאקל לניתוק הקשר. לאחר מספר שבועות היא יצאה עימי קשר, התנצלה והראתה סימנים שהיא מאוד רוצה לחדש את החברות הזו. לא רציתי לפגוע בה, כי משום מה היא עדיין היתה חשובה לי, אז הינהנתי, הבטחתי להתקשר, ולא התקשרתי. כשהיא המשיכה להתקשר, רצתה שניפגש, כל פעם הייתי מפליצה תירוץ אחר, איכשהוא חשבתי שהיא תבין את הרמז העבה <כל ילד היה מצליח להבין שאני לא מעוניינת בקשר איתה.> אבל היא לא הבינה, או סירבה להבין. בשלב מאוחר יותר, כשהטלפונים כבר היו מציקים, וכשהסינונים שלי עברו כל גבול לטעמי, פשוט אמרתי לה. בצורה מאוד בוטה <בלשון המעטה> שאיני מעוניינת בשום קשר איתה. היא נפגעה. אם אני מצטערת? לא. בשלב מאוחר בחיים שלי הבנתי שאני צריכה להעמיד את עצמי בראש סדר העדיפויות. לעשות את מה שטוב לי, ולא מה שטוב לאחרים. נכון, זה לא נותן לי לגיטימציה לפגוע באנשים, אבל כשאין ברירה - סורי. אמרתי כבר בהתחלה, ההשוואה הזו לא תסייע לך, כי אמרת מפורשת שאינך רוצה לפגוע בה, רק רציתי להבהיר - שכשאין ברירה, אל תכריחי את עצמך לעשות או לשהות במחציתו של מישהו שאינך מעוניינת בו. בהצלחה.

למעלה