חברים/רות יקרים,חשוב מאוד,כנסו

הכותב1

New member
חברים/רות יקרים,חשוב מאוד,כנסו

בהמשך לדיון אשר מתקיים כאן,בעל חשיבות עליונה(להזכירכם,מקצוע מקביל לשלכם,ההתאגדות בקופי בין). בימים הקרובים יירשם איגוד חדש,"איגוד עובדי ענף ההסעדה" האיגוד יירשם כמלכ"ר,וייקבל לשורותיו כל אדם העוסק בצורה זו או אחרת בענף ההסעדה,סטיוארטים,מלצריות,עוזרי טבח,שוטפי כלים,מארחות,ברמנים,ייננים,וכמובן,סו-שפים ושפים. המטרה הינה להקים איגוד אמיתי,בעל שיניים,אשר יפעל בכנות למען כל עובד,וידאג גם לצדדים הפחות מוארים של הענף כגון תנאי העסקה,הלנות שכר וגזל שכר,התנאים הפיזיים בעסקים,ופיקוח על שעות עבודה,השמת מקומות עבודה ושמירה על תהליך בקרה אשר יעניק יכולת גם למעסיק לדעת מול מי יש לו עסק,ועוד,נושאים חשובים המונחים בקרן זוית,וה"עוזרים" לענף לקבל זוויות לא נעימות בלשון המעטה. אתמול התקיימה פגישה של נציגי האיגוד החדש "איגוד עובדי ענף ההסעדה ". בפגישה נדונו באופן ראשוני הנושאים העומדים על הפרק,בהם קביעת מטרות האיגוד,דיון מקדים בנושא הקמת תחום השמה מקצועית+פיקוח האיגוד על מקומות עבודה,דיון מקדים בנושא הקמת גף משפטי מרכזי אשר יעסוק באופן מוסדר ובלעדי בייצוג עובדים מול המעסיק ובבתי הדין לעבודה,דיון מקדים על הדרך הרצינית ביותר להקמת קרן,אשר תוקדש להוצאת טבחים/קונדיטורים/ברמנים מיעוטי יכולת להשתלמויות מקצועיות,ועוד נושאים שונים. נקבעו חברי הצוות המייסד,ועל כל אחד הוטל הטיפול בתחום ספציפי. נבחר גזבר , השף פיני כ"ץ בעברו רואה חשבון. המנכ"ל הינו השף אריאל רוזנבלום. הנשיא הינו עבדכם הנאמן. היועץ המקצועי של האיגוד הינו השף רפי יפת. אנו מלווים בייעוץ משפטי צמוד הניתן כרגע על בסיס התנדבותי. ברגע שייקבע התקנון הוא יפורסם בפומבי. עדיין לא נתקבלה החלטה לגבי גובה דמי החבר,אנו בבדיקה מול רואה חשבון,אולם אני מתחייב שהם יהיו מלכתחילה ומתוך בחירה נמוכים ככל שניתן. זה הזמן להתחיל להגיב אנשים,תעזרו לנו לחוש את השטח,ספרו עלינו לאנשי מקצוע, אנו כאן בכדי לשים אותנו כענף במקום הראוי,ואנו זקוקים לכל אחד,באמת ובגובה העיניים די לקטר,תתחילו לבצע,תנו לנו כוח והוא בעצם יהיה שלכם,כל אחד ואחד,משף ומטה,מסטיוארט ומעלה. דנים בפורום הזה בבעיות של הענף,ובעובדה שאין איגוד אמיתי הנה אנחנו כאן בשבילכם. אנו קוראים בכל פה,ומזמינים את כל מי שמעוניין ליטול חלק באיגוד,לחזקו,ועל ידי כך לשפר את עתידו המקצועי,יתקבל ביותר מברכה אחת, למעוניינים הגרים דרומית לנתניה,אנא צרו קשר עם שף אריאל רוזנבלום-לנייד:0527217075 נתניה צפונה עד מטולה,אנא צרו קשר עם שף רונן רזניק-לנייד:0526409883 בברכת שבת שלום.
 

nunimon

New member
הסבר

1. אתה לא משרשר בשירשור הנכון. 2. אתה ישר מפגיז עם פתרון, בלי בכלל להקשיב מה נושא הדיון. 3. זו אותה הודעה שאתה מקשר פעמיים. תסתכל למעלה. צפיתי שגופים מסויימים יתנפלו על ההזדמנות.
 

הכותב1

New member
שלום איש יקר

ראשית,אם התפרצתי,עימכם הסליחה,זו לא כוונתי,ממש לא ראיתי דיון אמיתי ומעוגן בקרקע המציאות על תנאי עבודתכם והתנאים בענף בו אתם עוסקים,לא הפגזתי שום פיתרון, אני מציע דרך אחת לפיתרון,ולמיטב ידיעתי,אין לכם אלטרנטיבה כרגע,אנו איננו עוסקים באותו מקצוע,אולם אנו באותו ענף,ואנו פותחים פתח בפני מי שבאמת מאמין שניתן לשנות. לא ידידי,זו לא פוליטיקה,ואני איני ג'מי הופה אנו פותחים בפניכם פתח להצטרפות,השאר בידי כל אחד ואחד באופן אישי. מחשבה קטנה,ברשותך, עצוב לי שאני נתקל כבר שנים באותה כתף קרירה כלפי נושא הברמנים והמלצרים,מעין עזוב,זו לא עבודה,זה לילדים, ומצד שני,אני יודע שרב הסיכוי שלפחות אחד משלושת ילדיי יגיע מתי שהוא בדרך זו או אחרת למלצרות/מזיגה כדי לחסוך לטיול או משהו,וייתקל בכתף הקרה הזו. אני פועל לשינוי איתי שפים,מנהלי מזון ומשקאות,ועוד,אנשים רציניים בעליי משפחות המוכנים לתרום מזמנם לעניין. אולי תשקול להצטרף ולדחוף,ואולי תגלה,שכל מסע גדול מתחיל בצעד קטן,אולם,מרגע שיצאה העגלה לדרך,היא אינה עוצרת אני חולם ומאמין אתם מוזמנים
 

nunimon

New member
שלום וברכה..

אני חושב שלפעמים תפסת מרובה - לא תפסת. כשאתה מאגד בתוכך קבוצה כה רחבה של עובדים, אתה מאבד אינטרס אמיתי לכל קבוצה. כמו שאמרתי קודם - גם אם "איגוד" של ברמנים יכיל "רק" 5 ברמנים, עדיין האינטרס המרכזי שלו , יהיה סביב הברמן, ולא כמו השף או המלצר או השאר.... תחשוב על זה רגע, אם אתה מקדם נניח את שכרם של השפים. בעל מסעדה לא יוכל להעלות גם למלצר, גם לברמן, וגם לשף. זה לא ראלי. הן כבעל עסק, והן כאירגון. גם הדאגה לצרכים היא שונה בתכלית. מי שלא היה ברמן, או מנהל בר, לא יודע עד כמה המקצוע טובעני ומחייב. אני לא פוסל הצטרפות של כל אדם לכל מסגרת שיחפוץ. הבחירה היא שלו. אני מטיל ספק בהרבה אנשים מטיבעי, ומנסיון העבר במניעים של כל אדם.
 

הכותב1

New member
לא אתווכח

אני את שלי אמרתי,אני לא רואה איגוד ייעודי לברמנים קם מתישהוא והמצב פשוט יישאר כמות שהוא אתם "תלמדו" מקצוע אחר,תתברגנו,ויבוא דור חדש של צעירים סקפטיים ש"ייהנו "מאותם תת תנאים. לסיום חבר,בצעירותי ניהלתי באילת את אחד הבארים הגדולים והטובים בעיר ("יתוש בראש")במשך 3 שנים,עבדו תחתיי 5 ברמנים,ועבדו בכל משמרת 14 מלצריות , הוצאתי חוברת הדרכה למוזגים,ומשם נכנסתי למטבח,כך שאין צורך לספר לי כלום,אתם יחסית נהנים לעומת מה שהיה אז. בהצלחה לכולם בכל מקרה.
 

tal1g

New member
קודם כל סחטן על היוזמה ובהצלחה

יחד עם זאת אני חייב לתמוך בחברי לפורום ולתת לך "הארה" ארגונים זהים חייבים להיות קשורים אך ורק לקבוצה בעלת גורם משותף במקרה הניצול וזו שיטת התשלום. אני מתכוון שהייחוס הוא רק לנותני השירות.ברמנים/מלצרים סטיוארטים/באז בויס שניזונים בכבוד רק מטיפים. יש לחלק למחלקות ברורות ולא חולק על נסיונך כנותן שירות רק שהיום כשתהיה בעיה תתקל בבעיית זהות (כמו ההסתדרות) מפני שהנך שף ומזדהה כיום כשף. תפריד ואני בלי כל קשר רואה כל יוזמה מבורכת רק דבר אחד אישי .מוזגים זה שם אחר שנותנים לברמנים סוג ז'. בברכה טל גנץ (
 

הכותב1

New member
כמו שבאיגוד

הבנאים אין מפרידים בין טפסן לטייח ,כך אין אפשרות להקים איגוד לכל נישה,אתה מפזר את הכוח ומה קשורה קבלת טיפים לאיגוד,לא הארת מאומה לסיום,מוזג,הינו השם העברי לברמן,לא ניתן לשינוי,אנו דוברי עברית
 

nunimon

New member
ושף זו בכלל מילה צרפתית.

אני חושב שההארה במקומה. טפסן וטייח הם בעלי תפקידים שונים בדיוק כמו השפים,הסו שפים, הטבחים ושותפי הכלים. מקומם במטבח. הברמן, או המוזג, או הרץ או הפיקולו הם כפופים לבר. לא סתם יש בר ויש מטבח. האינטרס בין השניים שונה. עם כל הניסיון שלך, אני לחלוטין לא מסכים איתך. ושוב, השורה התחתונה - איש כישר ברוחו יעשה. אני עדיין מדגיש - שגם אם איגוד הברמנים ימנה רק 5 ברמנים הפעילות תהיה ב100% רלוונטית לעולמם של הברמנים, והרבה יותר רלוונטית אם הם יהיו באיגוד המסעדנות שימנה 100000 עובדים.
 

הכותב1

New member
נוני,תראה

אמת,מבחינת "משפחתיות" הרי שיש את משפחת המטבח,ומשפחת המסעדה/קפה/פאב. אולם,הכנפיים,המשלם,המעסיק הינו אותו אדם. מה קורה במקרה שמעסיק פוגע בתנאי העבודה או השכר של אחד מעוזרי הטבח,אחד מהמוזגים,ומלצרית,למי יפנו? כל אחד לאיגוד נפרד,השופט יזרוק את שלושת האיגודים . המקצועות אמנם נבדלים,אולם בעיות הענף זהות,ויש לטפל בם באופן מאוחד אצבעות כף ידך חזקות לאין שיעור כאגרוף,מאשר בבודדת !!! ונכון מאוד ידידי,שף הינה המילה הצרפתית למנהל,בכל תחום. אני מאחל לכולם רק טוב,עלו והצליחו,אני תמיד אהיה לקוח מושבע(מת על פרנו עם 2 קוביות קרח,ועל אולד בושמילס) ולגבי האיגוד,אנו בשטח,אם מישהו ירגיש בעתיד רצון או צורך להצטרף,בברכה.
 

הכותב1

New member
שכחתי לציין

חשוב שתדע, האיגוד מחולק לתחומים,מסעדות,מלונאות,מוסדי,בתי קפה,קונדיטוריות,ופאבים/ברים. לכל תחום אחראי ספציפי,המטפל אך ורק בתחום המדובר. כך שיש פיקוח הדוק,והבנה,ואוזן קשבת לאנשי התחום הספציפי כך פותרים את "בעיית" חוסר הקשר בין התחומים בכל תחום מטפל אדם מאותו התחום,והנה אני זורק לך כפפה(בפעם השנייה),אתה נשמע בחור אסרטיבי עם אינטליגנציה ובנוסף הכרת הענף (אלכוהול וקוקטיילים),רוצה לשנות,מוכן לדאוג "אישית" לאנשים שלך בשטח? טלפן אליי : 0526-409883 בידידות,רונן.
 

nunimon

New member
בהודעה הזאת אתה נשמע יותר קשוב.

כאן כבר נראה כאילו אתה מוכן להקשיב, ולהבין על מה הפורום מדבר - וזו בדיוק המטרה. בכל מקרה, בהצלחה לך, ואני אבדוק את הנושא.
 
למעלה