חברים שאלה בקשר לצמחונות בצבא

שירן149

New member
חברים שאלה בקשר לצמחונות בצבא

אני מתגייסת עוד מעט..ויש לי שאלה..אני בעיקרון לא צמחונית ..אני אוכלת בשר שאמא מבשלת שמתחשק לי..אבל לא מתה על זה..כאילו אין לי בעיה לא לאכול בשר ולחיות רק על לחם קוטג' וירקות..ויש לי שאלה..האם כדאי לי ביום גיוסי להצהיר שאני צמחונית למרות שאני בפועל לא צמחונית?.?..? כי הבנתי שהאוכל בצבא ממש רע ואני לא מתה על בשר ואיך זה עובד מגישים לצמחונים צלחות בנפרד??? תודה רבה..אני ממש מתלבטת מה לעשות

d a p h n a

New member
אין שום סיבה להצהיר זאת .

בצבא לא מגישים "צלחות". יש חדר אוכל בסגנון קפיטריה. יש בכל ארוחה כמה מיכלים של אוכל ואת לוקחת לך מה שאת רוצה. הארוחות הן לפעמים חלביות (בוקר ולרוב ערב) ואז מן הסתם בשר לא קשור לעניין, ולפעמים בשריות (בדרך כלל ארוחת הצהריים). בארוחה בשרית יש מנה בשרית, ולידה כל מיני תוספות - פירה, או פסטה, וסלט או שניים, ובכל ארוחה (חלבית או בשרית) יש לחם, אם כי כמובן בארוחה בשרית יש רק מרגרינה או חומוס לשים עליו (ולא גבינה). מי שמצהיר על צמחונות יכול לגשת לדוכן שבו יש מנה עיקרית צמחונית במקום הבשרית. על פי רוב מדובר פשוט על שניצל טבעול מסוג כלשהו (כשאני עשיתי את הקורס, למשל, זה היה שניצל תירס כל יום במשך שלושה וחצי חודשים). השניצל לא עשוי בצורה מוצלחת במיוחד (כלומר הוא מחומם ברמה מינימאלית ולא אפוי עד לפריכות כמו שצריך), ובגדול הוא לא טעים במיוחד. הפתרון עבור מישהי במצב שלך הוא פשוט להגיע לחדר האוכל, להסתכל מה יש, אם המנה הבשרית נראית לך טוב, אחלה. אם לא, תוותרי עליה ופשוט תקחי תוספות, סלט, לחם וכו'. בנוסף לכל מה שאמרתי, כל הסיפור די תלוי בתפקיד שאליו תגוייסי. ברוב המקרים עבור בנות הבעיה עם חדר האוכל מתקיימת בצורה רצינית רק במהלך הטירונות. אחרי הטירונות יש סיכוי סביר למדי שתשרתי במקום שבו תוכלי להביא אוכל מהבית ולחמם אותו או משהו דומה. אני יכולה להגיד לך שבמהלך חצי מהקורס שלי אכלתי אוכל מהשק"ם במקום בחדר האוכל, ואחרי שסיימתי את הקורס לא נכנסתי יותר לחדר אוכל צהל"י בשאר השנתיים שבהם שירתתי בצה"ל. הייתי מביאה אוכל מהבית, או קונה משהו בשק"ם, או שאם היה מישהו עם רכב בבסיס היינו יוצאים לקנות אוכל בחוץ.

תקחי בחשבון כמה דברים

ברוב חדרי האוכל בצבא ההגשה היא באמת בסגנון קפיטריה, כמו שדפנה כתבה. אבל גם אז, לפעמים ליד הדוכן של המנות העיקריות (בשר / טבעול) מעמידים חייל שישגיח שאנשים לא לוקחים יותר מדי, וגם שאוכלי בשר לא לוקחים טבעול. הסיבה לכך פשוטה - רוב הבסיסים קונים ומכינים כמות טבעול בהתאם למספר הצמחונים שבהם. בבסיסים קטנים לפחות. ואם מישהו שהוא לא צמחוני, יחליט באותו יום שהבשר לא נראה לו ויקח טבעול - זה אומר שיהיה צמחוני שלא יהיה לו מה לאכול. וקרה אצלנו מלא פעמים שאנשים שהם צמחונים מוצהרים, מסיבות מוסר, מצפון או בריאות, נשארו בלי מה לאכול. לכן אם את לא מצהירה על צמחונות ויש איזה יום שאת מחליטה לא לקחת בשר - תקחי תוספות בלבד. יצא לי להיות גם בבסיס ממש קטן שבו בארוחות צהריים כן היו מגישים לשולחן את המנה העיקרית, מהסיבה הזו בדיוק. אז לכאורה כדאי לך ללכת על בטוח ולהצהיר שאת צמחונית, כדי שאם יתחשק לך טבעול - זה לא יבוא על חשבון מישהו שצמחוני באמת. אבל מאוד סביר שבבסיס אליו תגיעי כבר יכירו אותך, ואולי גם הטבח ידע שאת לא צמחונית ואוכלת בשר. ואז אם זה בסיס קטן שהמנות ספורות, ידעו שאת לא צמחונית ולא יכינו לך טבעול. ואז אם תקחי טבעול - זה יפגע במישהו אחר. האמת שגם אם תקחי בשר זה יפגע במישהו, אבל זה כבר לדיון אחר. לסיכום - היו לי המון חברים צמחונים בצבא שראיתי המון פעמים שהם נשארים בלי מה לאכול. בין אם זה בארוחת צהריים עם טבעול או אם זה סנדוויצים שגם אז המנות הצמחוניות ספורות. תוודאי שאת לא לוקחת לאף אחד את האוכל שלו.

שירן149

New member
דפנה והמגיב השני -->>

ממש תודה על התגובה המעמיקה שלכם.. בכל אופן אני יודעת כבר איפה אני הולכת לעשות טירונות +קורס... בשערי אברהם בחיל החינוך אתם יודעים איך האוכל שם? אני ממש בעייתית באוכל..אני תכלס לא אוכלת שניצל תירס לא בגלל שהוא לא טעים ..אלא בגלל שהוא מכיל 200 קלוריות ליחידה ומאז שפצחתי בדיאטה הפסקתי עם זה..אבל בצבא לא ניראה לי כל כך בגלל כל הטירטורים כל היום ובעיקר בטירונות שעושים חשבון לקלוריות.. אני הבנתי מכמה אנשים שמי שמצהיר שהוא צמחוני יכול לאכול גם צמחוני וגם מנת בשר אם הוא רוצה.... דפנה את בתכלס אומרת שלא כדאי לי להגיד שאני צמחונית?? למגיב השני..תודה על תגובתך אבל נראה לי שאתה טועה ביחס לכך שפוגעים במישהוו אחר וכל הדברים האלה..ממש לא ניראה לי...זה צבא..מבשלים בכמויות..לאף אחד לא חסר מה לאכול.. תודה רבה שוב ואם תוכלו להגיב לי שוב אשמח המשך יום טוב

תלוי איפה

כמו שאמרתי, בבסיסים גדולים סביר שזה לא ספור. אבל מנסיון - כשהיינו בבסיס קטן של 60 איש המנות היו ספורות. ביציאות מחוץ לבסיס - מנות ארוזות וסנדוויצים צמחוניים תמיד היו ספורים. הרבה פעמים קרה שצמחונים נשארו בלי מה לאכול בגלל אנשים אוכלי בשר שבאותו יום לא התחשק להם המנה הבשרית. ולגבי סוג הפגיעה השני שציינתי - אני די בטוחה שלגביו אני צודקת. לצערי.

d a p h n a

New member
את טועה לגבי החלק השני

גם בבסיסים שבהם אני שירתתי כמות האוכל הצמחוני היתה מדודה וכדי לקבל מנה צמחונית היית צריכה להראות את התעודה שמצביעה על כך שאת צמחונית, ואכן אם מישהו מ"אוכלי הבשר" לקח את המנה הצמחונית לפעמים מישהו צמחוני נשאר רק עם תוספות. לגבי החלק הראשון, אכן אני לא רואה שום סיבה להגיד שאת צמחונית, אלא אם מאוד חשוב לך לקבל את השניצל תירס שלך בכל ארוחה. לגבי הקלוריות, קודם כל אכן הטירונות היא לא זמן טוב במיוחד לעשות חשבון לקלוריות. שנית, אין שום סיבה שארוחה עיקרית במהלך היום שמבוססת על שניצל טבעול וסלט וקצת תוספת תהיה בעיה מבחינת הדיאטה.

pulp9

New member
הוא לא הטעה אותך

בתור צמחונית הרבה פעמים התחסלה המנה הצמחונית ונשארתי עם פירה ומלפפון,אז כן יש צורך להתחשב ולהודיע מראש אם מבקשים מזון צמחוני

למעלה