חברים, שאלה קטנה אליכם שאני מקווה

EfroachChandler

New member
חברים, שאלה קטנה אליכם שאני מקווה

שהיא תקבל הרבה תגובות: מה לדעתכם משחק המחשב שיצא עד היום בעל הגרפיקה הכי טובה? אשמח לתת את דעתי בקרוב, אני צריך להחליט...

galrt

New member
simple

commandos2, most amazing 3d integrated gfx that i´ve seen. 2d wise, i think commandos1 was the best most detailed,

ejay

New member
הנבחרים שלי-

אני לא חושב שאפשר לבחור במשחק אחד היות והז´אנרים השונים קובעים כללים שונים לתכלית הגרפיקה ויוצרים סוגים שונים של מגבלות. בנוסף, המנועים והחומרה מתעדכנים ללא הרף, ומשחק שנראה מצויין לפני שנה יכול להיראות עלוב יחסית למשחק חדש. בכל אופן, הנה חמישה משחקים מהשנים האחרונות שלדעתי עשו עבודה מרשימה מאד, בלי חשיבות לסדר- black and white -מנוע גרפי מופלא שמסוגל להציג נופים מרהיבים במרחק ומודלים קטנטנים ומפורטים מקרוב.. העבודה על הטקסטורות במשחק הזה פשוט עילאית. עיצוב הדמויות יצירתי ומלא השראה. return to castle wolfenstein - הגרפיקה המשובחת ביותר שנראתה במשחק fps עד כה- טקסטורות ריאליסטיות מפורטות ומגוונות , מודלים מורכבים ואמינים. max payne - למרות שהמנוע עצמו לא מציע חידושים כלשהם בתחום הגרפי, זה אחד המשחקים עם הטקסטורות המשובחות ביותר. הן לא מפורטות כמו אלה של וולפנסטיין, אבל הן יוצרות אוירה עזה ואת אחת הסביבות האמינות ביותר שנראו על גבי משחק מחשב. commandos2 - מאותן סיבות שגל ציין- סביבות מפורטות להפליא , ושילוב מצויין בין דו ותלת מימד. halflife -כן, כן.. למרות שזה משחק עתיק לפי סטנדרטים של מחשבים , ולמרות שהמנוע שלו עלוב בהשוואה למנועים עדכניים- זה משחק שבזמנו נראה נפלא- הטקסטורות, המודלים, הסביבות האמינות, מנוע הradiosity המשובח שעולה על הרבה מהמנועים החדשים- כל אלה תרמו ליצירת סביבה גרפית מרהיבה , שהיא רק חלק מהסיבה שהמשחק הזה הוא עדיין הטוב ביותר מבין כל אלה בהם שיחקתי עד היום.

Druyanizem

New member
מסכים עם ejay

ורוצה להוסיף- hitman- code name 47 למשחק יש מנוע פיסיקלי ממש ממש טוב. וגם מנוע גרפי מעולה. ועוד משהו... oporation flashe poinnt. תענוג של משחק

EfroachChandler

New member
Hitman, Flashpoint - דעתי, אם היא..

מעניינת אותך.. היטמן בהחלט יפה ומרשים. טקסטורות יפות והמון המון פרטנות. השקעה עצומה בדמות הראשית, והשקעה די גבוה בדמויות אחרות ומשנה. מה שכן, אחת לכמה זמן, דבר שהפריע לי, זה שפתאום בתוך סביבה מפורטת ויפה מצאתי שם פתאום עץ כמעט מרובע לחלוטין... מלבד זאת, יפיפיה הגרפיקה שם. את אופרישן פלאש פוינט עדיין לא יצא לי לראות... (מוזר...)

EfroachChandler

New member
תגובה... כנראה שזה עניין של טעם

Black&White- אני לחלוטין חולק על דעתך. האפקטים במשחק (אורות, עשן...) נאים בהחלט ולפעמים אפילו מרהיבים. אבל לדעתי יחסית לזמן שבו הוא נוצר המשחק לא עומד בכלל תחת הסטנדרטים הגרפיים. הטקסטורות לא כל כך מרשימות לדעתי, הן נהפכות די מוזרות ומעוותות כאשר אתה מתקרב לאובייקטים, ובמיוחד האדמה שם נראת לפעמים פשוט כמו כמה כתמים צבעוניים. הדמויות שם נראות, וכאן דעתי כנגד דעתך (סלח לי), פשוט מאוד לא ראליסטי! הרגליים משולש חד, הדמויות מובנות מעצמים לא מפורטים מספיק, וזה פשוט לא נראה כמו צורה של בנאדם, אלא יותר כמו משהו ריבועי וחד יותר... מלבד זאת, כאשר אתה מתקרב ומתרחק מן האדמה, היא משנה לעיתים את הטופוגרפיה שלה לחלוטין! הרים צומחים לפתע, גבעות נופלות לעמקים, וכדומה... אני יודע שאת האפקט הזה יוצרים בדרך כלל במשחקים כדי לא ליצור עומס על הכרטיס הגרפי, אבל זה ממש ממש הפריע לי. Return to Castle Wolfenstein - מסכים איתך. Max Payne - אכן אני מסכים איתך, כבר נראו טקסטורות אמינות קצת יותר מכאן, אבל הפרטנות והמציאותיות של עצמים ושל חדרים במשחק בהחלט מרשימה. כמו כן פרטנות הדמות הראשית והטקסטורות שלה מאוד יפות ומרשימות. בהחלט יכול להיות שזו הבחירה שלי למשחק עם הגרפיקה הכי טובה שיצא אי פעם. Commandos 2 - מאוד מפורט ומרשים, למרות שאני לא יודע למה, כזו סוג של גרפיקה, שמוערבת בה גם המון אפקט של דו מימד, מעולם לא הצליחה להרשים אותי במיוחד, מפורטת ככל שתהיה. Halflife - אינני מסכים איתך. אומנם אי הסכמתי איתך אינה חזקה כמו בבלק אנד וויט, אולם אני ממש לא מצאתי בגרפיקה כאן משהו מיוחד כל כך. הטקסטורות, ככל שאמיתיות הן, לא הרשימו אותי במיוחד. כמו כן, לא ניתן לומר שפרטנות היא משהו שיש במשחק הזה הרבה (בניגוד למקס פיין - תמונות על הקיר, טלפונים, מנורות שולחן, שעונים... במשחק הזה לא ראיתי כזו פרטנות מיוחדת.) הגרפיקה כאן בהחלט יפה, אבל מרהיבה, כפי שהגדרת אותה, לפחות אני אינני סבור כך. טוב... כנראה שיופי של גרפיקה זה עניין גם של טעם, ידידי :) אגב, מה עם UNREAL TOURNAMENT?

ejay

New member
מי מדבר על פוטוריאליזם?

ריאליזם לדעתי הוא לא הכרח, ובטח שהוא לא מה שיגרום לי לקבוע אם משחק נראה טוב או לא.. במקרה של בלאק אנד ווייט- הריאליזם הוא עניין שולי- הדמויות שם מסוגננות וייחודיות- נכון שהן לא מפורטות במיוחד אבל מתי בפעם האחרונה ראית כל כך הרבה דמויות תלת מימדיות על המסך?. גם בהאפלייף ריאליזם הוא לא הבסיס - הטקסטורות מצויירות ונראות כאלה (להבדיל מהטקסטורות של מקס פיין או של וולפנסטיין שמקורן בעיקר בצילומים) אבל הן יוצרות סביבה אמינה, וזה מה שחשוב לדעתי. ברגע שמשחק מאבד את האמינות שלו והופך להיות שקוף מדי, כל הטקסטורות והמודלים הכי טובים בעולם לא יעזרו לו. בunreal tournament לא יצא לי לשחק לצערי, למרות שראיתי סקרינשוטים שנראו טוב מאד. אבל לסיכום, כמו שאמרת- זה אכן במידה מסויימת עניין של טעם , זאת מהות כל הסקר הזה אני מניח.

S C S

New member
Fianl Fantasy 8+Max Payne../images/Emo88.gif

Fianl Fantasy 8: הדמויות הם בסדר אבל הקסמים מדהימים Max Payne: כל עצם במשחק השקיעו בו

למעלה