חברים, שוב זקוק לזיהוי ושוב נחש מת...

LLBuzzard

New member
חברים, שוב זקוק לזיהוי ושוב נחש מת...

האם זעמן שחור בוגר?

Itamar Levy12

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

LLBuzzard

New member
כן זה העור של הנחש, ואני מצפה או

יותר נכון מקווה שיזהו על פי הקשקשים, יש בינינו כאלו המסוגלים לכך...

tesnake

New member
או קי, לדעתי זה זעמן שחור בוגר, למרות שקשה

לזהות גם מהתקריב. לדעתי זה זעמ"ש משתי סיבות: אם מדובר בעוף דורס יומי, ממש לא סביר שהוא ייתקל בפתן שחור בוגר במהלך שעות היום. ולא שמעתי על דורס לילי שהצליח להשתלט על פתן בוגר. לדעתי זו עבודה של חוויאי על זעמן שחור בוגר.

LLBuzzard

New member
תודה, כן זהו דורס יום...

ולא חוויאי אלא עקב עיטי. יכול להיות שהנחש מת כבר כשלקחו אותו, ואז ישנה אפשרות שהוא נדרס למשל בליילה ונלקח על ידי דורס יום, ביום. כך שגם פתן שחור היא אופציה... אני מבין שעל פי הקשקשים אתה קשה לזהות? האם פתן שחור פעיל אך ורק בליילה?

tesnake

New member
בקשר לזהויי הקשקש.

כאמור קשה לזהות ע"פ הצילום , לדעתי זה זעמ"ש. יש שם קשקש גחון אחד שאפשר לראות בברור שההיקפ שלו בהיר יותר(בסופ נהיה לבן בלסת התחתונה), מה שמתאים לאזור הצואר והראש של זעמשי"ם. אצל פתן שחור לא תמצא קשקשים כאלה בשום מקום בגוף. לכן אני כתבתי קודם שזה זעמן שחור. בקשר לפעילות הפתן , למרות שיצא לי לראות צפעים ברמות כאלה ואחרות של פעילות במהלך היום, פתן שחור ראיתי רק בלילה. אגב אשמח לשמוע מעט על המחקר שלכם, נראה מאוד מעניין ורלוונטי.

LLBuzzard

New member
קיבלתי, אחלה.

המחקר על עקבים עיטים, ובין השאר נבדקת גם הדיאטה. מדי פעם אנו מוצאים נחשים שנאכלו על ידם וכאן העזרה שלכם נכנסת לתמונה והיא רבה! ההסבר על קשקש הגחון של הזעמ"ש היה אחלה.

זיהוי לפי קשקשים

אני לא יכול בצילום לזהות אבל אם תפריד קשקש גדול בולט מאזור הגב ותבדוק בתאורה חזקה מאחורי הקשקש (תנסה לעשות שיקוף של הקשקש) אתה אמור לראות בזעמון שחור שתי נקודות עגולות כמו חלונות שקופים בקצה הקשקש לאחר שתבצע את זה על מספר קשקשים (מכיוון שיתכן שלא בכל קשקש תראה את הנקודות הללו) תדווח לנו נשמח לשמוע אם הצלחת בי דני ארליך

LLBuzzard

New member
ניסיתי עם שלושה קשקשים

ולא כ"כ ראיתי... אני אנסה שוב מחר ואדווח גלעד

tesnake

New member
בשמחה../images/Emo13.gif

בשרשור הקודם נתתי לך כמה שיטות להבדיל בין תלום לשחור צעיר. בהצלחה בהמשך, ולילה טוב.

למעלה