חברים שלום , אני חדש כאן ואשמח להתייעץ איתכם
בעניין שעלה עם הבן שלי
וזו ההתייעצות -
הבן שלי סיים לא מזמן תואר ראשון בפיזיקה במסגרת העתודה הצבאית.
עכשיו הוא התחיל תפקיד שהוא מאוד רצה בו.
לצורך התפקיד הוא עבר לבאר שבע ושוכר שם דירה עם שותפים.
במסגרת התפקיד הוא לומד ומתקדם וצריך לעשות איזשהו בידוק בטחוני שאחריו הוא יתקדם בתוך התפקיד ויקבל פרויקטים משמעותיים.
למעשה , למרות שהוא עכשיו "בסדיר" הוא כבר עבר למעשה לשלב הפרקטי של החיים והקריירה.
כאן צצה הדילמה , הבן שלי מאוד רצה ורוצה לצאת לקורס קצינים - הוא חשב שהוא יצליח לצאת בנוב' האחרון , 2018 , לקורס קצינים , אבל לא היו מספיק תקנים. משך הקורס הוא כחצי שנה ואחריו הוא היה מתחיל את התפקיד ושום נזק לא היה נגרם.
עכשיו הוא כבר בתפקיד ואם הוא ייצא , בפברואר הקרוב 2019 , לקצינים זה עשוי לגרום לו לעיכוב של שנה בקידום שלו בתפקיד ואז גם יכול להיות מצב שלא יהיו עמדות טובות כי הם יתפסו ע"י אחרים.
הוא יאלץ לעזוב את הדירה או לסבלט אותה לחצי שנה ומה יקרה אם אחרי חודש הוא ירצה לפרוש מהקורס ולחזור לתפקיד?
הקורס קצינים , מבחינה פרקטית ומבחינת התפקיד לא יתן לו כלום!
זה מחד.
מאידך , הוא מאוד רוצה להרגיש שהוא עשה צבא , במהלך העתודה הוא עשה חודשיים טירונות וזהו...
הוא רוצה לחוות חוויה ולדעת שהוא עשה את הקורס - יש לציין שזה לא קורס קציני חי"ר , זה קורס קצינים פשוט יחסית שהם עוברים בו כל מיני סוגי חיילות כולל ירי ועוד.
ההתלבטות היא , האם לצאת לקורס ולשבש את כל ההתקדמות שלו בתפקיד.
אני אציין שהתפקיד הוא תפקיד נחשק שמקדם אותו בחיים , הוא התקבל כמצטיין.
או להישאר בתפקיד ולשכוח מהקורס קצינים הזה.
אשמח לדעת מה אתה חושבים?
יש לציין שזו תהיה ההזדמנות האחרונה שלו לצאת לקורס קצינים , אם הוא ימשיך בתפקיד בשלבים מאוחרים כבר לא יתנו לו לצאת.
גם עכשיו הם לא ששים לזה שהוא יצא אבל יתנו לו.
אני מקווה שאני בפורום הנכון לשאלה.