חברים תכירו - המשורר שמעון אדף

חברים תכירו - המשורר שמעון אדף

קרימינליה - שמעון אדף הוא דיבר, לא הקשבתי משהו שניסיתי לתרץ לעצמי, זעקות האור החנוקות של פנסים נאנסים בתוך החושך. אני רוצה לתאר את הלילה, קרירות מסוימת, חימוקים של כסף בקצות ערפל גאות נרמזת, מה שנס ומצוח, מצוח ונס בעבותות של צל. הוצאת גוונים, ``המונולוג של איקרוס`` 1997

MICHEL R

New member
עליו נאמר...

גם יפה וגם אופה.. יש לך עוד שירים שלו?? את יכולה לכתוב אותם בפורום?? מיכל

שיר נוסף כבקשתך :)

חשיפה/ שמעון אדף בערב, כשאיני בא והאור המפויח נמלט בשריקה מנשיפת היום על הקרקע, אני רואה אותן, שלושה דורות, אמא, אחות ובת, מתכהות כמו ציפורים בבית אחד. (חושך נערם על אגן הים, ירח מפכה כמו להבה, אין הן אהובותי, אבל אני מביט בן כך, באותה השתאות, זה חסד הבשר).

MICHEL R

New member
את מכירה..

את מכירה את הקטע הזה שאת נפעמת משירים כל כך, מעוצמת המילים ומעוצמת הרגשות שהמשורר חושף בפני הקוראים... אבל כשהקורא מנסה להבין את השורה התחתונה הוא לא מצליח?? זה מה שקרה לי בשיר הזה.. מיכל

מיכל...

במה הינך חפצה ... מבקשת ניתוח או תקציר - הפואנטה ? אשמח לחדור עמך למעמקי המשמעויות :) ענבל

MICHEL R

New member
מבקשת ניתוח ופואנטה..

לילה טוב עינבל.. בזמנך החופשי אשמח אם תספרי לי מה את חושבת על אותו השיר, מה הוא בא לספר.. מיכל

לילה טוב גם לך ;-)

לבקשתך מציעה אני את הניתוח האישי שלי לשיר ``חשיפה`` של שמעון אדף : כפי שאני רואה אותו זהו שיר הערצת המשורר את הנשים הדומיננטיות בחייו - אמו, אחותו וביתו. הוא מציג אותן בשיר בשני אופנים בפעם הראשונה הוא מציג אותם בכלליות - שלושה דורות ובשורה הבאה מבקש הוא לפרט - אמא, אחות ובת. הוא מדגיש כי אין הן אהובותיו - כלומר הוא מבדיל מהן את אשתו, אהובתו. הערב, האור המפויח, המתכהות, הירח המפכה - כל אלה מציגים משחק של צבעים ומטאפורות שונות. ההצגה הדומיננטית בשיר זה היא על דרך האימאז` הויזואלי - כלומר הצבעים שאנו יכולים לחוש בהם ברוח הדימיון וגם בעינינו, כאשר אנו משליחים את רגשותינו מהשיר לסביבה בה אנו נמצאים. האימאז` בעצם מציג לנו את ההערצה של המשורר הבאה/ הנובעת מהרגשה פנימית עמוקה... כזיכרון המופיע בין צללי הלילה. ``האור המפויח`` לדוגמא - מציג הרגשה כבדה ומעיקה של געגוע עמוק. ``מנשיפת היום`` - יש כאן תחושה של סופניות. המטאפורה הזו מציגה באופן מוקצן את נושא הזמן... שאוזל כמרחק נשיפה. היום מסתלק לו ובערב עולים המחשבות על אותו בית - הרחוק ממנו אולי לא פיזית אך בהרגשה - ``כשאיני בא``. בשיר המשורר מדמה את הנשים לציפורים בבית אחד - הבית האחד מציג אחדות ושלמות, כמשהו המכסה/ המחבק. וגם הציפורים מתקשרות באסוציאציה למשהו טוב, בטוח - ``תחת כנפך`` (ביאליק), רינה/ שמחה - ``ציפור שיר`` (ביטוי). את כל אלה הוא הרגיש כאשר ביקר הוא בבית - סביב הדמויות הנשיות החשובות שבחייו - אמו, אחותו וביתו. והיום הוא חש לא שייך ``אין הן אהובותי``, ``כשאיני בא``. הוא בעצם מבטא געגוע לתחושת המשפחתיות. אעיז ואומר כי יתכן וזה מתקשר לגעגועים לילדות שבה דמויות אלה חיבקו אותו... ``הירח המפכה`` - שוב מציג זכרונות ליל. והמשכו של המשפט ``כמו להבה`` - מציג עד כמה זכרונות אלו שורפים מבפנים, בליבו, בנשמתו. הגעגוע שלו, האהבה, הכמיהה נובעת מ``השתאות`` - התפעלות, השתוממות ל``חסד הבשר`` - למעשיהן הטובים, לאהבה, לנדיבות, לסלחנות והרחמנות, להתחשבות... לכל אותן פעולות המילאו את ליבו בחום... והיום הן רק בגדר זיכרון פנימי אכזר. אותו זיכרון הוא מבטא כ``חושך נערם על אגן הים`` - שאגן הים הוא מסמל משהו יציב... באגן יש שוברי גלים השומרים על היות ים שקט... הים אשר לא ניתן לשינויים... ובכל זאת החושך מעיק עליו, ``נערם`` בסיטואציה קשה של תחושת כבדות - כמו מחנק בגרון... מקווה כי נהנית מיכל... ספרי לי מה עכשיו את חושבת על השיר :) שנה לועזית טובה B-) ענבל

MICHEL R

New member
נדהמתי...

שיר של כמה שורות ניתחת בצורה נפלאה, אני ממש מעריצה משוררים כאלה שנותנים לקורא מספר מועט של שורות, של מידע, והקורא מפיק כל כך הרבה. ציירת את השיר בצורה נפלאה, שצורת מבנה השיר וההסבר שלך, גרמו לי להוסיף את השיר למאגר שלי.. תודה לך עינבל, מיכל

למעלה