חברים

s h i r k u s h

New member
חברים ../images/Emo24.gif

מישהו אמר לי פעם שאפשר להיות במקום מלא מלא אנשים שמכירים אותך ואוהבים אותך ועדיין להרגיש לבד.
איפה ממוקמים החברים בחיים שלכם
מה הדבר שהוא קו אדום מבחינתכם שתחתכו אפילו קשר חברותי אם זה ייעשה

חברים -כמה אהבה גדולה יש במילה אחת

רב חבריי ממוקמים במרכז - בת"א, או בסביבה. מי שבת"א - יוצא לי לראות יותר. מי שבר"ג אפילו....אני מתביישת להגיד, שלפעמים זה תיק מבחינתי. לא יודעת למה. יש גם קשר ירושלמי הדוק. ויש שניים שבסביבת עיר המקור - נתניה. הם מגיעים לת"א. למזלי. אז מהשאלה שלך, ומהתשובה שלי - אני מבינה, שאני מוקפת חברים, ולכן לא מרגישה לבד - אבל הידיעה הזו לפעמים מספיקה לי יותר מדי. לאחרונה התנסיתי ב"קו האדום" שלי מבחינת חברות. הקו הזה- קורה, ברגע שחבר/ה שופט אותי. זה משהו שאני לא מסוגלת לחיות איתו.

BellA עלמה

New member
כל החברים שהיו לי עובירם לי

בראש עכשיו (מילים מאיזה שיר שנזכרי בו) לי יש חברים בעיקר בירושלים ובחו'ל. את אילה שבחו'ל אני מתקשרת בעיקר ב אי מייל ואת אילה מירושלים אני רואה בעיקר באירועים וחגים. קו אדום? שקרים דו פרצופיות וכו

opalit

New member
זה קורה

לי זה קרה במשך תקופה ארוכה, כשהייתי בארץ בסביבה שלי, למדתי ועבדתי, ועדיין הרגשתי לבד. זה לא היה קשור אליהם זו הייתי אני (שלא ממש הבינו ומכאן קישרתי אליהם). החברים נמצאים במקום מרכזי בחיי, הם מאוד חסרים לי עכשיו ומי שיש לי כאן גם חשוב לי מאוד, אוהבת את זה. קווים אדומים בגלל שלא הצבתי נפגעתי פעמים רבות בידיעה. אני חושבת שלקבל אותי מבלי לבקר זה הקו האדום. גיאוגרפית חלקם תמיד היו רחוקים, אני מהצפון והם מהמרכז, ועכשיו אני בארה"ב והם בארץ. ומה אתך?

liza26

New member
לא ממוקמים בשום סקאלה

יש לי רק חברת ילדות אחת שאיתה אני בקשר לאורך השנים היו לי עוד שתי חברות נפש שברחו על נפשם כשהודעתי שאני מתחתנת היום החברות הן בעיקר הנשים של החברים של בעלי- בחורות מקסימות יש לי בעיה- אני לא כל כך יודעת לשמור על קשר כך שאין לי ממש חברות חוץ מההיא שהזכרתי למעלה.

liza26

New member
אה ואיפה עובר הגבול

שקרים- זה הדבר שאני הכי שונאת מעדיפה את האמת הכי גרועה רק שלא ישקרו. עכשו אחת החברות פתאום מתרחקת ולא אומרת למה לי אין זמן להתעסק בניחושים לא מבינה למה היא פשוט באה ואומרת "מפריע לי XYZ"...

החברים שלי ../images/Emo23.gif

ממוקמים אצלי בלב וזה ממש לא משנה איפה הם ממוקמים מבחינה גיאוגרפית. וקו אדום? וואלה. לא יודעת. עוד לא הייתי במצב כזה ולא ממש רוצה לבחון..

רננהלי

New member
../images/Emo7.gif

המשפט הראשון שעלה לי בראש היה: אין לי בכלל חברים. אז טוב, אני יודעת שזה לא נכון. אבל החברים שלי כל כך בעיתיים לי עכשו. אף פעם לא באמת הייתי טובה בזה כנראה. תמיד היו לי חברים, אבל גם תמיד לא באמת. ככה הרגשתי. ואני יודעת שאוהבים אותי ובכל זאת.. משהו בכל זה מרגיש עקום נורא לא באמת יודעת לתקשר לעומק נשארת על פני השטח תמיד וזו הסיבה שהביאה אותי לטיפול מלכתחילה (ואחר כך התגלו עוד מיליון.) בדיוק זה עלה לי היום. יום העצמאות - מה אני אעשה ביום העצמאות? איזו שאלה מעצבנת. חברה אחת שאלה אותי אם נעשה משהו, ומסיבות שונות (לא בגלל שאני לא אוהבת אותה) לא רציתי וזה לא מסתדר טוב. דיברתי עם חברה אחרת היום, וההצעות שלה לא נשמעות לי מפתות בכלל. ובכלל, אני מחפשת מה לעשות ביום העצמאות, רק בשביל שאני אוכל להגיד לעצמי שעשיתי משהו (מכירים את זה?). ובעצם הכי בא לי לא לעשות כלום ולהישאר בבית, ואולי לבטל את החג הזה מהלקסיקון שלי בכלל. ללכת לישון בערב לפני יום העצמאות ולקום בבוקר למחרת. אבל אני אומרת לעצמי:לא, אל תעשי את זה לעצמך. זה רק יעשה לך רע להתעלם מהחג. את תעשי משהו ותיהני ממנו בסוף הרי, לפחות במידת האפשר. למה זה קשור לחברים? זה קשור. כי אם לא הייתי מרגישה בודדה כל כך, זה לא היה מהווה בעיה - לא הייתי מרגישה שאני צריכה לחפש את עצמי כל החיים. אז הייתי רוצה שהחבירם שלי ימוקמו קרוב יותר למרכז החיים שלי, אבל הם לא. קו אדום? שהקשר לא יהיה הדדי, ואני ארגיש שאני רוצה בו יותר מאשר האחר.(נו, זה די נובע מכל שאר מה שכתבתי, לא?)

לא יודעת לתקשר לעומק

זה משהו שלומדים. אני חושבת שתכתובת בפורומים מאד עוזרת לתקשורת עמוקה יותר. משהו משתחרר, ולומדים יותר לדבר על עצמך, וגם להקשיב לאחרים. השאלה היא, האם כשאת נפגשת עם חברים שלך, את נכנסת לדפוסי התנהגות ישנים שיש לך בפגישות עם חברים? משום שכאן, בפורום, אני חושבת שאת מאד פתוחה, וכנה וזורמת עם השיחות. אולי אפשר לקחת מכאן לשם?

רננהלי

New member
זה לא הדיבור

אני מדברת בפתיחות גם עם חברות שלי. ומספרת דברים שאני מרגישה (לא עד הסוף, בדיוק בגלל שנכשלתי בזה פעם עם אחת וזה מאוד כאב) הבעיה היא לא בדיבור, בשיחה. אני די כנה. הבעיה היא בהרגשה. אני לא סומכת על אף אחת מהן. משאירה את כולם מספיק רחוק רגשית כדי שאני לא אפגע, ואפילו לא מצליחה להרגיש אחרת (אפילו עם הפסיכולוגית שלי אני עושה ככה. אנחנו מדברות על זה, אבל המסקנה היחידה בינתיים היא שזה כנראה מאוד שורשי אצלי הקטע ושאני עושה את זה כל הזמן עם כולם). פה בכלל לא בעיה להיות פתוחה. אני אנונימית, אף אחד לא יודע מי אני. ואני לא נקשרת לאף אחד, רק מדברת. שיחות באינטרנט זה דבר לא מחייב מעצם מהותו, כך שאולי אני עושה פה את מה שנוח לי ושתמיד אני עושה ודווקא ממש לא לומדת לעשות אחרת. אין לי שום קשר, אף לא חבר אחד שנולד מתוך היכרות באינטרנט. הכל נשאר וירטואלי לגמרי.

מבינה.

קודם כל, זה טוב שאת מבינה מה שורשי מאד אצלך. גם שורשים אפשר לעקור, אגב. זה לא בילד אין בנשמה. את יכולה לשנות את זה, אם תרצי. מה שכן, זה לקחת סיכון. להתקרב לאדם, זה אומר להסתכן בפגיעה אפשרית. איך את רואה את חייך? את לוקחת סיכונים מדי פעם? ואם כן, אז במה? לגבי קשרים וירטואלים, זו לא הייתה כוונתי שתפתחי קשר דוקא מהאינטרנט, אלא תקחי מצורת ההתבטאות שלך כאן - אל תוך הקשרים הקיימים שלך. כן, באינטרנט אין סיכון- את אנונימית. אז אולי כדאי לקחת סיכון. יכול להיות שתיפגעי, אבל סביר יותר להניח, שתקבלי תמורה אדירה. קשה מאד לחיות ללא קירבת אנשים. בעיני, בכל אופן. אותי זה מכבה.

למעלה