חברים

fireman

New member
חברים../images/Emo70.gif

אני מאחל לכולכם שבמהרה תוכלו להראות תמונות כאלו מגינתכם

../images/Emo6.gifכבר גיליתי אותו בלילה../images/Emo29.gif

נכנסתי לשם כי גם אני חולמת על גינה.... אבל לא היה לי כוח להגיב
... אז הנה: יישר כוח גדול
כל הכבוד על היוזמה והביצוע. הפרחים הללו נותנים תחושה של בית...

פיטנגו4

New member
לס איז מור

אדמת לס - לדעתי, היית צריך להוסיף הרבה פחות חול, והרבה הרבה יותר קומפוסט, כי המטרה היא לשבור את השכבה האטימה. זה חשוב כפליים לפני הנחת מרבדי הדשא, כי בניגוד לערוגות, שם אי אפשר לתקן אחרי שיש דשא. (לא שמים קומפוסט על דשא, שלושה סימני קריאה !!!, למרות שבפורום גינון תפוז כל ה"מומחים" בשם עצמם טוענים אחרת, ולרן פאוקר, מומחה אמיתי, כבר נמאס לתקן אותם). כדאי שתשחק קצת עם הגבהים של הקרקע, כדי להוסיף ענין. מסלעות, ערוגות מוגבהות וכו'. אני יודעת שאתה מתנגד לעיצוב, אבל בכל זאת הרשה לי ביקורת בונה אחת: הצורה העגולה - זרה לחלוטין לשאר הקוים הישרים של הגינה. צריך לבחור קו כלשהו, ולהיות עקביים. אם כל הריצוף אורתוגונלי (ישר) השתילה יכולה להיות כולה בקוים מעוגלים, או כולה בקוים אורתוגונליים, או בקוים כאלה של שנות ה70. לא תערובת של הכל ביחד... אני משערת שהכל זמני, אז תוכל לתקן בשתילה הקבועה. הפרחים יפים, כמובן. יופי של קבלת פנים.

fireman

New member
אין שם הרבה דיונה

מדובר בתוספת של אולי טון על שטח של 9 על 3 מטר לגבי הקווים בגינה. הרעיון היה באמת לרצף שביל באופן חופשי כאשר אופציית הבטון עוד עמדה על הפרק. ברגע שעברנו למשתלבות הוחלט לשמור על קווים ישרים בכדי לא לסבך את העבודה, אחד מקירות המעטפת של הבית הוא פנורמי ומיותר לציין שלרצף את ההיקף הזה היה סיוט בכדי להוריד למינימום את רצועת הבטון החשופה לעין. מדובר בהמון עבודה עם דיסק יהלום שעושה המון רעש והמון אבק....באיזשהו מקום ריחמתי גם על השכונה (כן כן, שכונה! האבק התפזר למרחקים של עשרות אם לא מאות מטרים) לגבי הצורה העגולה, הוכתבה ע"י שוחת הביוב שנמצאת שם, שוחת ביוב תהיה עגולה תמיד בין אם זה מסתדר ובין אם לאוו. בכל מקרה רוב הערוגה הזו (יותר מ90%) הם צמחי עונה כך שאני מניח שבמהלך שנה היא תשתנה לגמרי לפחות פעמיים. בהמשך לעניין מסתבר שאנחנו חושבים באותו ראש, בחלק החזית של הבית יש לי חלק מרוצף שנשבר בצורה מדורגת עם הגינה (יותר מאוחר אני אהיה בבית ואני אצלם תמונה מלמעלה בכדי להמחיש) והרעיון הכללי הוא לבנות שם גינה על "מיני טרסות" כאשר בניגוד לקווים הסימטריים של הריצוף הטרסות יהיו בקווים חופשיים ופראיים יותר. לגבי דשא....99.9% שלא יהיה בכלל....אם זה תלוי בי את יכולה להפוך את זה ל100% לדעתי דשא זה בזבוז שטח אדמה שדורש הכי הרבה ונותן הכי פחות. יומטוב

אני חושבת שזה נראה דווקא נחמד../images/Emo13.gif

מי אמר שחייבים רק ישר או רק מעוגל
אני חושבת שהעיקר הוא שנהנים להביט בגינה, ונהנים להכנס כך הביתה
.

פיטנגו4

New member
לא "חייבים" כלום

אבל שמירה על כיוון עיצובי מסויים - נותנת מראה יותר יפה ו"נקי" מאשר בלאגן אחד גדול. זה לא רק בגינה, אלא בכל דבר, כמו עיצוב הבית, ביגוד, ועוד.

../images/Emo13.gifגבהים בגינה../images/Emo203.gif../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif

אצלינו יש גבהים באופן "טבעי", כלומר הבית למעלה, וגיה במעין מדרון. שלא לדבר על זה שיש לנו גינונת נוספת במפלס עליון... (כלומר, כאשר נבנה את הקומה השניה, נוכל לצאת ממנה לגינה אחורית, שרוחבה 5 מ', ואת אורכה איני זוכרת
. אולי 10 מ'). אני דווקא לא אוהבת את הפרשי הגבהים בגינה התחתונה. לא נעים לטייל בה כך
. כדי לפתור זאת, נצטרך לבנות חומה רצינית בהיקפה, ולמלא באדמה. זה עולה הרבה, ועוד חזון למועד
....

פיטנגו4

New member
זה דוקא מגדיל את השטח !

אם התכנון הוא נכון, הפרשי גבהים דוקא יצרו אשליה של גודל, בעיקר שהכוונה במקרה הזה היא לא לעשות מדשאה.

למעלה