חברימות על ארבע

orald

New member
לא ממש מדוייק...

אני די בטוחה שכלב זכר יכול לזהות בראיה כלבה נקבה, אנחנו פשוט לא מבינים בזה ומבחינתנו כל עוד אין זנב ענקי וצבעוני כמו של טווס שגם עיוורים כמונו יבינו אותו "כל הכבשים אותו הדבר".

orald

New member
הסיבה שהם מרחרחים היא שהם...

מכירים אחד את השני לפי הריח, והריח מסגיר הרבה דברים כמו מצב/כושר פיזי, ייחום, מי סימן על הקיר של מי.

שים לב שכלבים זכרים נדרכים מרחוק כשרואים זכרים אחרים שעצבניים עליהם, בלי קשר לרחרוח.

lily kane

New member
אממ אצל ציפורים

יש זנים שבהם אחד ה"זכרים" מתחזה לנקבה, וכך הוא יכול להיות גם מוגן על ידי הזכר החזק יותר, וגם להשיג את הנקבה.

orald

New member
אם מתכוונים לשונות מגדרית פיזית בולטת...

יש המון מזה בטבע, גם אם זה לא כולל דברים שבני אדם מחפשים ישר, כמו צבעים בולטים ואיברים מדלדלים כאלו ואחרים.

למיטב ידיעתי ביונקים למשל הזכרים בממוצע גדולים יותר מנקבות(צבועים זה היפוך לדוגמה), ואפשר לפעמים ללמוד מזה לגבי תפקידים חברתיים במין האורגניזם.
למשל ממה שאני יודעת שהצביעו עליו לדוגמה בגורילות יש שוני מגדרי גבוה בגודל החיה, כשהזכרים שמנהלים הרמון גדולים בהרבה מהנקבות.
בשימפנזים זה לא כל כך בולט, והם לא מנהלים הרמון.

lily kane

New member
חברימות על ארבע

אז בעקבות שיחה מאוד מרגשת עם בת זוגתי היחידה כרגע.
שמעתי את הסיפור על איך
יום אחד היא הלכה אחרי הסופר ברחוב
קצת אחרי שהתחילה את השינויים...
והיא לטפה אותו והוא היה מבסוט ונתן לה חום.
והיא אמרה שהיא כמעט בכתה על כך שהנה היצור הקטן הזה
מקבל אותה בלי תנאים, ולא מסתכל על מי שיש או אין לה בין הרגלים.

הסיבה שספרתי את זה היא שחיות באמת לדעתי יש איזה אהבה
איזה תקשורת לא לגמרי מילולית מיוחדת.
למשל: הידעתם שבטבע לכלבים וזאבים אין נביחות, הן יצרו נביחות כדי לתקשר אתנו בני האדם.
אני חושב שמשהו בהערכה שלהם בעיקר במקום שאנחנו לבד שלא מקבלים יכול מאוד לחזק.
אז רציתי לשאול איזה קשר יש לכם עם חיות?
האם יש לכם חיה, ואם לא איזה חייה הייתם רוצים לגדל (אם בכלל)

אישית יש לי כלב האסקי זקן מצער בעלי חיים בבית של אבא (סנו)
ביחד עם חתול גינגי שעכשיו עם גילו קצת פחות עצבני, אוכל כמו הר ורזה כמו עכבר (יעקב)
יש גם את הכלבת הקולי, נו הסוג של "לאסי שובי הביתה" והיא צעירונת(מארי) אצל אמא שזה איפה שאני גרה רוב הזמן .
אני כנראה אצטרך לעבור בקרוב,ומאוד קשה לי ,לעזוב אותה (וגם את אחותי) השמחה הבלתי נדלת שלה לראות אותי
ולא משנה עם באתי עם מכנס,או שמלה, בינדר או בלי, העיקר שאני אתן לה ליטוף היא מקסימה אמתית וכל כך רכה.

למעלה