חברימצי'קים, שאלה לי אליכם

yaeli4

New member
חברימצי'קים, שאלה לי אליכם

האם אי פעם אשתחרר מרגשי האשמה שלי כלפי הילדה שלי שפירקתי את משפחתה המקורית כי לא הסתדרתי עם אביה, ובניתי לה משפחה חדשה עם חצאי אחים מכל כיוון וצד אפשרי? האם אי פעם תבוא לנפשי הגאולה ואוכל לנקוט גם בצעדים חינוכיים כלפי התנהגויות לא נאותות שלה, בלי לייחס את זה רק לזה שאין לה אבא ביולוגי בבית הזה, ושבגלל זה אולי היא מתנהגת ככה? האם אוכל להיות אובייקטיבית ולהאמין שהיא לא מתנהגת בסדר בגלל אופייה, או כי צריך פשוט לכוון ולחנך אותה אחרת וכי אין לזה כל קשר לעובדת היותה בת להורים גרושים? האם אי פעם אפסיק לרחם עליה? כי אני מרחמת עליה כמעט כל הזמן, בתוכי. לא כלפי חוץ בכלל. האם אי פעם ארגיש מפויסת עם כל העניין הזה, רק באשר אליה, כמובן, כי אין ספק שאני שלמה לחלוטין עם הצעד שלא היה אפשר לעשותו אחרת ואני שלמה לחלוטין עם המסגרת המשפחתית שלנו היום. אבל לגביה, האם אי פעם אשלים עם זה שזה-מה-יש ועם זה צריך לחיות, לטוב ולרע? האם אי פעם הכאב בלב יעבור לי? (וגם פה הכוונה לכאב שמופנה כלפיה. רק כלפיה.) הלוואי שלמישהו יהיו תשובות בשבילי. נראה לי שאין תשובות. צריך פשוט להתגלגל עם החיים ולשמוח בהם, עד כמה שניתן. בינתיים, אני משתדלת.

זהירות ,זהירות ועוד פעם - זהירות

אין בכונתי ולו לרגע לפגוע בך.ואם אני בוטה (כדרכי)זה כי כך אני - גם כלפי עצמי. ישנן שתי נקודות עיקריות, בעיני. האחת היא השאלה המהותית לגבי: האם הלכת לטיפול אישי , בו את סוגרת חשבונות עם מי שצריך, ומפנה את חייך כדי שתוכלי לחיות בם. כי הרי הנישואין שלנו הם אחת מהדרכים שאנו בוחרים להשלים מעגלים, וכך גם הגירושין. אני יודעת שהרבה מהבעיות האישיות שלנו אנו "מפזרים" על סביבתינו , בלי עוול בכפם. רק כי הם היו שם. והנקודה השנייה : רגשות אשם זו אחת הדרכים הזולות בעיני לעשות רע לזולת ,ולהמשיך לעשות זאת. כי המחיר ידוע ולרוב הוא די נסבל. כדי לא להרגיש אשם יש צורך לנקוט צעדים שאולי לא נוח וקשה לנו לעשותם. אין חיים ללא כאב . אנו גורמים לא מעט כאבים לילדינו, וחובתנו להמעיט בהם ככל האפשר. קחי נייר ועיפרון ועשי רשימה: על מה את מרגישה אשמה. הכצעקתה? אם כן מה את יכולה לשנות . אם כן- שני . לא - אז מדוע? פשוט לאט לאט לעשות סדר . להניח הכל על השולחן. להפריד טפל מעיקר. ואז להבין שאנחנו לא בתפקיד אלוהים . רק בתפקיד הורה. לפעמים אנחנו נכשלים כהורים. זה מתסכל ודורש עוד מאמץ ומחשבה. אשמה היא אבן נגף בפני עשייה. בצד כל זאת- נכון לתת לכולם להתאבל על מה שהיה. המסגרת המשפחתית היא מאד חשובה וניתן להבין את הכאב הכרוך בפירוד. כשנה אחרי שנפרדתי מבעלי הצעתי לו לחזור. לא כי אהבתי אליו גברה והתגעגעתי אליו - אלא כי המסגרת הייתה חסרה לי . אולי יותר מאשר לילדי.

yaeli4

New member
אני מקווה שהובנתי כראוי

איני מתחרטת לרגע על זה שהתגרשתי. הייתי נשואה לאיש רע. לאיש נרקיסיסט וקשה שהעניק לי רק רגעים של כאב וייאוש. איני מתחרטת על כלום אבל אני חשה אשמה שבעצם בגלל התהליך הבת שלי גדלה קרועה בין שנינו, קרועה במשפחה החדשה שבניתי, ושהיא מצוינת וטובה היא סובלת. על זה אני מרגישה אשמה. על זה שהיא שונה, על זה שהיא לא ככל החברות שלה, על זה שהיא סוחבת איתה כאב של ילדה להורים גרושים על כל המשתמע מכך. אני חייבת להבהיר שוב. אין לי ולו שמץ של חרטה לחזור בי מההחלטה. אני כבר רחוקה משם כרחוק מזרח ממערב. אני בניתי זוגיות חדשה ומאושרת וילד קטן נוסף לכל האושר הזה. רק רציתי לפרוק מהכאב שאני נושאת כלפיה כל הזמן. כמעט כל הזמן. וזה לא מרפה. התחושה הזו שאני הענקתי לה את השוֹנוּת הזו. זו הייתה ההבהרה שלי.

רגשי האשמה האלה

אנו הנשים אלופות רגשי האשמה הגירושין מוסיפים לנו עוד סיבות אגב עם הזמן רגשי האשמה לגבי הגירושין פוחתים וכשהילדים גדלים אפשר גם לשוחח על איך הרגשנו ולנסות לרכך דברים

יעלוש יקרה

לפני הכל אני מסכימה עם סביבונת ,אין כמו שיעורי בית...... ועוד,יעלי אור שלך מקסימה ונפלאה,ואני יודעת עד כמה קשה לך לפעמים ונראה שאין דרך,ואפילו לא שביל קטן.... הרחמים שאת מתייסרת בהם לא יועילו אלא להפך,ילד שמרגיש שמרחמים עליו,מתרגם זאת שהוא לא שווה והוא לא כמו כל הילדים ואפילו אם מרחמים עלי סימן שלא סומכים עלי ואני מסכן. אין ספק שפרוק התא המשפחתי משאיר סימן בחייו של ילד ,השאלה לאן את לוקחת זאת? אני בטוחה שאם את שלמה עם עצמך ,המסר עובר גם לאור ואין סיבה להרגיש אשמה. כל מה שקורה סביב הנושא והקשר עם אבא,וכל מה שאת והסביבה הקרובה משדרת הוא שמביא איתו תגובות..... קשה לאור במסגרת הקיימת והאדרותו של אביה מחייה לא מוסיף לה נחת,אבל את לא יכולה לקחת על עצמך אחריות של אחרים,רק את אחריותך . ילדים בגילה של אור מורדים ,כועסים,ולחוצים,כולי תקווה שאחרי הבגרות ההורמונים יתאזנו ואיתם גם היא. ולך יקירה ,מעולם לא עזרו לנו רגשות האשם ,רק השלמות הניבה פרות. אוהבת מאד

*יערית

New member
יעלי...../images/Emo24.gif

הלוואי והיו לי את התשובות שאת מחפשת, הלוואי והיה לי מטה
כזה שייקח כל פינה עצובה וכל פינה של אכזבה וכל פינה של ריגשי האשם ויחדיר אור גדול ושימחה {ואני בטוחה שאתם מאושרים בכללי} אבל אין לי לא תשובות ולא מטה קסמים, יש בי הרבה אופטימיות שעוזרת לי לגרד את עצמי לפעמים מהריצפה כשהילד שלי פתאום מתמלא געגועים לאבא, כשהילד שלי שאל מדוע רק הוריו "מגורשים"בגן, אני דבקה לדרך שהתחלתי,אמא ואבא כאן אימתיי שתרצה וכמה שתרצה,אבל לחוד,צר לי שכך אתה מרגיש אבל יש הרבה ילדים שחיים במשפחות כאלו לצערינו, ולפעמים זה עדיף מבית גועש ורועש כשההורים לא מסתדרים. את יודעת יעלי..את יכולה להיות הפסיכולוגית הטובה ביותר עבורה, כמו שעשית בשיחה ההיא,כ"כ חשוב לילדים להיות חלק ממשהו, חלק מתבנית,חלק מחיים של מישהו ,זה נותן להם הרבה כוח וביטחון,תתחילי לשוחח איתה כשהיא עצובה על הלידה שלה, על האושר שהיא הביאה למשפחה ,על האושר שהיה לכם ,אפילו עם מדובר בדוגמאות קטנות עבורה זה הרבה...אולי חסר לה "תמונות" חיים מהמישפחה הקודמת שלה,את והאב יחד,בכל פעם לעודד אותה שפעם היה טוב ואז בכדי שיהייה יותר טוב החלטתם להיפרד, כל הזמן לדבר על האהבה,על כמה את מאושרת שהיא שלך, לשוחח ולשוחח ולשוחח... כך אני חושבת,כך אני נוהגת,כך אני פורטת לתוך הנשמה של ילדיי עם תמונות חתונה וסירטי הוידאו שלי ושל האקס בימים שהם מבקשים,זה החיים שהיו שלהם פעם,לקחנו להם את זה ולא שאלנו אותם{נכון שלא צריכים לשאול אותם זה ברור} אז לפחות ניתן להם הרגשת שייכות למשפחה שהיתה בכל פעם שרק יבקשו, גם מתוקה עם קשה לך כי סבלת איתו,יבוא היום והיא תעריך אותך על מה שעברת בשבילה ועל מה שאת עוד עוברת. הסירי דאגה מליבך.....כמה שפחות תראי לה ייסורי מצפון ויותר ביטחון כך היא תתחזק ופחות תישקע
מחפשת לך שיר.... ועד אז.....
מותר לך לבכות איתנו ולפרוק מהלב..זה בדיוק המקום, ואחר כך לאסוף את עצמך וכמו שאמרת בסוף דבריך: " צריך פשוט להתגלגל עם החיים ולשמוח בהם, עד כמה שניתן. בינתיים, אני משתדלת"

*יערית

New member
הבטחתי ולכן אקיים../images/Emo79.gif

היי שקטה מילים: רחל שפירא לחן: יהודה פוליקר היי שקטה עכשיו הכל בסדר אפילו המחנק עומד להשתחרר זה לא הגהנום ובטח לא גן עדן זה העולם שיש ואין עולם אחר. היי שקטה כאילו אין בך דופי כאילו האוויר נותן לה הגנה כאילו הצרות כבר מגבשות ליופי כאילו מעפר פורחת שושנה. היי שקטה כמו לא עברת אף פעם כמו לא היית זרימה בנוף המטופש כמו ראית כף יד בתוך אגרוף הזעם כמו אלומת האור הנה מצאה אותך. היי שקטה כאילו אין בך דופי כאילו האוויר נותן לך הגנה כאילו הצרות כבר מתגבשות ליופי כאילו מעפר פורחת שושנה. היי שקטה כמה אפשר לשכוח את הפגיעות מבלי לחשוש להשפלה כאילו הפגיעות עצמה היא סוג של כוח כאילו השרב היא חום הבהלה. היי שקטה כאילו אין בך דופי כאילו האוויר נותן לך הגנה כאילו הצרות כבר מתגבשות ליופי כאילו מעפר פורחת שושנה.

blonda3

New member
רגשות אשמה../images/Emo14.gif

נדמה לי שלא מזמן דנו פה בנושא הזה..נכון? לגבי התנהגויות לא נאותו..גם לי היתה נטייה ליחס זאת לכך שהילדה שלי הקטנה גדלה בלי אביה.... וריחמתי עליה...ואחרים טענו כלפיי שלא שמתי לה מספיק גבולות....ורק אני ידעתי מה היא עוברת כמה סובלת....עד שבאמת התחילו משחקי הכוח והשליטה..שהפכו למלחמת התשה....ועכשיו היא בודקת אותי כל הזמן...מותחת את הגבול..... בוחנת את כוח הסבל והסבלנות שלי....וכו'. לפעמים אני מרחמת עליה-אבל היא?עלי?לא מרחמת בכלל..... היא קטנה...נכון?אבל מה עם הכוחות שלי?שלנו? יעלי..נתתי לך דוגמא מעצמי... כי נדמה לי שאני מתחברת למה שכתבת...ברגש... ומאד מבינה אותך.... למרות שבעבר כתבתי ממקום אחר-של ההגיון.... החיים-חזקים מאיתנו...

rolan

New member
יעלי יקירה

מגרוני דיברת... רק מקריאה ראשונה, כאילו כתבתי אני את שבליבי... אשוב ואקרא מחר, צריכה להיות קצת יותר במיטבי קצת להעמיק בעניין, יש לי מה לומר, לאו דווקא פתרונות... ליל מנוחה בינתיים

yaeli4

New member
תודה לכולכן על התגובות../images/Emo141.gif

קראתי את כל הדברים לעומק. אני צריכה לנהל עם עצמי שיחה רצינית. איכשהו אני מסתבכת בעניין הזה כל הזמן. כולכן צודקות בכל מה שכתבתן והשיר שצירפת יערית, הוא נהדר. ריקי גל שרה אותו. יש לי אותו על קלטת. תודה שוב, אני אהרהר בכל הדברים, נשיקות,

rolan

New member
למרות שהנושא "נסגר"

אני רוצה לומר את שלי - מותר?... אני כל כך מכירה את רגשי האשמה הללו, כתבתי עליהם לא פעם, כאן ובכלל. הכאב החד הזה, שחותך כמו סכין בלב, הכאב על העתיד ש"קילקלנו" לילדינו, המשפחה שהרסנו להם. בחודשים והשנים הראשונות לאחר גירושי, הייתי אכולה מרגשי האשמה הללו. גם אני כמו סביבית, חשבתי (בעוונותי) להציע לדובי לחזור לחיות יחד ולו רק כדי להשתיק את הרעש הנורא בנשמה שלי. זה הרעש מרגשות האשמה הכבדים. כמובן שלא עשיתי זאת וטוב שכך... יעלי יקרה, רגשות האשמה הללו לא יגמרו לעולם, כך נדמה לי. אבל, אולם, ברם
(חייבים לצחוק לפעמים כדי להעלות את החיוך על השפתיים) - את בהחלט יכולה להתחיל לדבר אל עצמך ולומר לעצמך גם דברים טובים. גם - בנוסף לרגשות האשמה שאת מעבירה מצד לצד... את אמא נהדרת, אכפת לך כל כך מאור, את רגישה אליה בצורה מדהימה! שתדעי שזה לא מובן מאליו, לא כל האמהות נוהגות כך! אני הבראתי מעט מרגשי האשמה הללו, כאשר התחלתי "לבנות משפחה חדשה" יחד עם אוהי, עבור כל ילדינו. אמנם החיבור הזה יצר כאב וקושי נוסף, אולם נתן להן ולי תא משפחתי חדש, חם ואוהב. כך זה גם אצלך - אני יודעת, בכך לדעתי, את יכולה להשקיט מעט את מצפונך. הידיעה שאת נתת ונותנת לה את הטוב ביותר שאת יכולה להשיג עבורה!

rolan

New member
אפרופו רגשי אשמה

רק נשים ענו כאן אז תגידו.... רק לנו הנשים יש רגש כזה? איפה אתם הגברים, לכם חסר רגש מהסוג הזה, או שאתם לא משתמשים בו...
בואו השמיעו דברככם...

כשיהיה להם מצפון,יהיה להם

רגשות אשם..........
ואז הם ישתתפו בשרשור כל כך כואב וקשה

yaeli4

New member
תודה גם לרולן ואוהי

בטח שמותר לך להגיד, למרות שהנושא "נסגר"... ואגב גברים, איפה מעוף? למה הוא נעלם? ואיפה סול?

למעלה