חברי היקרים

pink floydror

New member
חברי היקרים ../images/Emo13.gif

לא יודע אם אתם זוכרים או לא, הבטחתי לכם הפתעה לפני כמה ימים, והנה - ביקורת משותפת שלי ושל אורי ברייטמן על האלבום The Division Bell. תהנו

OzzzzzY

New member
היי...חוצפן../images/Emo46.gif

זה התפקיד שלי לתת עידכונים על פינק פלויד מ"מתקדם"
טוב אני מוותר לך , זאת הביקורת שלך

brotos

New member
דעתי לעניין

קודם כל, יופי שיש שתי דעות בקשר לביקורת אלבומים. עכשיו התייחסותי לאבום הנ"ל: למען הגילוי הנאות, לא שמעתי אפילו לא שיר אחד ממנו, אך הבעיה שלי היא לא מוזיקלית, אלא דווקא בעיה שיש לי עם ההחלטה של גילמור להוציא דיסק תחת השם פינק פלויד: ברור שהוא הוציא אותו תחת השם הזה בשביל שכל מיני מעריצים עיוורים יקנו את האלבום הזה. ולמעריצים העיוורים: אל תקנו כל דבר שפינק פלויד מוציאה!(זו לא הטפה, זו דעה כמובן). פינק פלויד הוציאו אלבומים מדהימים בזמנו (עניין של משהו כמו שלושים שנה). אנשים קנו את הדיסקים שלהם כי הם היו טובים. ועם זה אין (לי) בעיה. אבל את הדיוויז'ן בל קנו (בעיקר) בגלל השם, מותג אם תרצו. אנשים שקונים מותגים, הם צרכנים לא נבונים, שלא לומר אנשים לא נבונים. והמוזיקה של פינק פלויד, היא כה אינטילגנטית, שקשה להבין איך אנשים שאהבו אותם קונים את ה"נפיחה" הזו. כל זה מרגיז במיוחד, לאור העובדה שאומנים רציניים ומבריקים בכל רחבי העולם חיים בקושי מהאומנות שלהם בגלל שהם לא מוכרים ולא מגובים בחברות יחצנו"ת דורסניות. ופינק פלויד, לעומתם, כל דבר, כולל דיסק עם קולות של נפיחות- ימכור מיליונים ויעשה רעש עצום. אני לא בא ממקום של הטפת מוסר, קטנתי מלהיות מבקר של תרבות השוק המודרנית, אך ארצה שתגידו לי את דעתכם לעניין.

pink floydror

New member
אוקי, לדעתי אתה טועה פה טעות גדולה

אתה בא ,מבקר ופוסל פה אלבום שלם אפילו בלי ששמעת אותו !! מאיפה לך לדעת שהוא נפיחה?? איך אתה יודע רמה של אלבום לא שמעת אותו אפילו ? מסתמך על דעות של אחרים ?? צר לי אם כך.. אגב, האלבום הזה, הוא בידיוק כמו החומה, אם פה גילמור הוא האבא של האלבום ורייט ומייסון הם רק עזרים (לומרות שרייט מעורב חלקית גם ביצירה) אז ככה גם בחומה(ובאנימלז ופיינל קאט), רק שווטרס הוא האבא פה, ואני לא שמעתי אף אחד מתלונן על זה שהחומה הוא אלבום לא פלוידי מדיי, או שאנשים קנו אותו רק בגלל המותגיות שבשם פינק פלויד. מה שאומר שם לווטרס התאפשר להשתמש ב3 אלבומים שלמים בשם של פינק פלויד, אני לא חושב שאפשר פתאום לבוא ולהאשים את גילמור במשהו.

idobarnea

New member
תגובה

דבר ראשון - לא שמעת את הדיסק, על תגיב עליו. לפי דעתי הDV הוא דיסק טוב מאוד, לא ברמה של הגדולים אבל במקום טוב באמצע. דבר שני - דווקא יכול להיות מעניין אלבום של "נפיחות". צריך לנסות את זה. ולעניין: גילמור השתמש בשם פינק פלויד בעיקר בשביל הפרנציפ (תתקנו אותי אם אני טועה). אחרי שווטרס עזב, גילמור בכוח המשיך רק כדי להראות לווטרס שהוא יכול בלעדיו. חוצמזה - אנשים בכל העולם קונים "מותגים". אף פעם לא קנית נייק במאה שקל (לפחות) יותר, רק בגלל שיש את הסמל של נייק על הצד? וגם מגיע לגילמור, רייט ומיסון להתפרנס - יש להם ילדים (ידועים ויודעים פחות), נשים וצרות אחרות. אידיאולוגיה בסוף לא מביאה כסף הביתה. (והרבה כסף הם עכשיו מביאים הבייתה). ואחרון חביב... זה שאתה לא אוהב סוג מסוים של מוזיקה - זה לא אומר שהמוזיקה הזאת לא טובה!!! אם מישהו אוהב סוג מסוים של מוזיקה אז כנראה יש בה משהו טוב! הדבר הכי רע בעולם הוא לשלול בלי לשמוע! ובפעם הבאה - אל תקשיב רק למבקרים שחושבים שהם מבינים או מבינים יותר מדי. תלמד לסנן מה אחרים חושבים שטוב ומה אתה חושב שטוב...

זה בדיוק הענין

נכון שגילמור רצה להשתמש במותג "פינק פלויד" לקידום מכירות,וזה לגיטימי. אחד הטיעונים העיקריים של גילמור בתביעה של ווטרס נגדו היה שהוא נתן את כל כולו ללהקה במשך כל השנים,ובעצם השם גילמור לא אומר כלום לאיש ,אלה הפינק פלויד,ובית המשפט קיבל את הטיעון הזה. אלבום זה בעיני הוא לא רע,יש בו קטעים טובים שמביאים את גילמור לידי ביטוי,אבל לדעתי,חסרה בו נשמה ותוכן. דרך אגב,באלבום זה גלמור התגלה כיורש לא קטן "לשטלתנותו של ווטרס",ומלא את מקומו לא רע בקטע הזה,ולהפתעתו הוא גם התגלה כמנהיג לא רע.

לגבי השם...

הסיפור היה יותר מסובך. ווטרס נתן את השם לגילמור ומייסון מרצונו, עוד בתחילת הליכי ה"גירושין", בתמורה להסכמתם של גילמור ומייסון "לשחרר" אותו מהסכם הניהול שהלהקה כרתה עם סטיב או'רורק בסוף שנות השישים - ובעברית פשוטה: בתמורה להסכמתם שהוא יעזוב את הלהקה. ווטרס הסכים לתת את השם, משום שהוא לא האמין שגילמור ומייסון יעשו שימוש בו. הוא היה בטוח שעם עזיבתו את הלהקה, היא בעצם מתפרקת, כי הוא זה שכתב את מרבית השירים עבור הלהקה בשנים האחרונות, והם לא יחזיקו מעמד בלעדיו. אך, כפי שנכתב כאן בשרשור מקודם, גילמור היה נחוש להראות לווטרס שהוא כן מסוגל להסתדר בלעדיו, ושהנחתו של ווטרס שהוא-הוא הפלויד, היא שגויה. בנוסף לכך, גילמור עשה חושבים בעקבות סיבוב הופעות הסולו שלו ב-1984, והגיע למסקנה - הנכונה - שהוא יצליח יותר מסחרית אם יוציא אלבומים תחת השם "פינק פלויד". כך, למעשה, A Momentary Lapse of Reason התחיל את חייו כאלבום סולו של גילמור. מייסון הובא בשלב מאוחר יותר, לאחר שגילמור עשה את החישוב הנ"ל, והחליט להוציאו כאלבום של הפלויד, ורייט הגיע לקראת סוף ההקלטות, ולא ממש תרם הרבה (הוא גם לא הצטרף מחדש רשמית לפלויד עד 1992, מסיבות משפטיות). כשלווטרס נודע שגילמור ושות' מקליטים אלבום כפינק פלויד, ועומדים לצאת לסיבוב הופעות אתו, הוא רתח, ואיים בתביעה משפטית. אך העניין מעולם לא הגיע לבית המשפט, אלא הסתיים בפשרה. הפשרה, כזכור, היתה שלווטרס יינתנו הזכויות המלאות ביצירה "החומה", והכרה בהיותו בעל הזכויות בבובות המתנפחות, כולל זו של החזיר המעופף. (אגב, ווטרס לא קרא את האותיות הקטנות בהסכם הפשרה עד הסוף, וכך נודע לו לתדהמתו בסוף שנות התשעים, כאשר הפיק את אלבום/DVD ההופעות שלו, שהוא צריך את הסכמת הפלוידים האחרים ע"מ להקליט ולהוציא את השירים שהוא עצמו כתב עבור הפלויד. וגם זה לא ממש הסב לו עונג). The Division Bell היה כבר סיפור אחר; כאן האלבום נועד להיות אלבום של הלהקה מלכתחילה. אין ספק שגילמור היה - והננו - המנהיג הנוכחי של הפלויד. לרייט לא היה האופי להיות מנהיג, למרות שהיה ועודנו מוסיקאי מוכשר. ומייסון הוא מייסון. כפי שהוא אמר לפני כמה שנים: "תמיד הייתי ידוע כמי ש"יושב על הגדר"."

brotos

New member
דעתי לעניין

קודם כל, יופי שיש יותר מדעה אחת על כל אלבום. ועכשיו לעניין עצמו, לאלבום: למען הגילוי הנאות, מעולם לא שמעתי אף לא שיר אחד מהאלבום דיוויז'ן בל, אך הביקורת שלי היא לא מוזיקלית, הפעם, אלא אחרת: מדוע גילמור היה צריך להוציא את האלבום שלו תחת השם פינק פלויד? הרי זהו לא ההרכב הממשי שלהם. אלא שהוא עשה זאת מסיבה מסחרית נטו. הוא ידע שהרבה מעריצים עיוורים יקנו את האלבום לא בגלל איכותו, אלא דווקא בגלל שם הלהקה- פינק פלויד. ולמעריצים העיוורים: אתם לא צריכים לקנות כל מה שכתוב עליו פינק פלויד (זו דעתי האישית, כמובן): לקנות משהו רק בגלל שם, רק בגלל שהוא "מותג", זוהי צרכנות לא נבונה, והתנהגות כללית לא נבונה. והמוזיקה של פינק פלויד היא כה אינטילגנטית ולא- המונית (ברובה), מה שהופך את העניין לאבסורדי הרבה יותר. ומה שבאמת מרגיז אותי הוא שיש הרבה אומנים מבריקים ומדהימים ומיוחדים בכל רחבי העולם שרועבים ללחם. ולמה? כי להם לא קוראים פינק פלויד. ומאחוריהם אין חברות תקליטים ותדמית דורסניות שמשווקות אותם באופן אגרסיבי (מוזיקה זה מוצר? היום, כן). גם אם פינק פלויד היו עושים תקליט עם רעשי נפיחות הוא היה מוכר מיליונים. עצוב? אמת! אני פונה דווקא אליכם, מעריצי פינק פלויד, כי אני חושב שהמודעות המוזיקלית- חברתית שלכם גבוהה בהרבה ממעריצי להקות שזה לא המקום להזכיר את שמם (רוני. מה, זה שם?). לרובכם, אני מעריך, יש את הדיסק הזה, ואם אני לא טועה הוא גם די יקר, כך שהוצאתם עליו סכום לא מבוטל. אני מצטער שאני נשמע כמו מטיף מוסר מתלהב, וכנראה אני באמת נשמע כזה, אך זו מחשבה שעברה לי. דעתכם לעניין?

brotos

New member
אופס סליחה

הייתי בטוח שהתגובה הקודמת שלי נמחקה, אז כתבתי עוד אחת. לדעתי אפילו יותר טובה! תקראו את שניהם, חוויה מובטחת!

N a V e

New member
Division Bell אלבום נפלא

בניגוד לדעותיהם של רבים,בעיני הדיוויז'ן בל מייצג את המעבר למוזיקה של שנות ה-90,עם המשך נגיעות פינק פלויד מסורתיות. לא אשקר,מהרגע שווטרס עזב את פינק פלויד-בעיני יש משהו שונה מאוד,וזה מתבטא בעיקר בהפחתת הדגש על המוזיקה הפסיכודלית המסורתית של הפלויד. אלבום כמו הדיוויז'ן בל נותן ביטוי מלא לשלושת הנגנים שהיו במשך שנים בצילו של רוג'ר הדיקטטור:ניתן לראות זאת בעיקר בהופעות שליוו את האלבום.הביטוי שמקבלים רייט ומייסון גדול בהרבה,שלא לדבר על גילמור,שעושה בדיסק כרצונו.ללא ספק בדיסק יש הרבה קטעים מבריקים (maroond,wearing the inside out,what do u want from me,high hopes). שירים כאלו הם אומנם פחות מייצגים של הלהקה,אבל כמו שאמרתי,מראים את השיכלול והקידמה של פינק פלויד עם כניסתם לעשור האחרון של המאה העשרים. בהחלט לא מהאלבומים הגדולים של הלהקה,אבל ניצב בגאון מעט מתחת.

למעלה