חברי הפורום במיוחד לזהבה

רותי57

New member
חברי הפורום במיוחד לזהבה

הפרקטית שמכירה את כל החוקים! כבר כתבתי לפני יומיים שאני לא רוצה להחזיר את המטפלת הוותיקה שמגיעה מחופשת מולדת.יש לי מחליפה נהדרת. ובמיוחד שהיא מצליחה להסתדר עם אמי שהיא טיפוס בפני עצמה. פתאום אין מתח בבית. ואם יש אז רק בגלל מחשבות שווא של אבי ולא כל תוספות יוקר האחרות. כמו המחלות הבלתי פוסקות של המטפלת הוותיקה שהיא מרגישה לא טוב, או היא חייבת לישון בלילה, אם היא לא ישנה אז כואב לה הראש. או שהיא יוצאת הצהריים לטיולים למשך 3 שעות, ובבית תמיד היה ריח של שתן למרות שהיא כאיו נקתה את השרותים.אכלנו ממנה מרוורים. ופתאו אנו רואים מזה מטפלת טובה., שקטה עושה את העבודה בשקט ללא פרצופים נעלבים אם מעירים לה על משהו אני אפילו משדה תעופה לא רוצה להחזיר אותה אלינו האם להודיע לה לחוץ לארץ כי היא לא ממשיכה אצלינו ואיך לרשום מיד את החדשה על שמנו. חברת כוח אדם עדישה לעינין. החדשה נמצאת בסטטוס של ב'2, והעריכה אותו פעמיים אני חוששת להפסיד אותה.

yudika

New member
הי רותי, אני רואה שלא עונים לך אנשי

אנשים שיודעים , כי כנראה לא ממש יודעים . האם יש פורום נוסף יותר טכני ?? אשמחלדעת כי גם לי יש שאלות כאלה לפעמים. לדעתי את צריכה להודיע לחברה שהביאה אותה שאת לא מוכנה לדקבל אותה בחזרה. אם אני לא טועה הם אלה שצריכים למצוא לה מקום חליפי, להחליף לה את האשרה למישהוא אחר וכך לאפשר לך לרשום את המטפלת הזמנית. מה זאת אומרת הם אדישים??? הייתי מתייעצת עם העובדת הסוציאלית של אימך. הם מאוד עוזרות ויודעות את החוק. בהצלחה !

zs1957

New member
תשובה לרותי 57

היי רותי, אם המטפלת החדשה טובה לאמך ואת מרוצה תשאירי אותה. יש לך זכות לפטר את המטפלת באם אינך שבעת רצון מתפקודה אם היא עבדה למעלה משנה יש לשלם לה פיצויים הבראה וחופשה ותשלום בגין הודעה מוקדמת שבועיים= 14 ימים .להחתים אותה על מסמך ששלמת לה את כל המגיע לה ואין לה דרישות כספיות ממך. את המסמך יש לכתוב בשני העתקים אחד נשאר אצלך והשני ניתן לה. יתכן והיא תסרב לחתום על המסמך. אל תכפי עליה . תחתימי אותה רק על קבלת הכסף. רצוי מאד שזה יעשה במשרדי החברה כך יש לך הוכחות למקרה של תביעת נקם בקו לעובד.עלייך לתת לה מכתב שחרור שאין לך כל התנגדות שתעבוד אצל מעסיק אחר. לגבי חופשה היא פדתה בנסיעה לחו"ל ואם שילמת הבראה את פטורה גם מזה. היא תחזור לחברה והם ימצאו לה מעסיק חדש. עלייך להודיע לחברה על פיטוריה כי גם הם מעסיקים שלה . היא מקבלת מהם 15.5 שעות שבועיות. הם לא יכולים להכריח אותך להשאיר אותה.לנגד עיניהם עומדת הטיפול בקשיש למרות שבדרך כלל עומד לפניהם רק הכסף שהם מקבלים מביטוח לאומי על העובד הזר. הרי מזה הם חיים. אם את לא מרוצה מהחברה תפני לחברה אחרת אבל אז תצטרכי לשלם להם עמלה משכורת חודשית אחת של העובדת הזרה. עם האישור מהחברה עלייך לפנות למשרד הפנים שיתנו לעובדת החדשה רישיון עבודה ע"ש אמך. לא צריכה להיות כל בעיה עם חברת כ"א הנוכחית הם צריכים לעשות לך את השירות ללא עמלה. בהצלחה!!!!!! זהבה שחם

רותי57

New member
אני לא

רוצה להביא אותה כבר משדה תעופה אלינו הביתה כי אין מקום. אני לא רוצה להוציא את החדשה , להלין אצלי ללילה את הישנה , אבי יתרגש מאד, ולמחרת שוב להוציא אותה . אני אשלם לה על שבועיים שלא הודעתי מראש, האם לצלצל אליה לחול ולהודיע לה כי לא תעבוד כבר אצלינו. כי אם לא בשדה היא תקבל שוק

zs1957

New member
לא מודיעים לעובד על פיטורין בטלפון

היי רותי 57 את לא צריכה לנסוע לשדה התעופה ולהביא אותה. אני לא הייתי אומרת לה על פיטוריה בטלפון זה לא מכובד. תמצאי תירוץ מדוע אינך רוצה להלין אותה בביתך ולמחרת תספרי לה במשרדי החברה. אם תגידי לה בטלפון היא תעלב ותנקום בך דרך קו לעובד. תספר שלא שלמת לה ואת חייבת לה כסף על שעות נוספות משכורת נמוכה וכ"ו. אז תמצאי את עצמך בעימות עם קו לעובד כי הם לא בודקים מה מסתר מאחורי דברי העובד. הם ישר מאיימים בתביעות משפטיות , אינך מעוניינת לבזבז כסף אצל עו"ד אז סיימי אתה בצורה אלגנטית.גם את לא היית רוצה שהמעסיק שלך יפטר אותך או את בן זוגך בטלפון זה לא מכובד. את השוק היא תקבל בכל מקרה. את תצטרכי לפגוש אותה ולסיים יפה אפילו לתת לה מכתב המלצה למעסיק אחר.וכמובן ,את כל הזכויות האחרות המגיעות לה. זה מה שנקרא בגישור : "להתגרש ולהשאר חברים". מאיזה ארץ העובדת הזרה הלא טובה ? מאיזה ארץ העובדת הזרה החדשה ? צריך להכיר את המנטליות שלהם ולא לפגוע בכבודם. זכרי שהם מכירים את הזכויות שלהם יותר טוב ממך. יש להם א כל האינפורמציה מקו לעובד. בהצלחה !!!! זהבה שחם

רותי57

New member
לזהבה

אני שלמתי לה את כל חובותי, חוץ מ12 יום שהיא עבדה בחודש דצמבר.ואני מתכוונת לשלם לה וגם פיצויים כמובן. אנחנו סיכמנו שאני אבוא לקחת אותה משדה תעופה, הרי לא ידעתי כי אחליף אותה. מי יקח אותה מהשדה ולאן היא תלך לישון? חשבתי שזה אנושי להודיע לה בטלפון שהמצב הביאותי של אבי הורה והוא ממש זקוק לטיפול צמוד כולל חוסר שינה בלילה וזאת משימה קשה מדי בשבילה, היא הרי לא חולנית ואילו המטפלת החדשה בעלת נסיון עם חולים קשים.מיכתב המלצה היא תקבל בכל מקרה. .

zs1957

New member
פיטורי העובדת הזרה לא בטלפון

היי רותי57 אם קשה לךלהגיד לעובדת תבקשי מהחברה שתגיד לה הם גם מעסיקים שלה. יהיה לך יותר קל שנציג מהחברה ידבר אתה בטלפון. יש להודיע לה בטרם תגיע כדי שיהיה לה מקום לינה. במקרה הכי גרוע היא תלון אצל חברה. את יכולה לומר לה שחלה החמרה במצבו של אביך והוא כרגע בבית אבות להחלמה.ואת מבקשת שתלון אצל חברה. כאשר תהיה בארץ תודיעי לה על הפיטורין. צריך לעשות זאת במינימום נזק. אני מקווה שחברת כ"א בה רשום אביך תשתף עמך פעולה. בהצלחה!!!!! זהבה שחם

למעלה