חברי הפורום היקרים... עזרה!

אלונה 11

New member
חברי הפורום היקרים... עזרה!

*אני לא מאמינה שרק עכשיו עליתי על הפורום הזה...* אני לומדת תקשורת ויש לי עבודה להגיש בנושא של "גלגולה של סינדרלה" (יעני סיפור סינדרלה הקלאסי- בקולנוע), שזה אומר למעשה סרטים כמו "אישה יפה", "יפה במנהטן", "נוטינג היל" ועוד סרטים בסגנון הזה שהנושא שלהם הוא אנדרדוג (מבחינה פיזית או חברתית) שעובר תהליך של סינדרלה. עכשיו, אני צריכה לכתוב בקצרה על "אפקט הסינדרלה" ואיך הוא מתבטא בסיפורים קלאסים בקולנוע, ולקשר את הנושא לסרטים "אישה יפה" ו"הבחור של שולי" (שאני לא יודעת מה הוא קשור בכלל..) ולתת דוגמאות. אם יש פה מישהו שיכול לקשר אותי למאמרים או לעבודות, או שהוא בעצמו עשה עבודה או סתם יודע משהו על הנושא, אני ממש ישמח לעזרה כמה שיותר מהר... תודרבה!

lollapalooza

New member
הלו הלו,

ברור ש"הבחור של שולי" קשור לסינדרלה
תראי את הדמות של מזל, היא שיא הסינדרלה שבעולם. היא מין משרתת כזאת- הדבר הארשון שאת רואה אצלה זה שהיא שוטפת את הרצפה, היא נראית מוזנחת כזאת כשהיא עושה את זה, היא גרה במרפסת עם הבן שלה- כלומר, "מנודה" באיזשהוא מובן אין לה נוכחות גברית- אבא או בעל, ולכן האח שלה רודה בה, ממש כמו סינדרלה שלא היה לה אבא ולכן האחיות החורגות שלה התעללו בה. וגם אצלה, ה"נסיך" הגואל בא כאילו משום מקום ובעצם רוצה אותה באופן מיידי. היא באמת האנדרדוג, כי בכל הסרט מתייחסים לשולי כאל הנסיכה בבית, והיא סתם הגרושה המסכנה שמנקה (בזמן שאחותה ישנה את "שנת היופי" עד שהבחור שלה יגיע) ובסוף בעצם היא כבר לא המסכנה שבמשפחה. אעע, אני מניחה שב"אשה יפה" לא צריך ממש להסביר את האפקט. בכל אופן, אני לא בטוחה עד כמה אני יכולה לעזור, אבל אם את רוצה, שלחי מסר ונדבר.

אלונה 11

New member
את טובה!!!!

לא חשבתי בכלל בכיוון שלך מזל.. (אולי בגלל שאני לא זוכרת מילה מהסרט....) אבל מה שכתבת כאן זה בדיוק מה שאני צריכה!!!!! את אישה יפה, לצערי, ראיתי ממש מזמן אז אני יודעת את הסיפור ממש בכללי ואין לי דוגמאות, ככה שאם ממש תרצי לפרט- אני לא יעצור אותך....

למעלה