חברי הפורום תשומת לבכם בבקשה !

Corpus Magnus

New member
חברי הפורום תשומת לבכם בבקשה !

לפני הכל אני אביע את התנצלותי הכנה בפני כל האנשים הטובים שנפגעו מהבעת דעותיי. אלו הן עמדותיי ואני לא משנה אותן לטובתו של אף אחד, אני מאמין בצדקת דרכי, וכל קטני האמונה שמטיפים לי על חוסר יכולת או חוסר צדקת הדרך שלי יכולים מבחינתי לשבת ולרטון בחיבוק ידיים, ולראות כיצד הזמן חולף וכיצד אני עולה לגדולתי. אושרית, אני מתנצל אישית בפנייך אם עשיתי בלאגן, המטרה שלי היתה לא לעורר בפרובוקציות, אלא להביע דעה. דבר שני, לכל המועמדים לפקולטות השונות בשנה זו, בהצלחה לכם בדרככם. דבר שלישי, אני טס הלילה לגרמניה לשבוע, ולכן לא אהיה כאן להגיב, מוטב לכולנו לו תיקחו את הזמן לחשוב על דברי ותגיבו בעוד שבוע, כשאשוב, ואז אשמח לחזור ולקחת חלק מהפיאסטה (או אולי מהלינץ') הוירטואלי הזה. בברכת סוף שבוע מוצלח CM

Regina Phalange

New member
כמה הערות...

זה אולי יבוא לך כרעם ביום בהיר, אבל כמעט לאף אחד פה לא איכפת אם אתה אישית תתקבל ובאילו מניעים, בעיקר כי מחוץ לסרט האישי שלך, אתה רק עוד אדם כמו כל האנשים, שעדיין לא קרוב אפילו לממש את הפוטנציאל שאתה *טוען* שיש לך כל כך הרבה ממנו שאתה כמעט טובע בו. "וכל קטני האמונה שמטיפים לי על חוסר יכולת או חוסר צדקת הדרך שלי יכולים מבחינתי לשבת ולרטון בחיבוק ידיים, ולראות כיצד הזמן חולף וכיצד אני עולה לגדולתי"- לאף אחד לא כל כך משעמם, יש לנו מבחנים על הראש, מצטערת. פה אתה לא מרכז העולם. עוד משהו קטן- אף אחד פה (לדעתי) לא רמז שרופא צריך להיות אדם שכל מטרתו היא לעזור לאנשים. במקרה כזה, כולנו באמת כבר היינו מקריאים לעוורים (אם כי לדעתי הם יכולים בהחלט לקרוא לבד- ברייל וכו'). מה שאנשים פה רמזו, ולדעתי בצדק, הוא שצריך להיות אלמנט כזה- ולו מינורי- במניעים ללכת ללמוד את המקצוע, פרט לשאיפה לקידום עצמי. אגב, בריאיונות, כששאלו אותי למה אני רוצה להיות רופאה, אמרתי שאני רוצה לממש את הפוטנציאל שלי (בניסוח קצת שונה, בעיקר כי אני לא חושבת שיש לי יותר מדי ממנו), וכי זה מעניין אותי, ולא שאני רוצה לעזור לאחרים, כי זה אכן נתפס כפלצני בעיני כולם. כלומר, אני לא פוסלת את מה שאתה אומר בכלל- אני רק אומרת שהרצון לעזור יכול רק להואיל במקצוע הזה. במשמרת לילה ארוכה אחרי שעות על הרגליים, כשלא ישנת שבוע, ואתה מת מרעב ויש לך מיליוני חולים כועסים על הראש- המשכורת והכבוד בעוד 20 שנה לא בהכרח תשפר את הרגשתך. תהנה בגרמניה, מצטערת אם התגובה הזאת יצאה תוקפנית/פלצנית ג'ני.

Phrenum

New member
הרצון לתרום באמת חשוב, ללא ספק

אבל הרעיון של רופא-קדוש שחייבים להציג בכדי לעבור ראיונות בפקולטות מסויימות הוא מוגזם. המטרה ברופא, כשמגיעים לעומקו של עניין, היא לרפא ולעזור לאנשים. הוא צריך להיות נחמד, מנומס לא מתנשא מול המטופלים ולהוציא אותם בהרגשה טובה. הוא לא צריך להיות קדוש. הפקולטות מאבדות את הנקודה הזו ולוקחות לעיתים יותר נחמדות על פני שכל. אין שום דבר רע באדם שרוצה להתקדם, לדעת ולהצליח - זה החומר שממנו עשויים מנהלי מחלקות. כמו שדר' קאדי אמרה (בעונה הראשונה של האוס) "לא הגעתי לניהול בית החולים בעזרת רוך נשי". אני חושב ששורש כל הגישה המוזרה הזאת הוא מערכת היזון שנמצאת עכשיו באמפליטודה ההפוכה ממה שהיא הייתה תמיד (שמישהו יציל אותי מהמילים האלה). פעם רופא היה אלוהים והמטופל הסתכל עליו בעיני עגל ועשה כדברו. הגענו לתקופה המודרנית וזה עבר לקיצוניות שבה הרופא הוא עבד למטופל שצריך גם לסבול אלימות מצדו (אני לא מבין איך אנשים בכלל התווכחו איתי על זה, אתם באמת מוכנים לחטוף מכות מקוף מעוצבן ולעמוד שם ולא להגיב?). אז מערכת ההיזון הזאת צריכה לחזור לקו האמצע הנורמלי בה הרופא הוא בר הידע שעוזר למטופל תוך התחשבות במה שיש לחולה להגיד אבל גם עם הכבוד הראוי לו והסרת הילת הקדושה וההקרבה העצמית הלחלוטין מוגזמת שקיימת במערכת הזו.

Regina Phalange

New member
אבל לא סתרתי את הדברים שלך

(אגב, קצת איבדתי לשניה את היכולת לקרוא כשהגעתי למילים "היזון", "אמפליטודה"- בבקשה בלי מילים שעושות אסוציאציות לפיזיקה/פיזיולוגיה) להפך- אמרתי שאני נמנעתי מהדגשת ההילה הזו בריאיונות. כפי שאמרת בעצמך, "המטרה ברופא, כשמגיעים לעומקו של עניין, היא לרפא ולעזור לאנשים". אני טענתי שצריך להיות אלמנט של רצון לעזור, גם אם הוא מינורי. איפה סתרנו אחד את השניה?

Phrenum

New member
יש לי יותר מדי היזונים בבסיסולוגיה.

אז אני שופך את זה פה
המטרה של רופא, כשמגיעים לעומקו של העניין היא לעזור לאנשים. זו המטרה של המקצוע. המפתח לעזרה הזו היא בעיקרה הרבה מאד ידע ורעב לידע הוא דבר חיובי. רופא זו גם עבודה והרצון להתקדם בעבודה אינו דבר רע בכלל, הרצון להצליח ולהרוויח אינו פסול ואינו עומד כלל בסתירה להיותו של רופא טוב. אדם שרוצה להרוויח כסף תוך כדי זה שהוא עוזר לאנשים ולא תוך כדי זה שהוא עוזר למניות ילך לרפואה במקום לבורסה ויהיה רופא מצוין. צריך להיות אלמנט של רצון לעזור אבל הוא לא צריך להיות מרכז ההשקפה והעולם כפי שהמראיינים רוצים שהמתראיינים יציגו את זה. אין פה יותר מדי סתירה של מה שאמרת.

Regina Phalange

New member
שוב, מסכימה איתך

אני ממש לא טוענת שזה צריך להיות מרכז ההשקפה, רק חלק ממנה, איזשהו חלק. אגב, נראה לי שהמקום היחיד שבו באמת צריך להציג גישה כמו שאמרת (הרצון לעזור כערך עליון) הוא באר שבע. ומשם התפתח כל הדיון בעצם... בהצלחה במבחן!

אני חושבת,

שאף אחד לא יודע מה באר שבע באמת מחפשת. שמדברים על הרצון לעזור, על ידע, אאמביציה ומה שביניהם צריך לחשוב על הדברים מלמטה - זה הרי נחמד לעופף באידיאלים ולדבר סיסמאות - שימו את עצמכם במקום החולים, תחשבו מי אתם הייתם רוצים שיטפל בכם.

Regina Phalange

New member
כמטופלת,

אני אעדיף את הרופא המעולה והאנטיפת על הרופא הממוצע והנחמד. זה לא אומר שאני אוהבת או סובלת אנשים אנטיפתים...

חולקת עלייך,

אני חד משמעית אעדיף את הרופא ה'בסדר'- ולא המס' 1, אבל הנחמד, עם גישה בגובה העיניים, על פני מומחה-על ואנטיפת. אני חושבת שהמון מהתחושה שלי- שבסופו של דבר מתקשרת באופן ישיר לבריאות הפיזית, תלויה בגישה של הרופא! אבל כמובן, זו שאלה מאוד לא קלה, כי הרי ברור שכל אחד ירצה את הטוב ביותר בשני המובנים, וקשה להתפשר על אחת מהתכונות הללו.

למה זה חייב להיות סותר?

יכול להיות רופא נחמד , אנושי ומעולה. אם הוא אנטיפת הוא לא מעולה. אם רופא מחריד ולא אנושי יטפל בך, את תסבלי, לא משנה כמה "מעולה" הוא יהיה.

Regina Phalange

New member
מסכימה איתך.

זה לא חייב להיות סותר, הרושם שאני קיבלתי הוא שבמקרה המדובר זה כן יהיה. אבל, אם יש משהו שלמדתי השנה, הוא שאסור לשפוט אנשים על פי הודעות שלהם באינטרנט, אז הדעה הזו שלי יכולה בהחלט להיות שגויה.

אני לא מבינה בדיוק לאן את חותרת..

ובכל מקרה.. אם אני ארחיב את דברי, לדעתי, הרצון למצוא את אלו שלבסוף יהיו רופאים מעולים ואנושיים גם יחד עומדת בבסיס כל שיטות הקבלה. לא בטוח שזאת הדרך הנכונה למצוא אותם, אבל אני עדיין לא יושבת בועדות קבלה..

Regina Phalange

New member
גם אני לא מבינה../images/Emo13.gif

אני בכלל לא אמורה להיות פה, אבל כל פעם שאני מעיפה מבט למיטה שלי, אני רואה את מה שיש פה משמאל=>
בכל מקרה, ברור שזו המטרה, אבל מתפספסים הרבה אנשים נפלאים ככה, ומתקבלים כמה אנשים שלא הייתי סומכת עליהם עם איזמל או סטטוסקופ לעולם. אין שיטה מושלמת, לצערנו. טוב, זהו, אם אני רושמת פה עוד הודעה לפני יום רביעי, תמחקי אותה אושרית. אין לי כוח למועד ג' בביוכימיה

natalysh

New member
והשאלה היא...

למה צריך להיות שילוב של רופא מעולה ואנטיפת? תמיד קל להאחז במקרי קיצון, אבל הכוונה היא ליצור רופאים מעולים ונחמדים.

Y a n i B

New member
השאלה היא:

למה מכיוון שהיא הציגה דוגמא ***מסויימת*** את חושבת שהיא חושבת ש"ככה צריך להיות". מה נסגר איתך נטלי?

natalysh

New member
לא, השאלה האמיתית היא

למה אתה מעוות את דבריי, אני לא כתבתי שום דבר שלא נכתב כאן קודם, אבל אם זה מה שעושה לך כיף, תהנה.

למעלה