חברי הפורום

ושוב הולכת על ניתוח

אז שלום לכולם. לפני כחצי שנה התחלתי תהליך לניתוח שרוול ברמב"ם. אני שייכת לכללית. אז קיבלתי טופס 17 לפגישה ראשונה. וכשהייתי אמורה להגיע לפגישה
שניה עם כל תוצאות הבדיקות הקופה לא נתנה טופס 17 והפנתה אותי לביח כרמל או בני ציון. היתה לי הרגשה לא טובה שאולי אני לא צריכה לעבור את הניתוח וירדתי מהענין. מאז כמובן שכל הערכים הבריאותיים שזה : סוכר, לחץ דם, כולסטרול וטריגליצרידים רק עלו ועלו, והחלטתי עם המלצה חמה מאד מרופא המשפחה ללכת על ניתוח שרוול.
אז ביום ג 19.2 יש לי פגישה ראשונה בביח בני ציון ואני מקווה שיעבור טוב ושלאצטרך לחכות הרבה עד לניתוח
אני בת 56 BMI 37 עם מחלות נילוות.
תחזיקו אצבעות
אשמח לעדכן בשורות טובות
אמן

קוביd1

New member
נקווה לבשורות טובות

BMI 37 עם מחלות נילוות כל הסיכויים שיאשרו לך את ניתוח השרוול ,לפי דעתי צריך לשאול על כל סוגי הניתוחים מה שיתאים לך ,עם כל הכבוד לרופאת המשפחה עדיף להתייעץ עם רופא כירורג
מחזיקים את כל האצבעות בידיים וברגליים
בהצלחה

קובי

מתי מחר???

בוודאי שההחלטה תהיה בשיתוף עם כירורג וזה הולך להיות מחר בבוקר
בטח לא אשן בלילה. מאד מתרגשת. מאד מאד מאד.
יודעת שהניתוח הזה ישנה לי את החיים.
אני לא באמת יכולה להיות מאושרת עם איך שאני ניראית ואיך שאני מרגישה.
אשמח לעדכן מחר אחרי הפגישה בבי"ח.

מילקי110

New member
בהצלחה

אהבתי גם את הכינוי שלך , שמנה זמנית (איזה שם חמוד :) )

מאחלת לך שתעברי את הניתוח הזה . אני כמעט שנה אחרי ( בחודש הבא זה שנה ) ו 42 קילו פחות

וכל מה שציינת : "איך שאני נראית , ואיך שאני מרגישה ..." כולל הבריאות , אחרי שתעברי את הניתוח הזה , לא רק שרגישי יותר טוב תגידי למה לא עשיתי את זה קודם .

( זה מה שאני אומרת היום , וגם אני הייתי כמוך הציעו לי את הניתוח הזה ולא הייתי מוכנה לשמוע ... )

קוביd1

New member
חברי הפורום

מה קורה אתכם אין לכם מה לספר ,אין לכם שאלות ,מה זה היובש הזה ,קצת פעילות יכולה רק להועיל ,תנו חיים לפורום שהוא של כולנו

קובי

Lychee1

New member
לי יש שאלה, טבעת או שרוול?

נוצרת בי תחושה שהרופאים כיום נוטים יותר להמליץ על ניתוח השרוול ומתייחסים לניתוח הטבעת כמיושן. רופאת המשפחה שלי אמרה לי היום שהיא ממליצה למטופלייה על ניתוח שרוול ולא אמרה לי בדיוק מדוע זאת. אני מכירה סביבי כחמישה אנשים עם טבעת שמאוד מרוצים (ובינהם אחותי כפי ששיתפתי בעבר) וחשבתי על הניתוח הזה. אבל השרוול נהיה כ"כ פופלרי שאני כבר מבולבלת.

כיצד קיבלתם את ההחלטה איזה ניתוח לעשות? יש פוסט בפורום שמדבר על ההיתרונות והחסרונות של כל ניתוח? אשמח לקרוא אותו אם כן ואת הסיבות שהובילו אתכם לבחור איזה ניתוח לעשות.

תודה למשיבים :)

קוביd1

New member
מי שהיא הרימה את הכפפה

אל תבחרי את סוג הניתוח שלך לפי הפופולריות באותו רגע ,ולא לפי מה שרופאת המשפחה אומרת ,לפעמים רופא משפחה אין לו מושג מינימלי בניתוחים לקיצורי /הגבלת קיבה .
אני כמובן לא פוסל אף סוג של ניתוח ולא אמליץ על סוג מסוים
אני מטובע הסיבה שבחרתי את סוג הזה של הניתוח שלפני 12 ומשהו שנים לא היה ניתוח שרוול ,אז לא הייתה לי אופציה אחרת
עשיתי את הטבעת ואני לקוח מרוצה במשך כל השנים ותודה לא אני מבסוט והלוואי וימשך ככה
ניתוח שרוול קיים איזה 6-7 שנים ויש הרבה הצלחות כמה מהן אני מכיר מהפורום ,הבעיה בשרוול שהוא ניתוח בלתי הפיך כורתים 75% מהקיבה ומה שנכרת אי אפשר להדביק שוב
ניתוח טבעת לעומתו ניתוח הפיך כמו שהכניסו את הטבעת אפשר להוציא אותה ,הבעיה היא במיוחד בהתחלה ההתעסקות עם סגירות ופתיחות ,שאצלי לא היו קיימות אני סגרתי בשנתיים פעמיים ומאש מעל 10 שנים אני לא נוגע בטבעת
קחי את כל היתרונות והחסרונות ,תראי בדיוק מה מתאים לך ולא לאחרים ותחליטי ,כי ההצלחה או חס וחלילה הכישלון יהיו אך ורק שלך .

בהצלחה במה שתבחרי.

קובי

אמילי110

New member
אז גם אני אשתף...

קודם כל, קובי ואופירה אתם נשמעים/נקראים אחלה אנשים, עם המון המון נתינה, הבנה וידע :)
אני קוראת הרבה את התגובות שלכם פה בפורום ועזרתם הרבה בהבנת הנושא, אז תודה...
אני אתחיל בזה שמאז ומתמיד הייתי שמנמנה... עשיתי את הדיאטה הראשונה בגיל 12 ומאז כעבור 19 שנה
עליות ומורדות (בעיקר עליות)... והחלטתי לשים לזה סוף בעזרת כלי עזר - טבעת.
אני חברת מכבי ולפניי חודש בערך הייתי אצל ד"ר אבינוח (בשבילכם "שר הטבעות") ובעוד שבוע וחצי יש לי ועדה...
אני ממש מקווה לקבל אישור למרות שאני ב BMI 40 + אני מפחדת שאולי יעשו לי מעט קשיים כי יש שניי נושאים בעייתיים,
1. לפניי 3 חודשים בערך ילדתי תאומים זהים, נכנסתי להיריון הזה במשקל יחסית גבוהה ומהר מאוד הגעתי ל 125 קילו ובחודש שישי - שביעי כבר בקושי יכולתי לעמוד על הרגליים מרוב הכובד... אפשר להגיד שדיי התגלגלתי ממקום למקום.
חודש וחצי אחרי הלידה ירדו 20 קילו מהמשקל הסופי אך מאז אני עולה ועולה ועולה במשקל... התייעצתי עם האחות של ד"ר אבינוח והיא אמרה שאין בעיה לעבור את הניתוח במצב הזה וגם עד שיגיע התאריך של הניתוח אני אהיה כבר 4-5 חודשים מהלידה. (זה בשביל מי ששאלה לגביי טבעת לאחר לידה, יש אישור מהמרפאה של ד"ר איבינוח אבל אני לא יודעת איך הועדה של מכבי תגיב... את זה אני אעדכן בהמשך).
ו2. בגיל 16 (לפני בערך 15 שנה) המבולבל הייתי בולמית כמה חודשים ואחר כך הפסקתי לחלוטין, הדיאטנית שהייתי אצלה אולי 10 פעמים בתקופות שונות בעבר רשמה את הפרט הזה במכתב לועדה,
מה דעתכם? יש סיכוי שאני אתאכזב ? יש לכם אולי טיפים שיעזרו לעבור את הועדה?

תודה תודה

אופירA

New member
מנהל
לא רואה שום בעיה.

מספר חודשים אחרי הלידה (4-5) אין שום בעיה לעשות ניתוח. למה שהוועדה לא תסכים?
תגידי שמאז את רק עולה במשקל, ורוצה לעצור את זה לפני שזה יהיה 150 קילו.
הכי חכם זה לעשות את הניתוח מיד כשכבר עומדים בקריטריונים, ולא לחכות למצב יותר מסוכן שיהיה יותר קשה לרפא אותו.
את יכולה לשנן את המשפט הזה ולהשתמש בו באזניהם של חברי הוועדה.

לפני 15 שנה היית בולמית כמה חודשים. נו, באמת. אז הדיאטנית רשמה את הפרט הזה. תסבירי בחיוך ששמור לאנשים מפגרים, שכמה חודשים זה לא בולמיה, וכמו שלא אומרים שאת מעשנת כי בגיל 16 עישנת 5 סיגריות, כך אי אפשר לחשוש לבולמיה על בסיס הנתון הזה.
אם קראת את האתר שלי, ואת מבינה למה לא כדאי להקיא לא רק בגלל הבולמיה, אז תספרי שלמדת הרבה זמן בפורום שלנו ובאתר "טבעת" של מנהלת הפורום כמה מסוכן להקיא עם טבעת, ואת לא מחפשת להזיק לבריאות שלך אלא לקדם אותה.

מה שצריך "להטריד" אותך בוועדה זה שהם יפעילו עלייך לחץ לעשות שרוול ולא טבעת.
אז תגידי להם שאת לא רוצה ניתוח דרסטי יותר ומסוכן יותר, כאשר אפשר בניתוח הרבה יותר קל לרזות בבריאות, ואחרי שנה-שנתיים לפתוח מעט את הטבעת, ולחיות בדיוק כמו מנותח שרוול. תגידי להם שבפורום לומדים כלים איך להגיע לאיכות חיים גבוהה עם טבעת, בלי הקאות ובלי סיבוכים

אופירA

New member
מנהל
והכי חשוב שכחתי

לי היתה גם אנורקסיה וגם בולמיה בגיל 16, אבל עד גיל 27! 11 שנה נוראות. ואח"כ היו לי התקפים פסיכוטיים. ואח"כ דיכאון כרוני. הכל רשום היטב במכתבים הרפואיים שלי.
הדיאטנית פחדה מהדיכאון (לא מהבולמיה, שכבר 20 שנה לא פעילה) וניסתה לחבל בצעד הזה, אבל לא הצליחה.
כיוון שאני בטיפול פסיכיאטרי קבוע, הייתי צריכה להסביר לפסיכיאטרית את מהות הניתוח ולקבל את אישורה על מסוגלותי.
אם את גם לא בטיפול פסיכיאטרי בכלל (כי לא צריך טיפול פסיכיאטרי בגלל בולמיה של כמה חודשים בגיל העשרה לפני 15 שנה), אז אי אפשר להתייחס אלייך כאל מטופלת בבריה"נ שצריכה להביא מכתב מרופא מטפל, ומתייחסים אלייך בוועדה כמו לכל אדם. איזה פסיכולוג שומע שאת שפויה בדעתך ולא פסיכוטית, ומאשר לך את הניתוח.

מה שכן - חשוב שתקראי את אתר טבעת מהחל ועד כלה, ושתזכרי שד"ר אבינוח מנתח בחסד, אומן ממש, אבל לא מבין שום דבר בתזונה ובמדע הנפש, ובתחומים אלו הוא וצוותו והמסדרון שלו בלתי שפויים בעליל, בצורה חמורה.
לפיכך, בכל התלבטות בנוגע לסגירה, הרזיה, אופן אכילה ואכילה כפייתית רגשית - תשאלי פה בפורום או אותי בטלפון (או את אוסנת, העוזרת של הד"ר) ותשמעי את עצתנו השפויה (גם אוסנת שפויה), ואל תשמעי רק את דעתו של ד"ר אבינוח/רופאי המרפאה שלו... למסדרון שלו תגיעי עם אטמי אוזניים ואל תאמיני לשום מילה שיוצאת שם מהפה של האנשים.

אמילי110

New member
אופירה... את נהדרת!

וואי אופירה תודה רבה רבה... תכלס הרגעת אותי :)
אני אשתמש במה שכתבת לי ואמשיך לקרוא ולהחכים בנושא גם דרך האתר שלך :)
ואיזה כייף לדעת שיש עוד אנשים שערים בשעות האלה בלילה, הקטנטנים מעירים אותי כל 20 דק' בערך אז אני מוותרת על שינה, כי זה רק מעצבן אותי להתעורר כל פעם.

ולגביי עישון ... אין בעיה לעשן אחרי הניתוח נכון? (רק שגם ההנאה הזאת לא תילקח ממני)

אופירA

New member
מנהל
בגיל 30 הקטנטנים מעירים אותך

בגיל 50 היצר הרע מעיר אותך או מסרב לשלוח אותך למיטה לישון.
וגם ככה אתה מתעורר כמה וכמה פעמים במשך הלילה. בטח שזה מעצבן, אבל אלה החיים. כשאין קטנטנים יש את "נפלאות" הגיל.

עישון הוא בעיה לפני הניתוח ואחרי הניתוח וגם בלי שום ניתוח.
בעיה שלי, כמובן, כי אני רגישה נורא לריח של הסיגריות ומקבלת קוצר נשימה רק מלראות סיגריה...
ויש כמובן עוד בעיות עם העישון...
אבל לא על זה שאלת... אז לניתוח אין קשר.

מאחלת לך שבקרוב מאוד תוותרי על ההנאה הזו בשמחה רבה, כמו שתוותרי על ההנאה מכמויות גדולות של אוכל או מאוכל לא בריא.
וגם לעצמי אני מאחלת שאוותר יותר על ההנאה מסוכר וממתקים (שאח'"כ יומיים עושים לי בחילה), ובעיקר שאוותר על ההנאה לגזול את זמני - זמן שינה וזמן איכות - בישיבה אינטנסיבית מול המחשב.
כי יש הנאות, שנעבעך, תמיד כדאי להחליף אותן במשהו אחר יותר טוב!
בדיוק מאותה סיבה שאנו משתדלים לוותר על ההנאה לשחרר גז מהגוף בנוכחות אנשים, כדי לא לגרום להם גועל בגלל הריח והקולות. עניין של כבוד עצמי...

אמילי110

New member
לאופירה

אופירה אהבתי את האנלוגיה :) אני אנסה להיפטר מההרגל המגונה הזה... כרגע אין לי מספיק כוחות, אבל אם הצלחתי להיפטר ממנו לכל אורך ההיריון כי לא יכולתי לחשוב שאני מרעילה חוץ מאז עצמי עוד שניי יצורים קטנים בבטן שלי, אז אולי אני יותר חזקה ממה שאני חושבת.

אז תודה בינתיים על העצות הטובות אני בטוחה שאני אשתמש בחכמתך וניסיונך גם בהמשך :)

אופירA

New member
מנהל
שאלה מעולה

יש בכותרות של הפורום הודעות נבחרות, וביניהן הודעה אחת שדנה ב"שרוול או טבעת". בשרשור זה כתבו כמה אנשים את דעתם והשיקולים שהיו להם. כדאי לקרוא את הדעות השונות.

בנוסף, אני רוצה להפנות אותך לדיון מעניין שהתקיים בפורום השכן, "ניתוחי קיצור קיבה" של איכילוב. אפשר ללמוד דברים מעניינים מתשובתי ומתשובת הרופא, לגבי הפופולריות.

רופאת המשפחה שלך ממליצה היום על שרוול, כי ככה לימדו אותה בכנס בריאטרי. הרופא של הפורום של איכילוב מסביר למה המנתחים התייאשו מהטבעת.
לדעתי הסיבה שהם התייאשו אינה נכונה, ומזכירה את חכמי חלם שבנו בית חולים מתחת לגשר השבור, במקום לתקן את הגשר.
אבל כיוון שהם התייאשו והחליטו שהוא מיושן, פאסה, אז עולם הבריאטריה ממליץ מפורשות על שרוול וכל המנתחים עוברים לשרוול, חוץ מד"ר אבינוח שמאמין בטבעת.

לשרוול יש יתרונות. גם לטבעת. היתרונות של שני ניתוחים אלו שונים מאוד אחד מהשני, ולמעשה היתרונות של האחד הם החסרונות של השני.
לכן כדאי ללמוד בעצמך על היתרונות והחסרונות, ולשאול מידע שחסר או לא ברור, כדי שמי שיחליט מה טוב לגוף שלך יהיה את, ולא רופא, אופנה בריאטרית או רופא משפחה שמדקלם מה שאמרו לו להגיד.

ממה שאני שומע אנשים עם טבעת

סובלים יותר (הקאות אוכל נתקע ושאר מיני ירקות)
והמשורוולים לא,

לגבי תהליך הפיך או לא - או שהולכים על שינוי או שלא, אי אפשר לרקוד על שתי חתונות ולשנות דיעה כל פעם שבא לי.
המחשבה שבטבעת התהליך הפיף הוא יותר בצד המרגיע ולא שמישהו ירצה לשנות את דעתו אחר כך
לגבי שרוול הבנתי שאם לא שומרים על הרגלי אכילה כמו שצריך, הקיבה אחרי כמה שנים מתרחבת, זה נכון?

קוביd1

New member
חג שמח איש השלג

הקאות בטבעת בגלל התנהלות לא נכונה .מי שסוגר את הטבעת עד כדי חנק יקיא והרבה
לגבי שרוול מי שלא שומר על הרגלי אכילה נכונים הקיבה תתרחב ,כמו כל שריר
בכל ניתוח צריך לשמור על הרגלי אכילה נכונים ,פחות נישנושים ,רק אז כל ואז התוצאות נשמרות לאורך זמן

קובי

עדכון מאתמול

שלום לכלם.
אתמול הייתי בפגישה ראשונה בביח בני ציון.
הניתוח מבחינתם מאושר BMI 37 עם סןכרת י.ל.ד ושומנים בדם.
נשלחתי להשלמה קטנה של בדיקות ושבוע הבא, יום ג אני חוזרת
למרפאת תזונה, פגישה עם מרדים וקביעת תאריך לניתוח. כנראה
כבר בחודש מרץ.
אתמול הגשנו את ההזמנות למרפאות ואני מצפה בכליון עיניים לטופס 17.
כזכור שיתפתי לפני מס ימים שלפני כחצי שנה נתקעתי בשלב הזה מול הקופה.
אחרי פגישה ראשונה, אז בביח רמבם, לא קיבלתי טופס 17 לפגישה שניה.
אבל הכל לטובה והיו לי כבר את תוצאות הבדיקות שעשיתי אז (מזל ששמרתי)
אז.... מחזיקה אצבעות לטופס 17 המיוחל.
מבטיחה לעדכן בשורות טובות בע"ה

יש !!!! טופס 17

עשיתי צעד נוסף בדרך לניתוח המיוחל
קיבלתי התחייבות מקופ"ח כללית ל 3 מרפאות טרום ניתוח.
ביום ג הבא 26/2 אעבור במרפאת תזונה, בדיקת מרדים,
ובסוף כירורג , אשר יקבע לי תאריך לניתוח בעזרת השם
מקוה לא לחכות הרבה זמן
שמחה לשתף

למעלה