חברי כנסת או בובות על חוט?

חברי כנסת או בובות על חוט?

הערב בעובדה: האם הח"כים הם בובות על חוט? המצלמה הנסתרת מראה את מה שחברי הכנסת והלוביסטים לא רוצים שנדע. כתבתו של עמרי אסנהיים שתשודר הערב בעובדה, ואולי תעורר את אזרחי המדינה הרדומים והאפאטים שלנו שייקלטו שהם מנוהלים ע"י מריונטות. זה לא שלא ידענו מה זה לובינג. כמו כולם שמענו בשנים האחרונות על מאות נציגים נמרצים, שמסתובבים במסדרונות השלטון ולא לוקחים שבויים בדרך למטרה בשמה נשלחו: לשרת את בעלי ההון אל מול מקבלי ההחלטות בכנסת ובממשלה. שמענו, קראנו, אבל לא ראינו איך זה עובד באמת. עד כמה רחוק זה מגיע, כמה זה עלול להיות מסוכן. בסתיו האחרון הגתה עורכת המשנה של "עובדה", יעל גולן, רעיון: לשתול תחקירנית בתוך המחזור השני של קורס ללוביסטים מתחילים, אותו עורכת חברת "גלעד יחסי ממשל ולובינג", אחת המובילות בתחום. מטרתו להכשיר את דור הלוביסטים הבא בישראל. אם זה הקורס, תיארנו לעצמנו, הוא יחשוף בפני "פרחי הלובינג" את סודות המקצוע, וילמד אותם איך הדברים עובדים באמת. תיארנו לעצמנו, ולא ידענו עד כמה רחוק יגיעו המרצים...

סופי65

New member
בודאי בובות על החוט, אלא מה?

לא צפיתי בתכנית, אבל, התשובה די ברורה לא? חברי הכנסת מגיבים לסביבתם הקרובה שמשפיעה עליהם בנושאים בהם הם עוסקים, בדעתם עליהם וכו'.. גם הלוביסטים בעצם מופעלים ע"י כל מיני גורמים שנוטעים בהם רעיונות וכיוונים אליהם לשאוף ולנסות לקדם... גם האנשים שמפעילים את הלוביסטים מופעלים בעצם ע"י האינטרס של סביבתם המיידית- אם זה בעל עניין כלכלי מסוים, בעל חברה, עמותה שפועלת בנושא חברתי (שקמה מן הסתם ע"י קבוצת אנשים שאותו נושא קרוב לחיי היום יום שלהם) וכן הלאה וכן הלאה.. ככל שתלך "אחורה" כדי לדעת מהיכן צצים הרעיונות והכיוונים אליהם הולכת החברה, תגלה שאתה מסתובב במעגל אינסופי (שכולל גם אותך ואותי)- בו כל אחד פועל מתוקף סביבתו המיידית, מושפע ע"י אינטרסים של האנשים סביבו שרוצים להשיג ממנו "משהו" (עד כדי כך שהוא מאמץ את הנ,ל לרוב כ"דעתו האישית") ופועל כך הלאה... המסקנה העצובה אך מעודדת היא: שאין "אשמים, ב"מצב"- לכולנו יש אחריות ומצד שני- לכולנו יש אפשרות לשנות!!! (כן - גם ל"אחרון" האזרחים ), לא מתוך ביקורת והפנית אצבע מאשימה, אלא מכוח החלטה משותפת לנסות להניע את גלגלי השיניים האלה (שהם כולנו) לכיוון אחר....

רק זה ?

כל נושא שיש בו יכולת לרווחים זוכה ללוביסטים . רק השמוקים המיסכנים שזה אנחנו חסרים לוביינג . תראה איך בלי שום בושה , הנבלות הנקראים "עובדי משרד האוצר" מסכימים שאחרים יעבדו בתנאים פחותים משלהם . שכר נמוך , ותנאים נלווים מיזעריים . אבל מה שהטמבלים הללו לא קולטים זה שגם אותם אפשר לשכור דרך קבלן ואם זה לא היה כל כך עצוב הייתי צוחק (צחוק שטני) .

סופי65

New member
"השמוקים המסכנים"???

כמה אנשים אתה מכיר שרוצים למשל שיפוץ קטן בבית, ולא אכפת להם שמי שעושה את העבודה השחורה הוא פועל זר שחי ללא תנאים, העיקר שלי יעלה כמה שפחות? כמה אנשים אתה מכיר שזקוקים למטפל/מטפלת בבן משפחה קשיש או מוגבל, ומחפשים שוב אדם זול ככל הניתן ?(אם אתה לא מכיר אישית- תנסה לדמיין אדם שכיר עם משכורת ממוצעת שפתאום "נופל" עליו כזה תיק- שמצריך תשלום משכורת (!!) לאדם אחר מאין ברירה... אז אנחנו יכולים להיות חכמים וצדקנים ככל שזה נוגע למעסיקים אחרים, או אפילו לעובדי משרד האוצר, אבל כמו הכותרת של הנושא בדיון- הם כולם בובה על חוט ומתנהגים בעצם...בדיוק כמוך!!! (רק שבמקרה הם משחקים תפקיד אחר בהצגה...) ומה אתה מציע, שלכל השאר שלדעתך אין לובי - יתארגנו כדי ליצור לובי כזה?? או שמהדברים ברור כמה השיטה הזו עקומה מיסודה, שהתיקון צריך להיות בדמות שיטה אחרת לחלוטין

אינני יודע כמה יכולת זיכרון יש לך .

אני גם לא יודע כמה הבנה יש לך לתורת המשחקים . ולכן בהמשך לדברים קודמים שכתבתי לך ובהקשר עם דברי לאחרונה השמוקים המסכנים זה אנחנו . זו עובדה . בדבריך הנוכחיים את מחזקת את טענתי זו . לבנקים ולטייקונים ולחברות מסחריות יש לוביסטים - זו עובדה למוזכרים הללו יש עורכי דין על חשבון העסק - זו עובדה . ללקוח הבודד ולשכיר הבודד יש כח מועט מול אלה - זו עובדה . ולכן את מציע "שהתיקון צריך להיות בדמות שיטה אחרת לחלוטין" עליה כתבת בעבר . לדעתי מה שאת מציע כעת כמו גם בעבר - חסר בסיס הגיוני וגם חסר סיכוי מעשי . לעומתך אני מציע התבססות על המציאות כלומר שימוש בעובדות החיים לטובתנו במקום לשנות את המציאות שינוי המציאות הוא דבר בלתי אפשרי .

סמדר 620

New member
האמנם "שינוי המציאות הוא דבר בלתי אפשרי"?

"שימוש בעובדות החיים לטובתנו" לטובת מי בדיוק? האם טובתנו - היא אחידה? האם האינטרס שלי זהה לאינטרס שלך? עם תפיסה שכזאת אין לנו בסיס מוסרי כדי לטעון כנגד כל אדם הרי הוא מנצל את המציאות לטובתו, ולכן התוצאה - קיפוח, עוול וכו' עם תפיסה שכזאת לא תיצור כל שינוי עם תפיסה כזאת אין כלום רק אדם לאדם - זאב (אגב, הביטוי הזה די מעליב את הזאב)

אדם לאדם - זאב

וגם כבשה לכבשה או סרדין לסרדין . ומדוע ? כי בנגוד לשיטחיות החשיבה שהזאב הוא אויב הכבשה הרי אויב הכבשה היא כבשה אחרת ! כשהזאב בא לטרוף , מה שהכבשים עושות זה דבר פשוט הן משתדלות שהזאב יטרוף - אך לא אותה . וכמו שאמר האיש שברח מהנמר לחברו "כל מה שעלי לעשות , זה לרוץ יותר מהר ממך" זו המציאות ! ואת לא יכולה לשנות זאת . אבל - וזה אבל חשוב יחד עם דברי הקודמים יש אסטרטגיה הנקראת "תורת המישחקים" לאחר כמה וכמה מסרים בינינו אני סבור שאת לא יודעת או לא מבינה אותה . בלי ידיעת המינימום בתחום זה , את מתעלמת ממנה . ומעלה דברים מופרכים ושאלות מהסוג ""שימוש בעובדות החיים לטובתנו" לטובת מי בדיוק? האם טובתנו - היא אחידה? האם האינטרס שלי זהה לאינטרס שלך? עם תפיסה שכזאת אין לנו בסיס מוסרי כדי לטעון כנגד כל אדם הרי הוא מנצל את המציאות לטובתו, ולכן התוצאה - קיפוח, עוול וכו' " את זה רצוי שתביני ואם יש לך בעיה אני מוכן ברצון להסביר לך . אז תביני מוסר מהוא וצדק מהוא וסולידריות לשם מה וכך הלאה .

eranfalk

New member
במקרה של חיסון הפפילומה אתה טועה

ליצרנית יש פטנט בילעדי רשום והתרופה היא למניעת סרטן צוואר הרחם נכון שהחברה מרוויחה מזה הרבה כסף יחד עם זאת אני לא רואה שום בעיה להכניס תרופה שמונעת סרטן אצל נשים בפרט שאין לזה תחליף אצל יצרן מתחרה לגבי העיניין עם מי עדן יש כאן מניפולציה של התחקירן כיוון שהפלרת מים גורמת לסרטן העצמות ויש מאבקים בעיניין הכימיקלים במים ויש כבר מדינות רבות שלא מכניסות יותר פלואוריד למים מה שטוב למשחת שיניים לא בהכרח טוב לבליעה מה גם שיתכן שיצרן הפלואוריד עושה כסף רב מההפלרה ויתכן אף שהוא מנסה לדחוק את מי עדן באמצעות מניפולציה על עיתונאים אני מעדיף מים ללא כימיקלים חוץ מזה תינוקות שבקושי צמחו להם שיניים לא צריכים פלואור

זמרה

New member
כן..גם ל"אחרון האזרחים"...

"בדואי, אתיופי,ישראלי יושבים מסביב לשולחן עגול בעיר באר שבע (נשמע כמו התחלה של בדיחה? רק שהפעם, זה באמת) ודנים איך אפשר לחיות ביחד, להתעלות מעל לכל השוני וההבדלים, ולאפשר שכנות טובה ויחסים אחרים ממה שמתגלה היום"... http://www.youtube.com/user/ArvutOrg?ob=0

אין לי חיבה ללוביסטים וכבר נוכחתי בנזק שלהם

אבל מאידך, דווקא ההתקפה הזאת דרך הנושא של החיסונים נראה לי פשוט ניצול לא מתאים של התחום, בידי לוביסטים של מתנגדי החיסונים - כן גם להם יש לובי....

eranfalk

New member
אכן יש כוחות מנוגדים ולא תמיד ההחלטה נכונה

במקרה של החיסונים זה כן! למעשה גם מרבית הדוגמאות בעובדה למרות הכל הצדיקו את החקיקה (כמו לדוגמה החליפות הזוהרות שזה חוק חשוב למרות שהיצרניות עשו מזה הון זה מציל חיים) אני בטוח שיש גם החלטות שנולדו משחיתות לדוגמה ההנחות בתשלומי הבלו לנשר שזה ממש הון ושילטון (שודר בערוץ 10)

בעקבות התחקיר נאסרה גישת הלוביסטים לכנסת

בעקבות הכתבה על פעילות לוביסטים בכנסת ששודרה השבוע בתוכנית "עובדה", פצח יו"ר הכנסת, רובי ריבלין, בסדרת נהלים מחמירים המגבילים את פעילותם של הלוביסטים בבית המחוקקים. ריבלין הורה לאסור באופן מיידי את כניסתם של כלל הלוביסטים למקומות מפתח בכנסת, ביניהם: מזנון הכנסת, מתחם הלשכה המשפטית ומרכז המחקר והמידע של הכנסת (מ.מ.מ), אליו הצליחו לחדור אנשי "גלעד יחסי ממשל ולובינג". מקומות נוספים שאליהם נאסרה גישתם, כוללים את מבואת המליאה, מתחם מזכירות הכנסת ומתחם הלשכה המשפטית. במכתב לקצין הכנסת ציין היו"ר, כי לוביסטים יהיו רשאים להיכנס למתחמים אלה רק לפי הזמנה אישית של חבר כנסת או מטעם מנהל באותן יחידות ובליוויים.

סופי65

New member
יופי..עכשיו אפשר לישון בשקט!!

חסל סדר דאגה שמא ההחלטות נופלות ממניעים לא עניניים.. מעתה אין לוביסטים וכל נבחרי הציבור ישקלו כל נושא לפי...דעתם הפרטית, דעת חבריהם/משפחתם, הקבוצה/אינטרס הקבוצתי שממנו באו... כמה נפלא! כמה נכון! כמה טוב שאין לי ולשכמותי יכולת להתארגן סביב נושא חשוב וללחוץ על קידומו... כמה טוב שנבחרי הציבור , שבנויים מחומרים אחרים לגמרי מהאדם הרגיל, יכולים לשקול את דרכם ללא קשר ללחץ, ללא דאגה לכוחות השוק, לדעת ההמון, רק לפי מה שנראה להם נכון וראוי.... כמה טוב שהם בקיאים כ"כ בתורת המשחקים, שהרי הכל משחק סה"כ... אף אחד לא יודע באמת מה נכון.. כולנו רואים רק את החולשות של מה שיש , משתמשים בכל מיני שיטות ותורות שינהלו אותנו , במקום לקחת אחריות ולנהל את עצמינו, לחשוב מה באמת אנחנו רוצים ואיך אפשר להשיג את זה...

יש הבדל בין קידום רעיון מועיל לבין שחיתות...

יש הבדל בין קידום רעיון מועיל לבין שחיתות ותאוות בצע, שברוב המקרים, כפי שיכולנו לראות בכתבץ התחקיר עצמה, לא רק שמסכנת את הדמוקרטיה והופכת את בית הנבחרים שלנו לאסקופה נדרסת, כדברי יו"ר הכנסת ריבלין, כי אם מסכנת אף את אזרחי המדינה עצמם. כך שכפי שאני רואה זאת ועוד רבים אחרים כמוני, סילוק הלוביסטים המושחתים מבית הנבחרים שלנו ואיסור הכניסה שלהם לתוכו, הוא צעד דמוקרטי חשוב ומבורך. ובכלל, על פי דעתי לפחות יש לבטל לאלתר את המקצוע המושחת שנקרא "לובינג". הגיע הזמן לשים פעם אחת ולתמיד סוף לשחיתות במדינת ישראל, והלוביסטים הם אלה שמייצגים את השחיתות במדינה. שיידע כל מושחת שלא לעולם חוסנו.

למעלה