חבר'ס ZBRUSH לשלטון!

omern25

New member
חבר'ס ZBRUSH לשלטון!

מידול אורגני ראשון שלי בחיים - תוך 3 שעות! תגובות יתקבלו בברכה.....

galrt

New member
עצה לי אליך

במקום להתחיל עם ZSPHERES תנסה לבנות בסיס טוב ופשוט של המודל ב..לא משנה מה אתה משתמש, ורק אז להכניס אותו לZBRUSH התוכנה הזאת הי אחד הדברים הכי נוראים שקרו למתחילים בתחום הזה. ישר קופצים למים בלי לדעת לשחות, הם בולעים מים ונחנקים בלי לדעת אפילו. לא מדובר אליך ספציפית דרך אגב.. רק הבחנה שלי למה שקורה בימים אלו.

omern25

New member
מעניין, לדעתי אתה צודק בעניין

ה-MESH הבסיסי שעדיף לעשות אותו בתוכנה אחרת ולו רק בגלל השליטה שיש בבניה בייחוד בנייה עם רפרנס. העבודה עם ZBRUSH לדעתי מצויינת לטקסטורות ומיפויים ומאוד אינטואיטיבית כך שאפשר לפסל איתה בלי לדעת מה רוצים מראש, בשביל מישהו כמוני שעובד עם NURBS זה שונה מאוד . תוכל לההרחיב לגבי הקטע של "בולעים מים ונחנקים בלי לדעת"? לא בדיוק הבנתי את כוונתך?

galrt

New member
הבעיה היא

שאנשים נוטים לקפוץ לדברים מתקדמים מבלי ללמוד את הבסיס ולתרגל\לדעת אותו מספיק טוב בצורה שאפשר ליישם את האפוציות המתקדמות בצורה טובה. ןלכם התוצאה בדך כלל יוצאת עגומה ומוזרה. לבנות לגמרי מהתחלה ב-ZB זה ברב המקרים בלתי שימושי לאנימציה טובה. כי אי אפשר לשלוט על כיוון הWIREFRAME ולכן עדיף לבנות בסיס שממנו אפשר להמשיך הלאה ב-MAYA או לא משנה מה.. כבר ראיתי לפחות שלושה דומגאות בפורום הזה של אנשים ש"קפצו למים". בלי להעליב אף אחד פה, זאת לא המטרה.

omern25

New member
נכון, ובאותו עניין אפשר גם להגיד

שאומני CG "קופצים למים" לפני שלמדו עקרונות אמנות מסורתית פיסול ציור קומפוזיציה וכו' וזה מתבטא בתוצאה פעמים רבות. לגבי ZBRUSH אם אתה מתכוון רק להמשך עבודה עם המודל באנימציה זה כבר סיפור בפני עצמו.האמת שבאתר של ZBRUSH יש סרטים שמראים על הפונקציות החדשות בגרסה הבאה בהן ריג שמתבסס על הZSPHERES ומאפשר פוזינג של הדמות- ממש מדליק אבל זה כמובן לא לאנימציה, אבל מי שרוצה לפסל דמות בתנוחה מסויימת נטו בשביל קומפוזיציה של תמונה בודדת לדעתי דווקא יכול להתחיל בZPHERES

למעלה