חברת אמת

חברת אמת

היי,
אני בת 21, מאזור המרכז, וההורים שלי מאוד שמרנים, אז עד לאחרונה הייתי לגמרי תלויה בהם ולא יכולתי לעשות מה שאני רוצה.
ההתנהגות של ההורים שלי הפכה אותי לנערה שלא יוצאת, לא טסה לחו"ל ולא עושה את כל הדברים שכל כך רציתי.
עכשיו הכל השתנה, השתחררתי מהצבא, אני אדון לעצמי, אני כבר לא תלויה בהם, אני מחזיקה רכב, יש לי בן זוג מדהים כבר שנתיים, אני מרוויחה כסף, אני טסה לחו"ל מתי שבא לי, ואני בעיקר רוצה "להשלים את החסכים" שהיו לי בנעורים (כולן יצאו למועדונים ורק לי לא הסכימו - אני מרגישה שאני חייבת את זה לעצמי עכשיו... כולן טסו לחו"ל לפני הצבא ורק לי לא הסכימו - ברגע שהשתחררתי טסתי לחודש בחו"ל, וכו').

על פניו יש לי הכל - בן זוג מדהים, רישיון נהיגה ורכב משלי, בית ממש יפה, עבודה טובה, משפחה, הצלחה בתואר, בריאות... פשוט כל מה שיכולתי לבקש.
ומצד שני - אני כל כך מרגישה שאני צריכה את החברה הטובה הזו, זו שתהיה ספונטנית, שתזרום איתי לאילת ולים ופשוט לכל מקום בלי לחשוב יותר מדי, שנעשה חיים ביחד, שנסתובב באלנבי ונחפש מה לקנות סתם כי בא לנו, שתצא איתי לבלות, שתקשיב לחפירות שלי על החבר, שתפרגן, שתחמיא, הכל...

כיום החבר ממלא את המשבצת של "החברה הטובה" שכל כך חסרה לי, אבל זה עדיין לא זה.
אני גוררת אותו לשופינג וזה לא תמיד כייף לו (הוא בא איתי יותר בשבילי מאשר בשביל עצמו, ואפשר להבין למה).
אני גוררת אותו למסיבות וזה לא תמיד כייף לו (בגיל 16-17 הוא יצא הרבה, והיום בגיל 24 הוא כבר מיצה את הפרק הזה בחיים שלו, לעומתי שבגלל האיסור של ההורים לא יצאתי למסיבות בגילאים 16-17).

אני מרגישה שההבדל בין להרגיש טוב לבין להיות ממש מאושרת - במקרה שלי נעוץ בחברה טובה שפשוט תהיה חלק משמעותי מהחיים שלי.

אני באמת מנסה למצוא את החברה הזו בכל מקום, ללא הצלחה:
*יש לי חברות ילדות, אבל עכשיו שתיהן בטיול הגדול בדרום אמריקה, והן לא חוזרות בשנה הקרובה.
*בצבא הייתי ביחידה פתוחה ולא באמת התחברתי למישהי שם. אני משוחררת כבר שנה, וגם קשרי הידידות המעטים שהיו לי עם בנות בצבא התנתקו לחלוטין.
*אין לי בבניין שכנות בגילי שאני יכולה להתחבר אליהן.
*אני עובדת במקום שבו יש רק אנשים מבוגרים (35+) ורובם הורים לילדים.
*אני מתאמנת בחדר כושר, אבל יש שם רק בנים (אין לי אפשרות תקציבית כרגע לעבור משם).
*סיימתי ללמוד תואר ראשון לאחרונה (התחלתי בגיל צעיר, לא במסגרת עתודה). גם במהלך התואר לא הצלחתי להתחבר למישהי מסוימת, כי כולן היו גדולות ואני הייתי ילדה בת 17.
*אני מתחילה באוקטובר ללמוד לתואר שני, ואולי שם אני אכיר את החברה המיוחלת, אבל עד אז יש כמה חודשים טובים שאני ממש פנויה לצאת ולבלות, וכל כך חבל לי להפסיד את החודשים האלה כי אין לי את החברה הטובה הזו.

אני יודעת שזה לא אתר היכרויות, אבל אולי מישהי בגילי מאיזור המרכז תגיב לשאלה הזו, וזו תהיה תחילתה של חברות מופלאה..
ואם לא, אז אני לפחות אקבל טיפים איך אפשר להכיר את אותה חברה שאני כ"כ רוצה שכבר תיקח חלק בחיים שלי.

תודה ושבוע טוב

oromer

New member
מנהל
היי

קודם כל אני חייבת להגיד לך שאת נשמעת בחורה ממש מוכשרת.
יש לך הרבה- הרבה דברים טובים בחיים שלך. תעריכי אותם ממש. יש אנשים שאין להם רבע ממה שלך יש. להיות בזוגיות טובה (ונשמע שהוא אוהב אותך אם זה מה שהוא עושה בשבילך), עבודה טובה, רכב, משפחה, סיימת תואר ראשון בהצלחה...

אבל- אני מבינה שכל אחד יכול להיות לא מרוצה מהיבט מסוים בחיים שלו. אנחנו רוצים בעיקר את מה שאין לנו.

תראי, המסלול חיים שלך לא רגיל. מעטים שעושים תואר בגיל 17. אני גם רוצה שתיקחי בחשבון שייתכן שלא תמצאי חברות בתואר שני. משתי סיבות- יש מעט סטודנטים בתואר שני, הם גם יהיו מבוגרים מימך. רוב האנשים לא עושים תואר ראשון בגיל 21, אז בטח לא שני. אבל תוכלי למצוא בקמפוס עצמו. תנסי להגיע לדברים שהאגודה מארגנת...

אני מאוד מבינה אותך ואת הצורך הזה שלך לכל אחד מגיע שיהיה טוב, רק תנסי בשבילך להרגיש יותר מסופקת ממה שיש לך... כי באמת שיש לך הרבה. מאוד הרבה יותר מאנשים שגדולים ממך...[

מעריצה אותך

בגיל 21 עם תואר ראשון וממשיכה לתואר שני
וגם יש לך כל מה שאדם ממוצא רוצה
שאפו

בקשר לחברה
אם זו המטרה שלך אז תחפשי לך חברה הזאת
אפשר לחפש פה בפורום למשל

או בקבוצות בפייסבוק
בכל מקום בעצם

לדעתי האישית, הבעיה שלך היא אחרת
הבעיה היא נקראת: ''רק אם יהיה לי X אהיה מאושרת''

אני ממליצה לך בחום לקרוא 2 ספרים על אושר
של דר טל בן שחר

ספר ראשון יגרום לך להבין מה זה אושר אמיתי:
והוא נקרא: ''באושר ובאושר''

וספר השני הוא על אושר ועל פרפקציוניזם שתוקע אותנו
נקרא: ''אושר אפשרי''

בהצלחה
ומוזמנת להישאר איתנו פה בפורום

נ.ב אני תוהה למה הרבה אנשי הפורום לא כתבו לך תגובה...

מעניין לקרוא דעות של אנשים אחרים...

BloodyRose

New member
את מחפשת חברת נפש או חברה לבילויים?

יש לי המון חברים שאני יכולה לצאת לבלות איתם (אמנם לא מועדונים, כי אני לא בקטע, יותר פאבים ושתייה), והם לא בהכרח החברים "הכי טובים" שלי. דווקא עם החבר הכי טוב שלי אני יוצאת לבלות הכי פחות (כשאנחנו נפגשים רק שנינו זה מסתכם בבית קפה שקט/בית שלי/שלו).

בקיצור, עושה רושם מההודעה שלך שאת לא בהכרח מחפשת "חברה הכי טובה", אלא פשוט חברה לבילויים. אפשר כמובן לחפש גם וגם, אבל זה מקטין את הסיכויים למצוא

איך מוצאים חברים לבילויים? קצת קשה לי לענות על זה, כי אני הייתי מלכתחילה בסיטואציה שונה. עבדתי בפאב הרבה שנים, ו"חברי הפאב" שלי הם לרוב אנשים שהכרתי דרך הפאב (לקוחות/עובדים).
את תמיד יכולה לפרסם סטטוס בפייסבוק "יש מסיבה מגניבה ביום שישי, מי רוצה להצטרף", ולראות איזה תגובות תקבלי. להרבה אירועים יש גם דף אירוע בפייסבוק, תוכלי לחפש שם מישהו שאת מכירה, גם אם מרחוק (דרך חברים משותפים) ולהציע ללכת ביחד. יש גם ליינים של מסיבות שיש להם עמודים פעילים בפייסבוק, את יכולה להתחיל לשוטט שם וליצור ככה חברויות.
עמוד כזה לדוגמא: https://www.facebook.com/aroundthe90 (מכירה מחבר שמתקלט במסיבות האלה ומפציץ לי את הפיד באירועים ופלייסליסטים..)

איך מוצאים חברי נפש? זה כבר יותר קשה
תראי עם מי מהחברים הנוכחיים, גם היותר רחוקים, יש לך כימיה טובה, ותנסי לאט לאט להעלות בשיחות נושאי שיחה רציניים יותר, תראי אם זה מצליח להתגלגל לשיחות עמוקות ולהתייעצויות.

ובעיקר - גם אם תמצאי את החברה "הזו", מאוד יכול להיות שתרגישי ש"אני מרגישה טוב, אבל בשביל להיות מאושרת חסר לי X". זה חלק מהטבע האנושי, אושר זו לא תחושה שנמשכת לנצח, אלא בעיקר תחושה רגעית. במקום לחשוב ש"הכל היה יכול להיות מושלם, רק אם...", תנסי להסתכל על הכמה טוב לך עכשיו, ולא על מה שחסר. יש לך בנזוג, שמההודעה עושה רושם שממש טוב לך איתו, את עצמאית, את עובדת, יש לך כסף, את יכולה לטוס מתי שאת רוצה, יש לך השכלה, יש לך גג מעל הראש. תתמקדי בזה, ולא במה שאין.

oromer

New member
מנהל
הפרדה דיכומטומית

ברור שיכול להיות שיש חברי נפש שלא מבלים בחוץ. וברור שיש חברים שהם לא חברי נפש אבל כיף לצאת איתם ולבלות איתם. אבל קצת קשה לי עם ההפרדה הדיכטומית שעשית. כי גם עם ברור שלא עם כל אדם אפשר לדבר על כל דבר ולפעמים מחפשים את קרבתו סתם כי נעים איתו זה עדיין לא אומר שזה מה שהיא מחפשת.

הבחורה הזו הספיקה הרבה, אין ספק. והרבה היו מתחלפים איתה, אבל יש משהו שחסר לה. אין הרבה אנשים שמרגישים שלמים בהכל. "הדשא של השכן ירוק יותר".
אני מבינה אותה.
היא רוצה שיהיו לה חברות טובות בערך בגיל שלה, ושיהיה לה עם מי ללכת לקניון כשבא לה, לנסוע לאילת לחו"ל. בניגוד לנשים אחרות שיש להן חבר אז כבר לא שומעים אותן, היא מחפשת חברות. בן זוג לא יכול להיות במקום כמה חברות טובות.

כמו שאמרתי גם בתואר שני סביר להניח שתהיי צעירה יותר, וגם עם תעשי עוד תואר ראשון (למרות שאז הפער יהיה קטן יותר). באירועים של האגודה, במעורבות חברתית, בפרויקטים של האוניברסיטה.

בגיל הזה זה נעשה יותר קשה כי זה לא בית ספר (גם באוניברסיטה לא תמיד קל- אנשים לא גרים תמיד קרוב, יש למודים, עבודה ובן זוג), זה לא צבא, אנשים לא הולכים לחוגים (לפחות רובם).

למעלה