חברת ביטוח מנסה להתחבק מאחריות ושתלום פיצוי

r3dt4g

New member
חברת ביטוח מנסה להתחבק מאחריות ושתלום פיצוי

שלום רב
לפני כ3 שבועות נגנב לי הרכב
פעלתי על פי הנחיות חברת הביטוח (מקיף) ושלחתי להם את כל שביקשו כולל תלונה במשטרה והכל כמו שצריך.
לפני שבוע מתקשר עלי מישהו מחברת הביטוח ואומר שהוא חוקר של חברת הביטוח, באותו רגע לא יכולתי לדבר איתו אז סיכמנו שנדבר בשעה אחרת.
הנציג לא חזר עלי עד שלפני יומיים התקשר עלי אדם זר, שאמר שהוא חוקר פרטי שעובד בשביל חברת הביטוח שלי והוא רוצה לדבר איתי.
אמרתי ל ושאני לא יודע מי הוא וסירבתי לנהל איתו שיחות עד שאני אבדוק את הנושא מול חברת הביטוח שלי.

יצרתי קשר עם חברת הביטוח, והנה מה שקרה:
1. הם העבירו את המידע האישי שלי לגוף חיצוני, חברה פרטית ללא אישור שלי, הם אמרו לי שהם עושים את זה כל הזמן וזה תקין.
2. הם אמרו ש 90% ממקרי הגניבות רכב בעל הרכב עובר חקירה עלידי נציג של חברת הביטוח.
3. הם אמרו שאני חייב לשתף פעולה עם החוקר אחרת הם לא תתאפשר לי גישה לזכויות שלי.

אז כמה שאלות:
1. אני יודע כעובדה שנדיר שדורשים חקירה של מבוטח, היה לי מכר שנגנב לו אופנוע ולא הייתה שום חקירה מה שאומר שחברת הביטוח משקרת לי.

2. הם העבירו את המידע האישי שלי לגוף חיצוני פרטי, האם זה חוקי?

3. אני רוצה נוכחות של עו"ד בזמן החקירה, כפי שמגיע לי על פי חוק מאחר ואני חושד שהחוקר, שמקבל כסף מחברת הביטוח, יעשה כל שביכולתו בכדי להפיל אותי על איזה סעיף שימנע ממני לקבל את הזכויות שלי.
איך אני יכול לממש את הזכות שלי לנוכחות עו"ד במהלך החקירה? (אין לי אפשרות לשלם 1200 שקל לעו"ד פרטי)

r3dt4g

New member
העברתי תלונה - אבל מה עם הביטוח?

הם מסרבים לשלם
הם אומרים שהפיצוי יהיה רק אם החוקר הפרטי שלהם יקבע שהם צריכים לשלם לי
אבל החוקר הזה הוא שלהם, הוא מקבל מהם כסף, יש לו אינטרס ברור להוביל חקירה לטובת חברת הביטוח (אחרת הוא ישאר בלי עבודה)... זה מצב אבסורדי

9x9

New member
בסמכות המפקח על הביטוח להורות להם לשלם

אם המפקח על הביטוח אכן ימצא שתלונתך מוצדקת
בכל מקרה, אתה אמור לקבל תשובה מהמפקח, לגבי המשך הפעולה שלך.

מה אתה חושב ?

שכול אזרח יבוא טיגיד גנבו לי את הרכב . אז חברת הביטוח תתן לו כוס תיי + צ'ק .
יש המון קומבינות בעניין הגנבות . מובן שהם חוקרים . איך ניגנב הרכב. אבל אתה יכול לערער . תמיד

תשובות

1. חברות הביטוח אכן מבצעות חקירה של מקרי ביטוח כמו גניבת רכב, כעניין שבשגרה. זה שלמכר שלך לא התקשרו, או שהתקשרו אליו ולא הזדהו כחוקרים - זה לא מה שמשליך על שוק הביטוח ועל התנהלותן של מחלקות התביעות השונות.
&nbsp
2. איזה מידע אישי? חברת הביטוח מפעילה חוקר מטעמה ואם צריך, מפעילים גם עורך דין חיצוני ומעבירים אליו את הפרטים.
&nbsp
3. אם אתה רוצה להיות מיוצג על ידי עורך דין פרטי, עליך לשלם לו.
תוכל לקרוא על סיוע משפטי למעוטי יכולת בקישורים הבאים:
https://www.kolzchut.org.il/he/סיוע_משפטי_חינם_מטעם_משרד_המשפטים
&nbsp
https://www.kolzchut.org.il/he/שכר_מצווה_–_סיוע_משפטי_בהתנדבות_למעוטי_אמצעים

למעלה