חברת הגז משתהה בהחזר פקדון

• פותח הנושא evike
  • פורסם בתאריך

evike

Well-known member
מנהל
בינתיים אני לא מוסרת פרטים, שואלת כדי לדעת כיצד להמשיך.
הביניין בו גרנו נמצא בתהליך תמ"א 38/2. (אגב, ממש עכשיו הורסים אותו). מחצית מהדיירים היו מחוברים לחברת גז מעין מרכזית, עם בלונים גדולים, שעונים וכד'. עברנו משם לפני מעט מעל חודשיים, הודענו לחברה, קיבלנו גמר חשבון וביקשנו התנתקות.
לפי המועצה לצרכנות, חובה להחזיר את דמי הפיקדון עד 30 יום מההתנתקות, כולל להחזיר את הגז שנשאר במיכלים, ופיצוי על איחור בהחזרת הפיקדון.
התקשרות איתם בטלפון, משימה בלתי אפשרית. הם מבקשים לעבור להתכתבות בווצאפ, ושם עונים כל פעם בערך לאחר כ 3 ימים. כך גם במסנג'ר בפייסבוק, אני מתכתבת עם שניהם.
בהתחלה בכלל טענו שהמנוי שלי עדיין קיים. אח"כ טענו שרק כשיוסרו המונים הם יחזירו את הכסף. את הבלונים לקחו כבר לפני יותר מחודשיים, אני מאמינה שגם את המונים. ליתר ביטחון שלחתי שכן מהביניין ליד כדי שיבדוק אם יש מונים. השכן שלח לי תמונות, שקופסאות המונים ריקות, אין שם כלום. שלחתי להם את התמונות, טענו שבודקים. מה וכמה כבר יש לבדוק? הרי יש להם הוכחות! יש להם גם את מספר כ.האשראי, שהרי גבו משם את את כספי השימוש בגז.
הם מתחמקים, משתהים, מנסים להרוויח עוד כמה שקלים על הפקדון, או תקראו לכך איך שבא לכם.
ולא רק לי, אלא לכל השכנים שהיו מחוברים לחברה.
מה האפשרויות לפני הפנייה למועצה לצרכנות?
תודה.
שבוע שקט ורגוע.

evike

Well-known member
מנהל
בינתיים פניתי בפייסבוק למועצה לצרכנות להתייעצות ראשונית, עדיין לא כתלונה. מחכה שיאשרו את הפוסט ומחכה לתגובות, לפיהן אחליט כיצד להמשיך.

evike

Well-known member
מנהל
האמת שאין לי מידע על הסכום. כל עוד הם בודקים, הם לא מספקים פרטים. לפי אחת השכנות, אמרו לה (רק הפיקדון בלי התוספות) כ 400 ש"ח, אני מאמינה שבינתיים יותר. בכל מקרה, ממש לא חשוב מה הסכום. לא מוותרת להם על שקל.
גם אין אפשרות לבדוק באתר, מכיוון שאזור אישי קיים אצלם רק למנויי החשמל, לא למנויי הגז.

למעלה