חברת הובלה לשילוח לחול

• פותח הנושא n47
  • פורסם בתאריך

n47

New member
חברת הובלה לשילוח לחול

שלום!

לא ככ שאלת הגירה אבל כיוון שהיו כאן דיונים בעבר על שילוח תכולה אני בכל זאת שואל..
אני רוצה לשלוח פסנתר (חשמלי. לא כנף ולא עומד כך שיכול להיארז למימדים סבירים) לגרמניה, ברלין.
אשמח לעצות ואו לשמוע על נסיון ממשהו.

תודה

לא רק

שזו לא שאלה בעינייני הגירה, זו גם שאלה לגבי גרמניה ....
שם הפורום הוא עוברים לארה"ב ...

חח אולי יהיה כאן בכל זאת מישהו עם מידע רלוונטי.
בהצלחה!

n47

New member
כלומר צריך פורום לענייני הגירה מארהב לגרמניה

Boston Guy

New member
לשלוח מהיכן - מבוסטון? מישראל? ממקום אחר?

היעד הוא ברלין - זה הבנתי.
איפה הפסנתר נמצא כרגע?

n47

New member
אופס פיספסתי לכתוב את זה..

מבוסטון לברלין תודה

ilanvag

New member
המתח בגרמניה הוא 220v, כמו בישראל.

המתח בארה"ב הוא 110v.
&nbsp
אז לפני שאתה מברר לגבי מחירי משלוח, ממליץ לך קודם כל לברר עם יצרן הפסנתר, לגבי המשמעויות של שינוי המתח.
&nbsp
כשאני שקלתי לשלוח את הימאהה קלבינובה שלי לפני כעשור, מישראל לארה"ב, המליצו לי בימאהה שלא לעשות את זה, בגלל הבדלי המתח. כן, יש כל מיני פתרונות שאולי יעבדו, אבל אמרו לי שזה לא יעזור לבריאות הפסנתר. בסופו של דבר השארתי אותו בארץ לאחותי, ורכשתי אחד אחר בארה"ב.

n47

New member
וואו זו תגובה חשובה!

בכלל לא חשבתי על הנתון הזה...
אכן על הפסנתר רשום 120V 60Hz
וזו אכן בעיה - ממיר מתח בלבד לא יספיק. צריך ממש ספק ז"ח שמפיק 60 הרץ ב 120V
לפחות ההספק הנקוב לא גבוה - 50W
תודה

n47

New member
אכן על המכשיר (KAWAI CE220) רשום:

120V 60HZ 50W
ואז אני צריך ממיר מתח ותדר. ברור לי שממיר מתח בלבד לא יספיק.
לא מוצא כאלה במחירים סבירים.

Kender00

New member
ממיר מתח בהספק הזה זה קל, הבעיה היא האם הפסנתר ממיר למתח ישר

מיד בכניסה ואז רק מתח ישיר (לא חילופי) או שגם משתמש במתח בחילופי?
&nbsp
אם הוא ממיר ישר את המתח החילופי למתח ישיר אז לרוב לא אמורה להיות בעיה עם תדר שונה, אבל אם קיימים חלקים (לא השנאי) שזקוקים למתח חילופי אז אילן צודק וזה יכול לגרום לבלאי וגם שהפסנתר לא יעבוד כמצופה ו/או לגרום לקלקול המכשיר

n47

New member
שיחה עם KAWAII USA

תודה על העצות.
דיברתי עם השירות שלהם: לפסנתר אין בעיה לעבוד באירופה. טענו שזה מעבר נפוץ שאנשי צבא עושים וכל מה שצריך זה ממיר מתח (המליצו משום מה על 1000W)
הפסנתר אינו תלוי בתדר. אמרו שזה היה משמעותי עד לפני 10-15 שנה אולם מאז התזמון מבוסס גביש ולא תלוי בתדר הרשת.
כך שאני בכל זאת מחפש ושואל על האפשרות להובלה.

Boston Guy

New member
הבעיה היא המחיר... אני משתמש בלופטהאנזה

לופטהאנזה אייר קרגו נותן שרות מדלת לדלת או משד"ת לשד"ת. הבעיה היא שלמכשיר כמו שלך הסיפור יעלה כ 800$ לשרות משדה לשדה, ויותר מ 1000$ מדלת לדלת.
אם הבדיקה שלי נכונה, זה חצי ממחיר הפסנתר...

אני מניח שהובלה ימית תעלה חצי מזה, בערך. אבל בצרכי השילוח שלי (תערוכות וכיוצ"ב) אף פעם לא היה לי את הזמן לחכות.

n47

New member
ההערכה שלך נכונה, זה חצי ממחיר

אבל בגרמניה פסנתר כזה עולה יותר מאשר כאן.
אשתי בינתיים יצרה קשר עם חברה ישראלית בשל דילטס בהמלצת פייסבוק בוסטון. יתכן שאיתם יעלה פחות.

האבסורד שהבן כבר ויתר על הפסנתר וכמעט מכרנו אותו השבוע, אבל לאחרונה לאחר שגר בכל מני דירות זמניות, עבר לדירת הקבע (השכורה) שלו ופתאום בא לו על הפסנתר.. עכשיו אני צריך להגיד לקונה "sorry" :( . לא נעים.

Boston Guy

New member
יהיה נהדר אם תעדכן לגבי העלות אצל החברה שהזכרת

שמעתי על הסטארט-אפ הזה, אבל אין לי שום נסיון איתם... יהיה מעניין לדעת יותר עליהם ועל התימחור שם.

ilanvag

New member
הגיוני לגבי התקדמות הטכנולוגיה, וטוב לדעת.

אנחנו עברנו לארה"ב לפני למעלה מ-10 שנים, והקלבינובה בארץ כבר אז היה "ותיק" למדי - מעריך שהוא בערך בן 20 כיום.
&nbsp
טוב לדעת שהטכנולוגיה התקדמה, וכיום המעבר הזה אינו בעייתי. תודה

klemiki

New member
למה ממיר תדר?

גם ככה יש המרה ל זרם ישיר בתוך המכשיר...
&nbsp
רק ממיר מתח.

n47

New member
ראה תגובה למעלה של אילן

ולפי קוואי גם אצלם במכשירים מסויימים (ישנים יותר) צריך. אני זוכר שפעם מזמן הבאתי טייפ AIWA לישראל והוא לא הפסיק לזמזם... זה נכון שהיום במכשירים חדשים כבר כנראה לא קורה תודה

Boston Guy

New member
בטייפ-רקורדרים ההם המנוע היה מנוע סינכרוני AC

באותה תקופה - זה נחשב למערכת הנעה הרבה יותר טובה מאשר מכשירים עם מנועי DC - כי המהירות של המנוע הייתה נעולה על תדר רשת החשמל, מה שעשה את המהירות של הרשמקולים הללו להרבה יותר מדוייקת.
בעיקר בסיטואציות של אולפני הקלטות ומפעלי שכפול - זה שהמהירות של כל מכשירי ההקלטה זהה וכולם "נעולים" לאותו מקור תדר היה קריטי לאיכות התוצרת.

למעלה