חברת חשמל והמזחים.

אוריא

New member
חברת חשמל והמזחים.

אהלן, כמו שכולנו יודעים ורואים, לחברת החשמל יש מזחים בתחנות הכח השונות ובמתקנים שונים. כמו שכולנו יודעים יש גם אנשים שמורשים להיכנס לשם לדוג. מה שכולם לא יודעים זה איך משיגים את האישורים הדרושים לכך. רגע, לפני שאתם אומרים לי שצריך להיות מקושר מה שאני רוצה להבין זה למי? האם יש קרטריונים? בקיצור כל מה שאפשר.

לייזר

New member
אורי וחברת החשמל

אני יודע שדגים שם ולי יש חבר שהזמין אותי לאשקלון והוא ניכנס אם חברו שחבר של הנהג של איזה מנכל אבל .במזגרת עבודתי אני ניכנס אם האוטובוס לסיור בחדרה על המזח של פריקת הפחם .ודיברתי שם אם המדריכה והיא אמרה לי חד וחלק אסור בתכלית האיסור לדוג בכל איזור של חברת החשמל ומי שדג שם עושה את זה נגד החוק .אז אישור אני לא מאמין שתשיג .אלא רק אם מישהו שעובד שם שהם כניראה גם עושים את שה נגד החוק .לא יודע אם אתה זוכר אבל בפורום הישן היה בחור בשם ארי ואני ניסיתי לסדר לו להכנס דרך קרוב משפחה שליוהקרוב אמר אי אפשר . בקיצור מה שהבנתי גם מהקציני ביטחון שם שפשוט לפי מה שהם אומרים לא קיים דבר כזה. להתראות

חץ הכסף

New member
חח"י והמזחים- חבל"ז

בד"כ אין מזחים אלא שוברי גלים המשמשים להשקטת המים ולמניעת גלי ים הגורמים לחדירת מים לא רציפה למשאבות המספקות מים למחליפי החום השונים בתחנת הכוח. המעגנה הפנימית בין שוברי הגלים מצויידת במספר מערכות לסינון וסילוק עצמים המרחפים במי הים בטרם אלה מגיעים וחודרים למשאבות, והרבה לפני מחליפי החום ומתקנים שונים המקוררים במי הים. מערכות הסינון המתקדמות מסלקות מהמים ניירות, שקיות ניילון, צמחי ים, דגים מדוזות, תמנונים ויתר חיות ים, קרשים, חביות צפות, בקבוקים ועוד כהנה וכהנה אשפה שצפה בים. חוטי דיג למיניהם, שהם דקים מטבעם,- עשויים לעבור את כל מערך הסינון ולחדור למשאבות ולרכיבי צנרת קרור, לגרום לסתימות ולהפסקות יצור חשמל בשל כך. המזחים היחידים נמצאים בתחנת חדרה- "אורות רבין" ובתחנת אשקלון- "רוטנברג", שתי תחנות אלה פועלות בפחם המובא לתחנה באניות הנפרקות בקצה המזח על גבי מסוע המוביל את הפחם ליבשה, מזחים אלה מגיעים למרחק שני ק"מ לתוך הים מהיבשה וממשים עורק חיים עקרי לתחנת הכוח, יחד עם זאת הרוחות המנשבות בים ולאורך מזחים אלה כבר הפילו אנשי תחזוקה של מתקני המזח אל המים!!!. גם בתחנות אלה יש שוברי גלים ומעגנת מים שקטים. למבקרים ניתן לנסוע על מזחים אלה עד הקצה בו ממוקמים עגורני פריקת הפחם- בתאום עם מחלקת יחסי ציבור של חח"י. הדיג אסור גם על אנשי התחנה וגם על עובדי המזח עצמם. בעיה שניה שלישית ורביעית הן: בטיחות, ביטוח וביטחון התחנה, במובן כי תחנת כוח היא מתקן אסטרטגי של כל מדינה בעולם ובישראל גם. היחידים המורשים להיות במעגנה הן הסירות ואנשי מחלקת הים של החברה, המטפלים בקשירת האוניות וחיבור צנרת המזוט אל האוניות המגיעות ופורקות את המזוט למיכלי הצובר שעל החוף. מהכרותי את המצב ואת חלק מהממונים הישירים על התחנות אזי אין כל קריטריונים מקלים וקישורים לאנשי מפתח לא יעזרו לך. אין לך לדעתי כל סיכוי לקבל אישור דיג במעגנה של תחנת כוח כלשהי בישראל.

S K I P E R 2

New member
אישורי דייג

ברצוני לחלוק עליך ידידי. בנושא אישורי דייג לתחנת הכוח בחדרה א.ישנם אישורים המונפקים ע"י חברת חשמל הכוללים תמונה ושם. ב.אתה מוזמן להצטרף אלי להפלגת שייט בקייץ באחד מימי חמישי בלילה מתחת לגשר בחדרה ולראות במו עיניך את הדייגים הדגים מהגשר למטה ולכל אורך המסוע ועד ועד לקצה המערבי ביותר.

אוריא

New member
זה מה שרציתי לשמוע.

כל העונים עד כאן אמרו שאין סיכוי לקבל את האישור המיוחל. אבל העובדות הן שיש דייגים על המזחים\שוברי הגלים האלה. אז נכון שיכול להיות שאין להם אישור והם נכנסים בצורה לא חוקית לתחנה. אבל לעניות דעתי יש יותר מידי אנשים כאלה. מה גם שהשומרים היו מסלקים אותם.

paluta

New member
אכן אסור בתכלית האיסור לדוג במתקנים

אלו של חח"י (בררתי זאת אתמןל בערב עם עובד ביטחון בחברה)ואלה שדגים הם מפירי חוק או עובדי התחנה ולגבי זה שניתן לקבל רשיון לדייג באתרי חח"י (עם תמונה) זה פסה מאז שנות ה70 חבל על הזמן בכל מקרה אני מניח שבעקבות שיחתי עם ממונה ביטחון הם עכשיו יקפידו יותר בעניין כי הוא לא היה מודע לכך אז מי מבין חברי הפורום שיסולק משם אני מבקש סליחה מראש מטרתי הייתה רק לברר מה המדיניות.

7777777777777

New member
תודה רבה

באמת תודה רבה!!! אישור כניסה לח"ח עלה לי בהשקעה ענקית של זמן, חנופה {נכון חנופה לא מתבייש} וגם לא מעט תחנונים, לאחר סוף השבוע הסוער ומגבלות עבודה נגשתי חרמן לדיג פחד לח"ח, ונתקלתי בקבלת פנים צוננת של "החמירו לאחרונה את הביקורות חכה שבוע שבועיםונראה וכד´ לאחר שקראתי לעי"ל ירד לי האסימון לא יודע למי אבל תודה רבה! נ.ב לאור נסיוני בח"ח {והוא לא רב} אין הצדקה לשם שיצא לדיג שם הכמויות והגדלים לא הרבה יותר ממחוץ לה

S K I P E R 2

New member
מוניטין

למקום יש מוניטין רב עוד לפני כ-20 שנה ועד לשנה האחרונה נהגנו לדוג שם ובעיקר בנקודה המערבית ביותר של המזח. התוצאות לרוב היו מרשימות.

1רודי

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo57.gif

|בחודשים שלושה האחרונים לפחות פעמים בחודש בקרתי על המזח ובמעגן של חיל הים, בכל ביקורי שם המקום היה מפוצץ בדיגים רובם עובדי ח"ח, מהמזח לא ראיתי שום דבר ראוי לציון אם כי סיפורים שמעתי למכביר... תוצאות לא היו אצלי או אצל אף אחד מהרבים שדגו שם,להבדיל - כשירדתי למעגן חיל הים אין אפס, לא חוזרים בידיים ריקות, הבורים הקטנים שיוצאים שם הם של קילו! אבל כאמור מהמזח נדה. לא עוזרים כל סוגי הפתיונות , לא בזירזור, כלום, מוציאים- פרידות סרגוסים מרמירים אבל הכל בגדלים מוכרים שרואים בהחלט גם מהחוף, כאמור לא רואים גם אחרים שמוציאים אם מישהו יכול להאיר את עיני אשמח לשמוע

חץ הכסף

New member
לוקח דברי בחזרה-יש היתרי דיג בחח"י

אוריא וחברים, התייחסותם של חלק מהחברים לשאלתך המקורית בעניין היתרי דיג בתחנות הכוח ועדויותיהם הכתובות כי מדי יום ביומו הם רואים דייגים במעגנות והמזחים של חח"י (חברת החשמל ישראל) הבנתי שאני טועה והמצב שונה מכפי שהכרתי בעבר. אי לכך התקשרתי הערב לגורם רלוונטי העוסק בנושא והסתבר לי כי אכן ניתנים היתרי דיג ולכן חברינו לפורום רואים דייגים על המזחים ושוברי הגלים של תחנות הכוח. המזחים בחדרה ובאשקלון אסורים לדיג בעת שלמזח קשורה אוניה הפורקת פחם, וכל זמן שמסוע הפחם פועל. בזמנים אחרים הדיג מהמזח מותר לבעלי ההיתרים. הבעיה העקרית, לדברי הגורם אתו שוחחתי, היא הסכנה לחיים, לפציעות ולנכויות העלולות להגרם לדייגים עקב המבנה המסוכן של שוברי הגלים. החלק המעניין הוא כי אלו שכן מקבלים היתרים הם עמך, אבל מסויים! נראה לי שאם תדרוש ותתעקש יש לך סיכוי טוב לקבל היתר ואם תענה בשלילה לא נראה לי שהם יעברו את מבחן הבג"ץ.

למעלה