חברת חשמל חייבה אותי

hiphoper

New member
חברת חשמל חייבה אותי

בסך של כ-55 ש"ח בעבור החלפת הנתיך הראשי שלהם שנשרף. אני לא חושב שעלי לשלם עבור החלפת הנתיך שלהם שהוא 35 אמפר מאחר ושלי הוא 15 אמפר והוא לא נשרף ולכן אני משער שזו בעיה אצלהם. מה דעתכם ? האם ישנו גורם שאוכל לפנות בתלונה על מקרה זה ?

יש שני אפשרויות .

1. אולי הנתיך שלך הוא לא בעל ערך 15A או מקוצר (לא תקין) . ואז הנתיך של חברת חשמל נשרף . אבל הערך שלהם הוא 25A או שהנתיך של חברת חשמל היתקלקל המגעים הישתחררו . צריך הייה ליבדוק מה קרה לנתיך אים הייה בו שרפת החוט או הישתחחרות החוט. אים החוט הישתחרר אתה צודק . אים נישרף אתה לא צודק . זה מקום לבית מישפט

hiphoper

New member
אני מודה לך אבל

החשמלאי שלהם פשוט החליף את הנתיך שלהם בלי לבדוק בכלל.... לך תחפש עכשיו אותו.... וכשתמצא תנחש מה הוא יגיד..... אולי אוכל ללמוד מכך להבא

תיבדוק את הנתיכים שלך . אולי הם

לא תקינים . אולי הלוח שלך לא מחולק נכון. תזמין חשמליא מוסמך שיבדוק את חלוקח הלוח . לי ניראה ששם הבעייה .

מאגר

New member
חח"י חייבה בתשלום

חח"י חייבה בתשלום מאחר ולפי דברך מנסיוני הדל בחשמל ניראה לי כי הייתתה צריכת יתר של חשמל שגרמה לנתיך הראשי של חח"י להשרף. ולפי כך סביר להניח כי הנתיך הראשי בביתך אינו תקין או שהוא ישן מאוד. רצוי מאורד כי זתמין חשמלאי מוסמך בעל רשיון שיבדוק את מערכת החשמל בביתך בעיקר את לוח החשמל כי ניראה לי שהוא אינו תקין.

hiphoper

New member
הוא אכן ישן

אחליף אותו לאוטומטי בהספק של 32 אמפר ואז אני מקווה שהוא ייקפוץ כשצריך אני חושב שזה אכן קרה בעת צריכה מסיבית של מזגן יחד עם כיריים חשמליות או משהו כזה. הרבה תודה ומקוה שזה ייפתר ע"י ההחלפה כי נראה לי שחח"י פשוט ייתחמקו מאחריות באיזה תרוץ אלקטרוני

קודם כל אמפר זה לא הספק

חוץ מיזה יותר מ 25A אסור לשים . אחרת שוב פעם ישרף לך הפקק של חברת חשמל . תזמין חשמלאי מוסמך שיחשב לך את העומס

hiphoper

New member
החשמלאי של חברת החשמל

שהחליף את הנתיך הראשי של ה 35 אמפר אמר לי לשים נתיך אוטומטי של 32 אמפר אז למה להתווכח איתו ?

wil

New member
מה???

אם הנתיך של חח"י הוא 35 אז למה לא לשים מפסק אוטומטי בלוח של 32? הרי העיקרון הוא תמיד לשים אצלך ערך נמוך יותר מהנתיך שלהם על-מנת ששלך יקפוץ ראשון. 32 נמוך מ-35. אז מה הסיפור?

wil

New member
אז בבקשה תפרט איזה צירופים טובים

כלומר לכל ערך נתון של נתיך חח"י - מה המפסק-ראשי הגדול ביותר שאתה יכול לשים בביטחה? אם אני זוכר נכון נתיכי חח"י בד"כ 35 אמפר או 63 אמפר. מפסקים ראשיים בלוח של הצרכן בד"כ 25 אמפר או 32 או 38. מה הצירופים המותרים?

מאגר

New member
הצרופים הנכונים ע"פ החוק

נתיך חח"י 35A לראשי בלוח 25A נתיך חח"י 63A לראשי בלוח 40A נתיך חח"י 80A לראשי בלוח 63A נתיך חח"י 100A לראשי בלוח 80A נתיך חח"י 120A לראשי בלוח 100A

מאגר

New member
יש לזה סיבה

מאחר והנתיך שך חח"י הינו נתיך המסוגל לעמוד בחום גבוה אך לא PIKUP גבוה ואילו הנתיך החצי אוטומטי עומד ב-PIKUP חייב להיות לפחות הפרש של 10A בין אחד לשני וככל שעולה הזרם ההפרש גדל

למעלה