חברת כ"א לנשים בלבד

• פותח הנושא siv30
  • פורסם בתאריך

siv30

New member
חברת כ"א לנשים בלבד

מעריב פרסם את הכתבה הזו ככלי עזר שיווקי לחברה וויז ליידי וניכר שהכותב/ ת מתלהבים מעצם הרעיון. אני פחות, במילים מעטות: לא די בכך שהן גובות עמלה מהעובדת ולא מהמעביד, לא די בכך ששוק העבודה גם כך הוא שוק של עבדים משני המינים, עכשיו יהיה פשוט יותר קל לצייד למצוא את הטרף שלו. http://images.maariv.co.il/channels/4/ART/518/710.html

shandy

New member
שוק העבודה השתנה

איני באה לשפוט ערכית חברה זו, לפי דעתי היא הסנונית הראשונה שבעקבותיה ילכו עוד חברות אם רעיונות אלו ואחרים, לטובת מקומות העבודה. שוק העבודה (איזה מינוח משונה המזכיר תגרנות), השתנה וכיום המעבידים הם השולטים עקב החוסר במקומות עבודה, לכן גובים את הכסף מהעובדות ובקרוב לדעתי גם מהעובדים, בפריפריה שם יש קושי אוביקטיבי במציאת מקומות עבודה, במידה ולא יחול שינוי מבחינת תפיסת האחריות החברתית של המדינה כלפי תושביה ולא ייצרו מקומות עבודה נוספים , אני חושבת שבקרוב העובדים יצטרכו לשלם כסף כדי להתקבל למקומות עבודה, וזאת בטרם הרויחו בכלל

siv30

New member
אבל זה לא נראה לך ניצול ציני של

המצב
הכותב/ת שעושה את השירות הפרסומי אפילו לא טרח לציין את שמו/ה. רק טרחו להביא בסוף הכתבה את הטלפון של בעלת החברה. אולי זה נראה טוב, אבל באמת, תתארי לך את הבנתו מחבר העמים, מסכנות שלא שולטות בעברית והחברות האלה יצוצו תוך שתי שניות ויגבו מהן כספים על ימין ועל שמאל. בד"כ המעביד משלם לחברה, למה להפוך את היוצרות? אני לא מצליחה להבין.

shandy

New member
לא יודעת

בניגוד למנהגי לא מביעה דעתי כי אין לי מספיק נתונים לא ברור לי אם מדובר בגבית תשלום עבור כל הצעת עבודה, או רק בעבודה ההולמת את השכלת וכישורי העובדת הרעיון אולי לא נשמע נחמד, אבל צריך לבדוק את הישום שלו. בואי נפנטז ונחשוב חיובית, אם כתוצאה מעלות כניסה כלכלית נמוכה יתקבלו נשים לעבודה ויתקדמו בה, בחישוב לאורך שנים, התשלום הראשוני של הכניסה לעבודה, יהיה זניח לעומת הרווח הכלכלי שהנשים הביאו לעומת זאת אם הישום ילך לניצול ציני של משאב זול זה יהיה מגעיל

siv30

New member
את יודעת מה, הניסיון שלי עם חברות

כ"א הוא לא מהמשופרים: הם בד"כ מנצלים את העובד ומשאירים לו שכר מינימום בזמן שהם גורפים את הקופה בתואנות של עלויות. בנוסף אין לעובדים האלה זכויות (ראי מקרה הקלדניות בבתי המשפט) ותוסיפי לזה את העובדה שנשים יותר פגיעות מגברים כי הן נואשות. הלוואי שיצא מזה משהו טוב, רק העתיד יגיד....

shandy

New member
בעיקרון את צודקת

יכולה להביא לך עוד הרבה דוגמאות של ניצול אז שלא נפנטז, אפילו לא טיפ טיפה?

למעלה