חברת unlimited-חיבור לאינטרנט על גבי חוטי חשמל

ladybug4NLP

Active member
חברת unlimited-חיבור לאינטרנט על גבי חוטי חשמל

הביאו לנו היום טופס ומבקשיםאת אישור הועד להתקנת תיבת תקשורת בבניין לחיבור עתידי לאינטרנט מהיר.

הדף הוא סתמי מאד אבל נותן סמכויותשל התקנה/חפירה ועוד לחברת החשמל לתורך התקנת התשתית

1. האם מישהו יודע /מכיר את הטכנולוגיה
2. תיבת התקשורת - האם היא בעלת קרינה לסביבה או למי שהתיבה מותקנת קרוב אליה (דירה ספציפית)

היכן ניתן עוד לקרא על הטכנולוגיה ואינפורמציה?

תודה
3. ובמקביל ראיתי את הפריט הבא שאמור להעביר אינטרנט על גבי רשת החשמל
http://www.wallashops.co.il/זוג-מתאמי-רשת-אינטרנט-על-חשמל-דגם-p200-של-tenda/pi5rzp200shos

אז אם זה כך- בשביל מה צריך ארונות סעף?

היום בכול בית יש ....

אנטרנט אלחוטי
וכול ראטר מקרין לבית של הדכן(מקודד)
רא אצלי בבית אי קולט 10 שכנים
זו קרינה מסוכנת גם
האיטרנט שמגיע עים כבל לא מקרין
נקודת סעף זה למי שירצה להיתחבר
כמו של טלפון
גם בקוים של הוט בזק
יש אטינטרנט נכון?
ועל זה את לא שואלת

yogevk

New member
הסבר

חברת UNLIMITED היא חברת תשתית כמו בזק והוט, רק שהיא בבעלות חלקית של חברת החשמל.
למעשה התשתית היא תשתית סיבים אופטייים עד ארון הסעף ומשם תשתית ETHERNET לבית הלקוח, כך שאין קשר לתשתית החשמל (מלבד כך שהסיבים הם בבעלות חברת החשמל).
מטרת המתאם שבלינק הוא לספק תקשורת ביתית כך שהוא לא קשור לתשתית החיצונית שספק התשתית מספק.
לדבי הקרינה אני לא יודע, אבל מסיבים אופטיים בטוח אין קרינה ועד כמה שאני יודע תיבות התקשורת לא אמורות לספק תקשורת אלחוטית כך שאני נוטה להאמין שהקרינה מינמלית עד אפסית (ראוטר ביתי מקרין יותר).

ladybug4NLP

Active member
אז האם זה אומר שאם אקנה את המתאם שבתמונה אני אוכל

למעשה להתחבר לאינטרנט על גבי חוטי החשמל?

yogevk

New member
לא

המתאם בא להחליף את הצורך ב WIFI או העברת כבל רשת בקירות, הוא לא מספק אינטרנט. עדיין תצטרך להתחבר לספק תשתית (בזק\הוט\אנלימיטד) וספק אינטרנט (נטויזן\בזב"ל וכו')

ספוקי

New member
תשובות:

כיום יש בישראל שתי ספקיות תשתית: בזק והוט. כאשר חברת unlimited נכנסת בתור ספקית שלישית. היתרון הגדול שלה זה שהיא עובדת על סיבים אופטיים עד הבית, מה שמבטיח מהירויות מאוד גבוהות. אם כיום המהירות המקסימלית שבזק / הוט יכולות לספק (על הנייר) זה 100 או 200 מ"ב, אז אנלימיטיד יכולה לספק מהירות של 1 ג"ב. ויותר מכך המהירות תהיה סמיטרית (כלומר מהירות העלאה זהה למהירות הורדה) במחירים מאוד סבירים.
הבעיה של אנלימיטיד שהפריסה של הסיבים היא מאוד מאוד איטית. לפי דעתי כיום היא מספקת שירות באזור באר-שבע, איפשהו באזור השרון ועוד כמה אזורי עסקים גדולים (למקל תמ"ם בחיפה, אזור יקנעם וכד'...). לפי דעתי ייקח לה עוד הרבה שנים עד שבאמת תהיה תשתית פרוסה בכל בית.

מתאם החשמל שצירפת בקישור לא קשר לאנלימיטיד כלל. זו פשוט דרך להעביר אינטרנט בתוך הבית, בין המודם למכשירי הקצה. בין אם אנשים לא רוצים להתקין ראוטר אלחוטי בבית, או שיש להם בעיות קליטה של הראוטר בגלל מבנה הבית - יש אפשרות להשתמש במכשיר שכזה ולחסוך את הצורך בהעברת כבלי תקשורת (רשת) בתוך הקירות. עד כמה שידוע לי (ואולי אני טועה), הבעיה עם מכשיר שכזה שכל הצרכנים חייבים להיות מחוברים לאותה פאזה. כלומר בדירות עם 3 פאזות, במידה והמודם מחובר לפאזה אחת והמחשב בסלון מחובר לפאזה שניה - המכשיר לא יהיה שמיש.

בקיצור: אם אנלימיטיד הציעו לחבר את הבניין שלכם לתשתית שלהם, תאשרו להם ויפה שעה אחת קודם. כולי קנאה....

ladybug4NLP

Active member
עד כמה שהבנתי-רב הספקיות לא מוכנות להצטרף פרט ל-018

אז מה הרווחנו?

וגם-כיום יש לי טריפל בהוט (תשתית אינטרנט) וספק חינם (הוטנט) כי אני מנויה בהוט מובייל.

אם המדינה אישרה תשתית סיבים היא לא מחייבת את החברות הספקיות לאפשר התחברות דרכן?

עומר TT

New member
כבר יש 5 ספקיות שעובדות איתם היום

כשהפריסה תתרחב, סביר להניח שנוספות יצטרפו.
המדינה לא מחייבת את הספקיות להצטרף לזה וגם אין סיבה שתחייב אותן.

blzvi

Active member
זה לא על גבי רשת החשמל

מסתבר שלחברת חשמל יש גם תשתית סיבים אופטיים לצורכי תיפעול מערכת החשמל.
אותה רוצים לנצל כשירות לציבור .

ladybug4NLP

Active member
blzvi עכשיו התקלת אותי-חשבתי שזה סיבים אופטיים של חברת החשמל

שישתמשן בהם גם להעברת חשמל (במקום החוטים הישנים הקיימים). הרי אחד הפרמטרים כרגע לחיבור הוא שהבניין יהיה סמוך מאד לממסר חשמלי/שנאי וכד'

davesh

New member
את צוחקת, או שאת רצינית?

חשמל אי אפשר להעביר על סיבים אופטיים. אי אפשר להעביר חשמל באוויר, ואין גם "אבקת חשמל"
.
סיבים אופטיים משמשים רק להעברת אינפורמציה בצורה של פולסים של אור.

ladybug4NLP

Active member
לא חשבתי שזה אבקת חשמל-אבל כנראה שקבלת שוק חשמלי

וכמה פולסים ממקום לא כ"כ טוב שהשפיעו על ההתבטאות שלך.

לא= לא צחקתי זה מה שהפ מפרסמים ואין לי מושג בחשמל- רק בעבודה עם אנרגיה מסוג אחר.
אבל תעזוב- זה בטח לא מוכר לך.
NEXT

הסיבים האופטיים יעברו במקביל לחוטי החשמל, על אותם עמודים

עד שיגיעו לבנין, כלומר ברחוב, הסיבים יעברו קרוב לחוטי החשמל, במקביל להם, על אותם עמודים. אחת הסיבות שחברת החשמל מעורבת מלכתחילה היא שלהתעסק עם עמודי חשמל, ולהעביר כבלים סמוך לחוטי החשמל, רק לעובדי חברת החשמל מותר. משהו מעין זה.

למעלה