דיברגנט חדש
Well-known member
סוף להחלפות הסים המייגעות ולתשלום עליו. חברת הסלולר תאפשר ללקוחות להתנייד אליה מבלי להכניס את כרטיס הפלסטיק וכן להתקין עד 5 קווים לנייד בזכות סים וירטואלי. השירות קיים רק לטלפונים ניידים חדשים, החל מאייפון 12 וגלקסי 20. בשלב הראשון השירות יינתן ללא עלות. בהמשך: 10 שקל דמי מעבר. במקביל, ביטלה את החבילה "הנצחית" לחו"ל שכללה 50 גיגה גלישה ב-40 שקל לחודש
בלי סיכה זעירה וללא דמי סים מופקעים: חברת הסלולר wecom (לשעבר אקספון ו-we4g), היא הראשונה בישראל שתאפשר לממש את שירות eSIM במכשירי הסלולר מהדגמים החדשים. מדובר בסים וירטואלי - שבב שמותקן במכשיר שמייתר את הצורך בכרטיסון הפלסטיק.- טסים לחו"ל? אלה חבילות הסלולר המשתלמות ביותר וכך תשלמו רבע מחיר
- כמו באמריקה? החזרת סלולר ולפטופ תוך 90 יום ומענה 24/7 בוואטסאפ
- שביתה בפלאפון ובבזק בינלאומי: יופסקו פיתוח הסיבים האופטיים ודור 5
החברה מוכרת כעת חבילות גלישה לחו"ל בנפרד במחיר לא אטרקטיבי: 3, 8 ו-15 גיגה בהחל מ-169 שקל לחבילה. בחברה מעריכים שייצאו שוב עם חבילות משולבות לקראת עונת הנסיעות הבאה, או לקראת חופשות החורף.
לחברה כ-300 אלף לקוחות. מנויים שירצו להתנייד לחברה יוכלו לעשות זאת בלי משלוח כרטיס סים שדורש הכנסה פיזית למכשיר (פתיחת מגירה עם סיכה, הוצאת סים קיים והחלפתו לחדש) ואף להפעיל עד חמישה קווים על מכשיר אחד. כמו כן, ניתן להפעיל את הסים מכל מקום בעולם - גם אם אבד.
בחו"ל השירות הזה קיים כבר משנת 2019. עד כה השירות היה קיים בארץ רק בשעונים חכמים, אבל לא היה קיים בסלולרי בתוך ישראל. כעת הוא גם בסלולרי בתוך ישראל (בדגמים כמו אייפון 12 וסמסונג גלקסי 20s בין היתר) - הדבר מתאפשר. אייפון 14 הושק עם eSIM בלבד (רק בארה"ב). עם זאת, לחברת הסלולר wecom אין כרגע תמיכה ב-eSIM בשעונים סלולריים בניגוד למתחרות. שאר חברות הסלולר לא ענו לגבי אם ישיקו את השירות בקרוב.
ישראלים מכירים כבר זמן מה את השירות הזה כשהם נוחתים בחו"ל ומבקשים לגלוש בזול בסלולרי ולא לרכוש חבילות במחיר גבוה מחברות הסלולר הישראליות: במקום להחליף כרטיס סים במכשיר - סורקים קוד QR ומפעילים סים וירטואלי נוסף על המכשיר ועליו חבילת הגלישה/שיחות של חברה מקומית.
כרגע ב-wecom מדגישים שהשירות לא יעלה כסף. בהמשך יתומחר ב"דמי חיבור" בגובה של עד 10 שקלים. כיום עלות כרטיס סים בחברות הסלולר נעה בין 29 ל-49 שקל, כך שמדובר בהנחה של עד כ-75% (בחלק מהחברות כרטיס סים ניתן בחינם כחלק מהחבילה).
למה בכלל לגבות על זה כסף? מנכ"ל החברה, אסף עופר, מסביר: "המעבר ל-eSIM חוסך עלות ייצור מסוימת, אבל עדיין יש עלות ייצור. עדיין מייצרים את ה-eSIM בפס ייצור. זה כמו ת.ז. וירטואלית שמייצרים עבורה קוד מאובטח שמופץ לכל העולם. התהליך הזה לא השתנה. זה מפתח אבטחה מאוד חזק, כמו כרטיס אשראי. אז עדיין יש פה הליך ייצור, רק ההפצה היא דיגיטלית".
אבל זה שבב של חברת הסלולר שמגיע בילד אין בטלפון. למה שאשלם "דמי מעבר" לחברת הסלולר?
"משום שההפקה של הסים עולה לנו בדיוק כמו הפקת סים פלסטיק. כשאנחנו רוצים לייצר לך את תעודת הזהות הדיגיטלית הזאת, העלות שלנו לחברת הפקת הסימים היא אותה עלות. ההבדל הוא שבסים וירטואלי אנחנו חוסכים את הקטע הלוגיסטי של לשלוח לישראל להעביר מכס, אובדן ומשלוח ללקוח".
החברה טוענת שהגדילה את מספר הלקוחות בעקבות שילוב חבילת 50 גיגה לחו"ל בחבילה הקיימת. לחברה אין דור 5.