חבר בדיכאון?

liorush1992

New member
חבר בדיכאון?

היי רציתי להתייעץ לגבי בעיה שממש מציקה לי בזמן האחרון... יש לי חבר כבר שנה שמתוכם 4 חודשים לא היינו ביחד אני הייתי כל הזמן בדרום אמריקה והוא טייל לבד חודשיים בהודו. מאז שהוא חזר הוא קצת שונה אבל לא לטובה כמו שחשבתי שיחזור.. הוא מאוד עצבני ממש על הכל לא משנה מה אעשה ואגיד והוא לא כזה משקיע בקשר. מאז שהוא חזר הוא טוען שהוא לא מרגיש כלום לא אליי אלא בכללי שום דבר לא מרגש אותו והיום זה כבר היה השיא שהוא אמר שהוא לא מרגיש מאוהב כמו שהיה בהתחלה ושזה משפיע על הקשר. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להוציא אותו מזה לדעתי הרבה מזה זה עניין הסמים. אני בחיים לא השתמשתי ואני לא יודעת מה התחושות המלוות וזה גם לא מעניין אותי אבל לפי מה שאני יודעת הוא עישו הרבה שם וגם שהוא חזר הוא כל הזמן היה מדבר על זה.. זה קשור? איך מוציאים אותו מהדיכאון הזה?

שלום

סמים הם מסוכנים מאד, ואם התחיל לעשן אותם רצוי שתשתדלי לעודדו להיגמל. תני לו אהבה, דברי אתו, הקשיבי לו, דאגי לו והתענייני בקשור אליו. ניכר שהטיול להודו השפיע עליו לרעה, לכן כדאי שתשאלי אותו בעניין על הטיול ותשתתפי ואולי גם תביעי דעות. נסי לחזק בו רגשות. הוא מתקשה עכשיו לתת אהבה, אם תתני אהבה ורגש כן מצדך אולי יתעודד להתקרב אליך רגשית ולשתף אותך.

liorush1992

New member
זה לא מה שהתכוונתי

דבר ראשון הוא לא השתמש בסמים קשים רק ירוק... ודבר שני הבעיה לא קשורה אלי אלא אליו הוא כן מראה אהבה והוא כן נפתח ומדבר הוא פשוט נורא לא רגוע ולא מצליח להתרגש ולהנות באמת משום דבר לטענתו אני לא רואה את זה בגלל זה חשבתי אולי הוא התרגל להרגשה וההתרגשות של השפעת הסם אין לי הסבר אחר. אהבה ודאגה הוא מקבל בלי סוף..

תשובה

גם סמים קלים הם מסוכנים כי אפשר להתמכר אליהם ולעבור לקשים. אולי תעשו ביחד דברים מעניינים ומרגיעים שתוכלו לדבר עליהם אחר-כך. זה גם יגרום לכם יותר הנאה. אפשר ללכת לסרטים, לראות טלוויזיה ביחד, לשחק, ליצור ביחד, לשמוע רדיו, לעשות ספורט וטיולים ביחד, לבלות ועוד. זה יכול גם לחזק את הקשר ולכן זה טוב. התכוונתי שאולי אז יתעודד גם לשתפך במצוקתו ואז תוכלי לנסות לעזור לו.

דווקא

גראס גורם לך להתרגש פחות מדברים, להיות מאוד רגוע ושאנן.

נשמע לי שהוא בדיכאון מהחזרה לארץ ואולי מלחיצות אותו כל הציפיות שיש עכשיו ממנו- ללמוד/לעבוד/לדעת מה הכיוון שלו בחיים.
הוא מוכן ללכת לטיפול?

יש פה סתירה

כתבה, אולי בטעות, שהוא לא רגוע אבל לא מצליח להתרגש. אם התכוונת שהוא כן רגוע מדי, אולי גם אז מעשים מעניינים ביחד יכולים לעודדו להיות פעיל יותר.

סאטוריס

New member
לחזור מהודו פעם ראשונה...

זה פשוט טראומה רגשית לחזור לישראל...

יש הרבה שנכנסים לדיכאון או לחילופין רק רוצים לחזור להודו..אני רק רציתי לחזור
להודו..האמת אני עדיין רוצה.

לא יודעת אם את יכולה לעזור - ניראה לי זה מסע גדול של החיים והחבר שלך יצטרך למצוא את דרכו.

אייבורי

New member
למה את חושבת שזה תפקידך ?

ראשית, הוא לא פיון שצריך להתנהג ולהרגיש כמו שאת רוצה,
הוא אדם מבוגר וזכותו להיות בדיכאון עצבני חסר מצב רוח.

בנוגע לקשר שלכם, בהתחלה יש ירח דבש, מין מיסוך הורמונלי
שמעוות את הקשר, אחרי זמן הרגשת ההתאהבות נעלמת
ובמקרה הטוב הקשר נשען על דברים אחרים.

הציפיה שלך להמשך תקופת חיזור והשקעה, היא ציפיה עקרה
שכדאי לוותר עליה.

AlabamaW0rley

New member

מתאים לך תגובות רציניות.

אני לא מבינה אותך

ממה שהבנתי החבר חזר מהודו שונה לחלוטין ונמצא באפתיה מוחלטת, אבל לא אליך?
אני בחיים לא הייתי בהודו וממה שהבנתי מאחרים החזרה לארץ היא קשה מאוד- החיים שם מאוד שונים עם קצב התנהלות מאוד שונה והחזרה לארץ וההתרגלות מחדש לקצב החיים בארץ הוא רצחני במהירותו כואבת מאוד, ממה שאני מבינה ממך זה מה שקרה לו.
אישית אני לא מאמינה שהסמים קשורים לזה אלא הכל ביחד: הארץ השונה וכל קשור אליה ביחד עם השימוש בסמים (קלים\קשים במה שהוא השתמש), כי אם זה היה רק סמים הוא היה יכול להשיג אותם גם בארץ.

אבל דבר אחד אני כן מבינה אצלך- את רוצה להוציא אותו מהדיכאון שלו. צר לי לבשר לך את זה אבל זה לא התפקיד שלך!
את לא יכולה להוציא אותו מהדיכאון- את יכולה לעזור, לתמוך, לעודד וכו' אבל לא להוציא אותו מזה ויש לזה כמה סיבות:

א. אלה החיים שלו. נכון, אתם חולקים את החיים אבל את לא יכולה לחיות את החיים שלו ולהחליט מה הוא יעשה או לא.

ב. אם את תלחצי ותלחצי בסופו של דבר הוא ינטור לך על כך ולא משנה אם את צודקת או לא.

ג. הכי חשוב: את לא יכולה להציל אדם שלא רוצה להינצל.

הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לומר לו שאת רואה אותו סובל וזה כואב לך, שאת ממליצה (לא דורשת\לא אומרת\מלאי את החסר) שהוא יפנה לטיפול כדי שזה יעזור לו.
דבר נוסף שאת יכולה לעשות זה לחשוב על עצמך- את סובלת וחבל. אם תוך תקופה מסוימת (לא ארוכה) את רואה שאת ממשיכה לסבול שבי עם עצמך וחשבי האם הקשר הזה בריא, האם הוא מספק אותך ואותו והאם יש לו עתיד טוב (עתיד טוב, לא עתיד ורוד כי אין דבר כזה, רק בסרטי דיסני) ואז תחליטי האם יש מקום בחייך לקשר כזה.

שיהיה לך בהצלחה!

טיפול זוגי

או אישי לעצמו.

קחי בחשבון שאולי דברים לא יחזרו לקודמותם ולהיות עם בן זוג שהוא שם פיזית אבל רגשית לא זה לבזבז את הזמן שלך וליצור לעצמך פגיעה רגשית.

למעלה