חבר בצרה, איך לעזור?

glock X

New member
חבר בצרה, איך לעזור?

שלום אני מפרסם את ההודעה הזאת בכל הפורמים שאני חושב שמהם תבוא הגאולה, המצב שאני הולך לתאר הוא פסיכולוגי ורוחני כאחד : שלום יש לי חבר שאם לבטא את "השריטה" שלו במונח נחמד אז אני פשוט אכתוב ש-"נדפקה לו הקופסא" בראש. והמצב חמור מאוד ורק הולך ומתדרדר מרגע לרגע מבחינתו, קצת רקע עליו, הוא בן גילי בסביבות 27, גר עם אמא שלו לבד, אח שלו הגדול נפטר לפני עשר שנים, והבחור נוטל סם מסוג גראס, בהתחלה הוא התחיל לחשוב שתחנת טלוויזיה מסויימת נפתחה בגללו ובישבילו, שהתחנה הזאת מעבירה לו מסרים, אחר כך המצב החמיר לזה שהוא כבר חושב שהתחנת טלוויזיה הזאת הצמידה עליו לוויינים ושהם רואים אותו בכל רגע נתון ומשדרים לו רמזים על מה שהוא עושה דרך הטלוויזיה, אם מישהו ראה את הסידרה המופע של סטיב אז חבר שלי נמצא במצב כזה שחושב שיש עליו קונספירציה ולוויינים שמתעדים כל מהלך שלו, בהתחלה אני ושאר החברים שלי נבהלנו מזה אבל חשבנו שהוא יצא מזה, לאחרונה המצב שלו התדרדר עד שהצלחתי להוציא ממנו הודאה שהוא כל הזמן הרגיש ולא סיפר לאף אחד, הוא אמר לי שהשטן רוצה את נשמתו, שהשטן הציע לחבר שלי להתאבד כי הוא רוצה את הנשמה שלו, ובתמורה לנשמה שלו הוא יעשה אותו עשיר מאוד, ברגע ששמעתי שהמצב התדרדר עד כדי כך לחשיבה על התאבדות ושטן וכאלה כבר נדלקה לי מנורה שהמצב החמיר ושצריך לעזור לו, אני ניסיתי לדובב אותו אבל הוא אומר שיש סודות שהוא לא רוצה לגלות ושאף אחד לא יבין אותו, הוא יודע שהוא נמצא במשבר נפשי עמוק עד כדי כך שהוא פעם לחש לי שאולי הוא ילך לפסיכולוג שיוציא אותו מזה, בינתיים המצב רק מתדרדר והתשובה שלו לשאלה שלי בנוגע לאם הוא באמת חושב להתאבד הוא ענה לי בזה שהוא לא יודע עוד, שהוא עוד לא החליט, וזה הדאיג אותי, הבן אדם צוחק לבד, מדבר לעצמו כיכיבול ללייזר של הלוויינים שהוא חושב שמסביבו כל הזמן, כל החברים כבר יודעים שהוא נדפק, כולם צוחקים עליו ומרחמים עליו ומנסים לעזור לו כאחד, שום דבר לא עוזר, אני מאוד אעריך את זה שאם יש מישהו שיכול לייעץ לי מה לעשות, לאן לפנות בישביל לקבל עזרה לחבר שלי, או שאולי מישהו מכיר את הסימפטומים של "המחלה" הזאת שיכול לתת לי קצה של חוט בישביל להתחיל לעבוד עליו איתו, כי אני מנסה לעזור לו ובמקומות מסויימים מצליח אבל הוא חוזר מהר לכונכיה שלו הוא הגיע למצב שהוא התחיל אתמול לחשוב שאני אולי מישהו מאלה שזוממים כביכול עליו שיש לי יד בקונספירציה נגדו, המצב שלו מדאיג אותי והייתי רוצה מאוד לעזור ולהוציא אותו מזה כל דבר יתקבל בברכה.

מצא

New member
../images/Emo50.gifעזרה

אם התאריך של ההודעה היה 1.4 הייתי חושבת שזו מתיחה. מה שאני לא מבינה זה למה אתם לא פונים לעזרה פסיכיאטרית? ואיפה המשפחה בסיפור? במקרה כזה אין מקום לפנות לרפואה אלטרנטיבית אלא ישירות לטיפול פסיכיאטרי.חברך סובל הסביבה סובלת וחבל על כולכם כשיש פיתרון.ועם כל הכבוד לרצון שלך לקחת אחריות ולנסות לעזור לו, זה בלתי אפשרי מבחינתך אתה לא איש מקצוע וכאן צריך התערבות מקצועית של אבחון פסיכיאטרי,במקביל לטיפול פסיכיאטרי במידה והוא יקבל תוכל להיות איתו בתהליך כחבר אבל לא כפותר הבעיה.בהצלחה וכל הכבוד על הרצון הטוב.עידית.

מצטרפת לדעתה של עידית...

לפי הסיפור שכתבת כאן, פורום הוא המדיום שבו אפשר יהיה לעזור הכי פחות (אם בכלל)... ממליצה לפנות לטיפול מקצועי תחילה ואז לבדוק אפשרויות לגבי טיפול מקביל בשיטות אלטרנטיביות שונות לפי מה שנראה מתאים... דמיון מודרך הוא אולי כלי פחות טוב אם מדובר בבעיה פסיכיאטרית מאובחנת. בכל מקרה, יישר כח על הרצון הטוב! הגר

YOSS32

New member
פרנויה

שלום לך, לדעתי,החבר שלך נמצא במצב אקוטי ( חריף ) וסובל מפסיכוזה. יש לו מחשבות-שווא (דלוזיות)-מדובר במחשבה או אמונה לא רציונלית. אתה חייב להפנות אותו לפסיכיאטר ואולי אף ללכת איתו.הוא חייב לפנות לעזרה,אחרת המצב עלול להחריף,בייחוד אם יש לו מחשבות אובדניות !!! קרוב לוודאי,שהוא סובל מפרנויה.פסיכולוג לא יכול לעזור במצב כזה,אלא רק פסיכיאטר. נסה לשכנע אותו לפנות לפסיכיאטר לייעוץ.ניתן לפנות באופן פרטי או למרפאת בריאות-הנפש. בהצלחה !

למעלה