חבר דימיוני

Analyzer

New member
חבר דימיוני../images/Emo112.gif../images/Emo41.gif../images/Emo29.gif

היי לכולם. בזמן האחרון המלאך שלנו בן השלוש וחצי החל לדבר על "צ´ין צ´ין החבר סלי...." ומתברר שזהו חבר דמיוני. הוא מדבר עליו הרבה. מה הוא אמר, מה הוא עשה וכו´. רציתי לשאול האם "תופעה" זו של חבר-דמיוני היא בריאה וכיצד יש להתייחס אליה? שלכם

iris & ben

New member
חבר דימיוני...../images/Emo119.gif

לא יודעת כיצד להתייחס לזה כי אישית לא נתקלתי בזה אבל יש לי חברה שבנה בן ה-4 חושב שהוא איש עסקים...ויש לו חברים אנשי עסקים...וכולם מנהלים ביזנס... חברה שלי אומרת שהיא משתפת איתו פעולה ואפילו זה עוזר לה להתמודד עם הילד במצבים שונים- לדוגמא היא עושה ארוחת צהריים עיסקית (כך הילד אוכל..) החברה שלי אומרת שזה עוזר לילד להתמודד עם מצבים שונים וזה יעלם מעצמו מציעה לך גם לשאול בפורום השכן חינוך לגיל הרך

אם אני לא טועה בגיל הזה זה מאד

נורמלי ולהיפך.. אולי גם מפתח את הילד מכל הבחינות... האם את מכירה את הקלטת "טיף וטף" ?? שם גם מדובר על חברים דמיוניים
אז כנראה שזה דבר טבעי.. (ואפרופו טיף וטף לאחיינים שלי כשהם היו קטנים עוד לפני שהדצים יצאו עם טיף וטף.. היו להם חברים דמיוניים בשם טוף וטיף.. )

יש לי חבר ושמו טינטן... ../images/Emo66.gif

והוא קטן קטן קטן.... כן, זה טבעי ונורמלי וכיף לא רגיל לשמוע אותם מברברים דמיונות. יובל שלי למשל חושבת שהיא שפן. אחת לכמה ימים היא מסתובבת יום שלם ומודיעה לכולם שהיא שפן (לפעמים שפן-בן לפעמים שפן-בת). וזה נמשך כבר כמעט שנה. וזה מזכיר לי שבלידה של מיכל שאלו אם בלידה הראשונה היו סיבוכים ובעלי אמר בשקט "היא חושבת שהיא שפן"...

rachell

New member
ברצינות

אכן שמעתי על התופעה יש האומרים שאכן יש יישות כל שהי המלווה אתכולנו והילדים שהם יותר רגיישים ומקושרים מגיבים אליה שאלי גם בפורום של מיסטיקה ועדכני אותנו זה ממש מענין

limori

New member
היא בריאה היא מפתחת היא מועילה

והיא תופעה מאד שיגרתית..... אצלינו החברים הדמיוניים עדיין קיימים (4 וחצי) ובהתחלה אנחנו רחצנו אותם האכלנו אותם ולפעמים הם "העירו" אותנו גם באמצע הלילה... הדמיון בגיל הזה כ"כ מפותח שממש קשה לי להבין האם הם יודעים שהחבר הדמיוני הוא באמת דמיוני או שמא הם מאמינים בקיומו... אני נעזרת המון בחבר הדמיוני... כשרואי כועס עלי אז אני מדברת בשפתו של החבר הדמיוני ולאט לאט מתפייסים, המון פעמים החבר הדמיוני מעיר אותו בבוקר אפילו רוחץ אותו... זו תופעה נפלאה שבאמת באמת לא רוצה שהיא תגמר... תהנו ותשתפו איתו פעולה הילדים מאד נהנים מזה....

החברים הדמיוניים של אריאל

לפני כמה שנים הגיעו לארץ 2 אחייניות שלי למגורים בישראל. כנראה שהמעבר והניתוק מהחברים היה מאוד קשה והבת הקטנה המציאה לה 2 אחים. היא לקחה אותם לכל מקום, לסבתא, לדודים וכו´. היא סיפרה לכלם עליהם ובעיניי זה היה פשוט מקסים. בארץ עוד לא היו לה חברים חדשים, אז היא המציאה 2 שיהיה לה נחמד.

למעלה