חבר דמיוני

חבר דמיוני

שלום אני אם לילד בן שלוש ועשרה חודשים. לאחרונה הבנתי שיש לו חבר דמיוני. מישהוא מכיר את זה ויכול להסביר... תודה

היי חיפושית ../images/Emo13.gif

קודם כל ברוכה הבאה
אולי תפרטי לנו מעט.... במה זה מתבטא? איפה זה מפריע? איפה לא? כמה זמן אתם משפחה חד הורית? ומה טיב הקשר עם האב? נשמח לשמוע מימך ! ביי

ואם יש לך רעיון לשם ל-../images/Emo107.gif

מחפשים שם לכלב של הנסיך שלי.... אז זרקי כל רעיון שעולה לך לראש

li.g

New member
היי חיפושית

יש לי אחיינית בת 4 ויש לה כבר הרבה זמן חבר דמיוני ומשחקת ומדברת איתו אך תמיד שואלים אותה מי זה ויודעת שהוא דמיוני. גם המציאה לו שם. ככה שאם יודעים ומודעים לכך אז אני לא חושבת שיש עם זה בעיה.

חיפושית

חבר דמיוני הוא תופעה מאוד שכיחה בגיל הזה,כאשר מתפתח המשחק הדרמטי,מתפתח לפעמים גם הצורך ב"חבר נפש" דמיוני... הכרתי פעם ילד שהיה יושב לאכול עם החבר הדמיוני,הולך לישון איתו בקיצור עשו הכל יחד.זה נורמאלי לחלוטין.

איזה יופי!!! המשפחה מתרחבת!!!

לנו היו המון והשתנו לפי הצרכים חשוב לשים לב איזה רגש / צורך החבר הדמיוני מייצג הראשון שלנו היה "זאב" הוא ביטא פחדים ודברים לא רצויים הפכנו אותו לחבר, לשותף הוא אפילו קיבל "ציצי" כשהלכנו לישון בהמשך היה "אח גדול" שביטא את הגיבור הכל יכול הוא עשה הכל והיה לו הכל תמיד יותר טוב, יותר גדול, יותר חדש ממה שהיה לאיש שיחו של יהונתן
אח"כ ניסיתי להיכנס להיריון זה הוליד את ה"אחות" שהייתה סתמית ואת "התינוקת קרן" שאותה הוא מאוד אהב הזאב נעלם כליל, בערך עם הופעת הבנות ובגיל 5 בערך הם נעלמו כולם. תרגעי ותהני. תני לו לחבר הדמיוני מקום בביתכם... שלב נורמלי בהתפתחות אגב, אני נהניתי במיוחד כי לי מעולם לא היה...

רואים את החויה הזו

הרבה בסרטים וכמו שכתבו כנראה זה מאוד נפוץ (וגם הגיוני
) אצלנו לא היה אחד מיוחד אבל ג´וניור בהחלט יושב שעות ומדבר עם מישהו , עד היום. (לפעמים זו חבורה שלמה
) , אבל רק במסגרת איזה משחק שהוא שקוע בו , לא בשוטף של היומיום. הנה איזה מאמרון (באנגלית) עם קצת עצות בנושא
הכי חשוב שם , לדעתי , זה הסוף :
Avoid teasing young children about their imaginary friends, and discourage older siblings from doing so.​
ברוכה הבאה חיפוש ית

תודה רבה

תודה על התגובות, קיבלתי הרבה תגובות והאמת...זה עזר. עקרונית אין לי בעיה עם החבר החדש, פשוט עניין אותי להבין מה עובר על האפרוח. חדהורי 34.... שם לכלב....מה דעתך על בלקי? (בטח כבר הציעו את זה אבל אני מנסה...
)

למעלה