חבר החליט להפוך לטבעוני

lifegirl

New member
חבר החליט להפוך לטבעוני

לפני שבוע. הוא התלונן שכבר 7 ימים לא אכל כלום, וביקש עצות.. חשבתי שהרוב עשוי לעניין גם חלק מכם (זה בערך סיכום של מליון דיונים ומאמרים שהיו בפורום, אבל מילא...) -- טבעונות! יופי טופו! (סליחה, הייתי חייבת!). http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=301&art_id=31 (רשימת קניות לטבעוני המתחיל, משהו שכתבתי פעם...) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=301&art_id=37 ותשובה, לשאלה דומה. לא יודעת כמה מזה רלוונטי לך, אבל מילא. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=301&art_id=33 ועוד משהו על טבעונות מחוץ לבית מליון מתכונים טבעוניים תוכל למצוא במאמרים של פורום צמחונות/טבעונות בתפוז http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=301 וחוצמזה... השלב הראשון הוא אכן הכי קשה, כיוון שאתה מוותר על כל מה שאכלת- ועדיין לא מכיר דברים חדשים... על שלשה סוגי טבעונים דיברה ההגדה: הטבעוני הטיפש- זה שמוריד מהתפריט שלו את כל הדברים הלא טבעוניים, ולא מחליף אותם במזונות חדשים. סימני זיהוי: הוא תמיד רעב (אין מה לאכול!), שמן (לארוחת בוקר צ´יפס, לצהריים צ´יפס, ובערב צ´יפס ולחם...). הטבעוני המתוסכל- זה שמוציא מהתפריט את כל הדברים הלא-טבעוניים שאכל, וניזון מתחליפים. סימני זיהוי: מרושש (חלב סויה זה יקר מליון!), משועמם (כמה פעמים אפשר לאכול סנדוויץ´ עם גבינת טופו?). *הערה: לרוב- זהו שלב הביניים- לפני הטבעונות האמיתית. ** הערה נוספת- רוב המאמרים ששלחתי לך קודם סובבים סביב השלב הזה. הטבעוני החכם/מאגניב/יצירתי- מוצא מאכלים שלא הכיר קודם, מאכלי עדות, וכו´. לומד לבשל, אוכל תפריט מגוון ובריא... סימני זיהוי: עושה בדיקת דם כל חצי שנה, ומגלה שלא חסר לו כלום... יודע היכן נמצאים הסירים, כפות העץ, הבלנדר... עובר ליד שוק תבלינים ומקבל סחרחורת מרוב תענוג. חשוב: תזונה אידיאלית משלבת בין פחמימות (לחם, פסטה, אורז, תפ"א, תירס...), קטניות (חומוס, עדשים, שעועית לבנה, כוסמת, גריסים...) וירקות- בארוחה אחת (זה מבטיח חלבון "מלא", וגם בריאות באופן כללי) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=301&art_id=163 <4 קבוצות המזון> כמה דברים פשוטים שאפשר לאכול וקל להכין (בהזדמנות מבטיחה עוד...) מג´דרה תבשיל ירקות (חומוס, תפ"א, גמבה, קישואים, שעועית ירוקה, אפונה, מה שבא ויש בבית, בעצם...). ירקות מוקפצים (+איטריות אורז וטופו... יוצא מדהים). אפשר גם פסטות למיניהן עם או בלי טופו. (בכלל, טופו אפשר להוסיף לכל דבר...) קוסקוס עם כל סוג של טבחה (טבחה זה הרוטב של הקוסקוס, חתיכת אשכנזי. מבטיחה לתת מתכון אם אתה רוצה. לא באמת מסובך). סמבוסק (ממולא בחומוס, כמובן...) אולי יבואו רעיונות יותר מאוחר, כרגע אני דיי יבשה. בכל אופן- מומלץ להכין בכמויות גדולות ולשמור חלק בפריזר. ככה לא צריכים לטרוח לפני כל ארוחה מחדש...
 
למעלה