חבר מעצבן של הבן

danakama10

New member
חבר מעצבן של הבן

לבן המתוק שלי, שיחיה, יש חבר מעצבן במיוחד שהפך לחברו הטוב בחודשים האחרונים. יש לו קוצים, קופץ ממקום למקום, מלכלך, צועק, לא מנומס, עושה בלאגן, לא מקשיב, בוכה מכל דבר. אני חושבת שאפשר להבין שאני לא מסמפטת את החבר הזה (ולא מבינה מה הבן שלי מוצא בו).
הבעיה: הבן שלי מאוד רוצה להפגש איתו אחרה"צ, אבל קשה לי לארח את החבר הזה. כשאמרתי לאמו שהבן שלי ישמח להפגש גם בבית שלהם, היא אמרה שהבית שלהם מבולגן ולכן היא לא יכולה להזמין אותו

הבעיה, כל פעם כשהוא פה יש לי רגשות מאוד שליליים. אני שוקלת לסרב לבני ולא לאפשר לו להזמין אותו יותר אלינו, למרות שזה יעציב אותו. חשבתי אולי להציע להפגש באיזו גינה בימים יפים, אבל תכלס לא מתחשק לי לבלות עם האמא שלו, ואני לא מוכנה לקחת אחריות על הילד הזה ולהיות איתם לבד.
יש רעיונות איך אפשר בכל זאת לתת להם לשחק יחד מבלי שזה ישפיע עלי כל כך?

alphadelta

New member
לנשום עמוק?

אני משערת הבן שלך מוצא בו משהו, אחרת הוא לא היה חבר שלו. יש לי המון סימפטיה להרגשה שלך. היינו במצב דומה. לבן היה חבר שראינו שלא עושה לו טוב. הם רצו שבני יבוא אליהם אבל לא הייתה שם השגחה הורית. ואצלינו הוא התנהג נורא. כולל להורות לי שארוחת ערב תהיה מוכנה ב5:30 בדיוק אחרת הוא לא יאכל. (!!!) . וזה לא כולל את ה מ ו ן השקרים שהוא סיפר לבני. אני לא יודעת בן כמה בנך, שלי היה כבן 8. אני מזכירה פה שהוא על הספקטרום האוטיסטי ולכן חשבנו שזה חשוב ללמד אותו איך בוחרים חבר. והסברנו לו שהם לא טובים אחד לשני להמון זמן משחק. שאלנו מה כייף להם יחד ועוד שאלות לנסות להבין מה הוא מוצא בו. הגבלנו את המפגשים לזמן של אחרי בית ספר לפני שחוזרים הבייתה ומפגשים בפארק. כולל אחד ההורים שלו. והמון מפגשים שאני יזמתי עם חברים אחרים. והחברות התאדתה. לא לפני לבני אמר לילד השני ש״אנחנו לא טובים אחד לשני כי לשנינו יש אתגרים שונים…״ יש לציין שכשהמידע הגיע להורים השניים זה לא התקבל בברכה.

כמה דברים

שאת יכולה לעשות, וכן, גם אני בתור אמא לשלושה יכולה ממש להבין את ההרגשה.
יש די מעט חברים של הילדים שלי שאני ממש אוהבת. נראה לי שאפשר לספור אותם על יד אחת חחח בכל מקרה, גם אצלנו יש כאלה שאני לא ממש אוהבת אבל אני מכבדת את הבחירות של הילדים שלי.
אז מה אפשר לעשות?
1. לדבר עם הבן שלך ולהסביר מה מפריע לך ומה את מצפה ממנו בזמן שהחבר נמצא אצלכם. אני הרבה פעמים אומרת לילדים שלי שכשהחברים שלהם מתארחים אצלנו (ואצלנו אני לרוב לא משגיחה באופן אישי מקרוב, כן נמצאת בבית אבל לא איתם) אז הם פחות או יותר באחריותם. מה זה אומר? הילדים שלי מן הסתם יודעים את חוקי הבית טוב מאוד (לא אוכלים בסלון או למעלה, כמה ילדים מותר לקפוץ על הטרמפולינה וכו) ואם הילד שמתארח עושה משהו שנוגד את החוקים האלה, הם אמורים להאיר לו על כך, ואם אין שיתוף פעולה אז לבוא אלי. עם ילדים שלא מכבדים אותי ואת הבית שלי, אני די קשוחה. מודה, אין לי סבלנות לשכאלה, ויש לי מספיק ילדים משלי, לא צריכה "לעבוד" עם ילדים של אחרים. היו גם מקרים שאמרתי בבירור, שאם התנהגות כזו או אחרת תימשך, הוא לא יוכל לבוא אלינו יותר.
2. לעבוד על קשרים עם ילדים אחרים.
3. לנשום.
4. לאכול שוקולד.
5. לשתות יין טוב.

danakama10

New member
אני לוקחת לעצמי את הרשות

לאמץ את המלצות 4+5 לכל נושא שהוא

לילד שלי יש הרבה חברים, אבל עכשיו הוא בתקופה שהוא דלוק במיוחד על הילד ההוא.
החלטתי שאני מפחיתה את מינון החבר המעצבן, פעם בשבועיים מקסימום, אבל עדיין מאפשרת לו להזמין אותו. הימים נעשים יפים יותר, אבקש שיהיו בחצר כמה שיותר (גם את הכיבוד יאכלו בחצר), ואכין מלאי דברים טובים עבורי כשהוא פה!

כולי תקווה שלאט לאט ירד לו ממנו.

forglemmigej

New member
מבינה לרוחך לגמרי

כשהבן שלי היה קטן היה לו חבר מגן טרום חובה (!!!!) שכל הזמן היה איתו לא הספיק להם הגן מיד הוא היה מתיצב או מתקשר בקולו המעצבן אם הוא יכול לבוא וזה היה עוד יותר מביא לי את הסעיף..גם כשבני הלך אליו הוא בקושי שחרר אותו כשבאתי לקחת אותו הביתה . הוא לא היה ילד שלילי ואפילו היה מחונן פשוט לא היו אצלו שום גבולות והבן שלי מאד נחמד אז אני הבנתי למה הוא רצה להיות איתו
בנוסף לכל זה אמא שלו היתה פסיכולוגית ואי אפשר היה לרמוז לה לכי תעסיקי את הבן שלך ואבא שלו היה פוסט טראומטי מאיזה מלחמה בקיצור משפחה שכזו. אז מה היה אפשר לעשות, כלום פשוט להבין שזה החבר שלו ואני יכולה לנשום לרווחה כשיעוף הביתה. אנחנו לא יכולים להשליך את החוסר סימפטיה האישית שלנו על חברי ילדינו ,

כל כך מבינה אותך, גם אני לא הייתי לוקחת אחריות על ילד כזה!!!

לשמחתי זה לא קרה לי, אבל בהחלט יש ילדים שלא הייתי רוצה שיבוא אלי הביתה, ומה שתיארת הוא NO NO!!!

בן כמה הבן שלך? באיזה תדירות החבר הזה מגיע אליכם?

הייתי הולכת עם הגישה של The former varlimi אם את יכולה, ולהסביר לבן שלך שההתנהגות שלו (של החבר) לא מקובלת אליך, ולכן את לא רוצה שהם יפגשו אצלכם בבית. קשה!!!

למעלה