חבר`ס

נרקיסית

New member
חבר`ס

רביעיה יקרה ושאר יושבי האתר איך יודעים אם כוכב במזל מסמל ביטוי חיובי או ביטוי שלילי?

פשוט מאוד

אם הוא עושה היבטים שליליים לרוב - הוא שלילי.. היבטים חיוביים לרוב - הוא חיובי... אבל תמיד יהיה גם את הפרשנות הסטנדרטית... בלי שום קשר להיבטים... למשל נוגה בתאומים תראה על אדם קליל באהבה - גם אם היא חיובית וגם אם שלילית.. יש אסטרולוגים שטוענים שכוכב יהיה חיובי במיוחד אם הוא יהיה במזל בו הוא שולט או נעלה... ושלילי במקרה שהוא במזל ירוד או נפול (מזלות קוטביים למזלות בהם הם נעלים..שולטים) שבי

נרקיסית

New member
שבי יקר.. הבטים עם מי

לבדוק את הזויות בינו לבין שאר הכוכבים? (אם יש יותר הרמוניות מדיסהרמוניות?)

ממש לא נכון - אין שום קשר להיבטים

ואין דבר כזה `שלילי` או `חיובי` : זו בחירתנו האישית איך לחוות כל כוכב, ומה להוציא ממנו, וגם מההיבטים הקשים שלו כביכול אנו לומדים הרבה מאוד ומתקדמים - אז גם זה חיובי בסופו של דבר. המלה חיובי היא שיפוטית, ושיפוט הוא דבר ערכי ויחסי מאוד, ובסופו של דבר סוגר ולא פותח אופציות. אין שום קשר להיבטים חיוביים או שליליים - זו גישה שלא מתאימה לאסטרולוגיה בכלל, כי היא מנציחה שוב את השיפוט האישי של מה הוא טוב וחיובי, ומה הוא רע ושלילי, לתשומת לבך, שבתאי חביבי.

נרקיסית

New member
יפה אמרת

אני גם שמחה שכתבת את זה. מיזה שני ערבים שאני מתיחדת פה עם טלילה סטן והיתה לי קצת בעיה עם נושא יחוס הכוכבים. (לדוגמא: גדי נעלה במאדים כי המרץ שלו מרוסן?!? נוגה נעלה בדגים בגלל הקרבה עצמית?!? what?!?)

אז כולם נגדי, אה?

אז אני מאמין (זכותי לא?) שכל נושא בעולם נתון לוויכוח - גם זה!! ואם אתה רואה את האסטרולוגיה ככה - זו השקפה אחת! אני אצמד להשקפה של טלילה סטן.. ברור שצדק שלילי יתבטא במוגזמות יתר, נוגה שלילית תראה על עצלנות יתרה, ומיניות לא מרוסנת לפעמים.. בעוד שצדק חיובי יראה על אופקים רחבים (ולא מידי.. כל דבר מוגזם הוא שלילי).. נוגה חיובית תראה על אהבת יופי.. אבל לאו דווקא עצלות!! אני לא יודע אם אתה מבין בתורת הכירולוגיה (כף יד) אבל גם היא נותנת ביטוי חיובי ושלילי לכוכבים (שמסומלים ע``י גבעות כף היד) I REST MY CASE... שבי ;-)

זה לא אישי, חמודי, אבל..

תעשה עם זה מה שאתה רוצה. בעיקרון, האסטרולוגיה של פעם שפטה את הכוכבים כאילו היו.. אנשים : זה נעלה פה, זו נפולה שם.. צדק הוא לא הדוד משה, וונוס היא לא הבובה זהבה. כל אחד מהם מכיל הרבה מאוד תכונות ואנרגיות, אבל אנחנו משתמשים בהם באופן מאוד אישי. התכונות של נפול ונעלה מתאימות לעומת זאת מאוד יפה דווקא לאסטרולוגיה הוררית, שבה אפשר לשאול שאלות לפי שעה שבה השאלה מתעוררת - אבל האסטרולוגיה המודרנית היא יותר פסיכולוגיסטית בעיקרה, יותר רחבה והוליסטית, ומעניקה לאדם עצמו את היכולת לבחור מה לעשות עם הכוכבים, ולא להפוך אותם לדודים ודודות טרחניים או כאלה שמביאים סוכריות בחנוכה. על כן, עם כל הכבוד לטלילה ולעוד כאלה ששיכים מבחינתי לדור ההוא, הגיע הזמן להפסיק להתייחס לכוכבים כאל אנשים אלא כאל אנרגיות שעומדות לרשותנו, ואנו עושים איתן כרצוננו. וגם עליך אני מתפלא שבתאי - כללית, אתה אומר לכולם שכל אחד מחליט אם הוא מתאים או לא, ויכול לעשות כרצונו - ודווקא פה אתה פתאום מחליט להיות פולני ולחזור אחורנית ? להיות רחב ולאפשר לאנשים לבחור להם את חוויותיהם זה אמור להיות רחב בכל התחומים - ולא להקטין, להנמיך, לשפוט, ואז גם להכנס לתחרות בגלל האופק טלה הזה.. שום דבר אינו אישי, חמוד, ואם אתה באמת רוצה ללמוד - תקשיב, תפתח את הראש, ותגדל בכיף, ובעיקר - תלמד לוותר קצת על האגו, שהוא באמת חשוב לפעמים, אבל לפעמים יותר תוקע מאשר מקדם..

נרקיסית

New member
נקודת המבט שנתת

העלתה בעיני את קרנה של האסטרולוגיה בעשרות מונים : )

למעלה