חבר שלי במשבר, לא יודעת איך להוציא אותו מזה ולעודד אותו

חבר שלי במשבר, לא יודעת איך להוציא אותו מזה ולעודד אותו

היי לכולם. זה לא בדיוק זוגיות במשבר, יותר בן זוג במשבר אבל זה מעיק עליי ועל הקשר...
אני יוצאת עם בחור בן 30 כבר חודשיים וחצי, אנחנו אוהבים מאוד ואפילו רואים את העתיד שלנו יחד. יש לציין - זו זוגיות ראשונה בשביל שנינו, ואנחנו לא כ"כ צעירים :)
הבעיה היא שהוא נמצא במשבר ועצוב מאוד.
באופן כללי הוא אדם עם דימוי עצמי מאוד נמוך והשנאה העצמית שלו היא אחד הדברים הבולטים אצלו. לפני 3 חודשים הוא פוטר מעבודה שהייתה כל חיו והוא עדיין לא התאושש ולא מצא עבודה (הוא משכיל ובעל ניסיון). אני אפילו עושה מאמצים כדי למצוא לו משרות שהוא יאהב. גם בפן המקצועי והאידיאולוגי הוא איבד מקום עבודה והוא גם פגוע מאנשים שם שהיו חברים שלו שנים והיום כבר לא מרימים טלפון. יש לציין שאני עובדת במקום העבודה שממנו הוא פוטר, הגעתי לשם חודש לפני זה ושם הכרנו. עכשיו אני מנסה לגשר ולקרב אליו חזרה חברה טובה שהייתה לו שם במשך שנים ושניהם נפגעו האחד מהשניה. הוא מאוד רגיש, עכשיו וגם בכלל. הוא שומע שירים עצובים, אומר לי שהוא רוצה לחזור לעשן, יש לו ימים בלי מצב רוח בכלל שהוא כמעט ולא מדבר איתי ולא מרגיש טוב כדי להפגש. הוא פשוט סובל בתוך תוכו כל יום. אני מטבעי אדם שמח וכל זמן שאנחנו ביחד אנחנו צוחקים ונהנים ואני כל הזמן מפרגנת לו במילים ובמעשים.
זה הורג אותי שאין לי איך לעזור לו ולהרים אותו. זה לא שהוא לא מתפקד. הוא לומד, הוא יוצא (בעיקר איתי), הוא מבשל, עושה ספורט, אבל יש שמכירים אותו מאוד מאוד טוב ואומרים לי שהפעלנות יתר הזאת היא כלפי חוץ ודווקא מאפיינת אותו כשהוא בדיכאון...
מה אני יכולה לעשות? קניתי לו בשבוע שעבר בהפתעה בושם שהוא אוהב ונגמר לו והצלחתי להרים אותו קצת לכמה שעות.
כשאני מעודדת אותו ומנסה להראות לו צדדים חיוביים הוא אומר לי כמה שהוא אוהב אותי ופשוט מודה לי על זה שאני שם. מה עוד? אני יכולה להכין לו עוגיות שהוא אוהב... אני יכולה לנסות לעודד אותו לדבר איתי עוד ולפרוק, אבל גם לא רוצה להעיק (בכל זאת גברים... אנחנו הנשים יותר אוהבות לחפור ולבכות...), לא רוצה להציק ולקרקר סביבו כל היום כדי שלא ימאס.
בקיצור אני מתוסכלת, הוא הלב שלי ואני לא יכולה לחשוב על זה שהוא סובל. אם זה היה שבוע, שבועיים, חודש... אבל זה כבר 3 חודשים.
אשמח לעצות :(

Shamy

New member
תשובה

תראי ,זה קשר ראשון אז אין לך הרבה ניסיון אבל לפעמים צריך להבין שחוץ מלתמוך ולהקשיב ,אין לך מה לעשות! לקח חשוב לחיים -כשמישהו לא רוצה עזרה,בית דין לא יעזור ..עד שהוא לא ירצה לעזור לעצמו אף אחד לא יוכל לעזור לו גם לא אלוהים אם יירד מהשמיים עד אליו. אין לך מה לעשות חוץ מלהקשיב קצת ולהיות כתף תומכת ותו לא..זה הכל תאלצי ללמוד לשחרר קצת ולתת לבן אדם לעבור עם עצמו תהליך אישי שלא קשור אלייך ואין לך שליטה על תהליכים עצמיים של אדם לבין עצמו אני מקווה שהוא יתעשת על עצמו מהר :) בנימה זו ברוכה הבאה לפורום,אני שמחה שהצטרפת ונשמח לעדכונים.שנה חדשה טובה !

עדן512

New member
לדעתי התגובה של שמי מצויינת.

כדאי קצת להוריד את המאמץ לשמח אותו.(כי בשלב מסויים זה יכול להתחיל להעיק).
לכל אחד יש את הקצב שלו, הוא רק צריך לדעת שאת שם בשבילו, להקשיב ולתמוך.
בהצלחה!

supersonic777

New member
הי,באיזה תחום עסק/עוסק?למה פיטרו אותו?מה הסיבה?

סתם לא מפטרים...יש לזה קשר שאתם זוג מאותו מקום?
תראי,אם הוא כך לא מעט זמן,אולי תחשבי בכיוון של איש מקצוע...
&nbsp

nemmy

New member
זה נשמע שהוא מקנא בך

את באת חדשה למקום העבודה, ואז פיטרו אותו. זה כאילו לקחת לו את המקום, לא יודעת לגבי המקום המקצועי אם הייתם באותו תפקיד או לא, אבל בטח לגבי המקום החברתי שם. פשוט באת ותפסת לו את המקום.
אני מניחה שבמצב הזה, שאת זה כל מה שנשאר לו משם, יהיה לו קשה מאוד לוותר גם עליך ולצאת משם בלי כלום. הוא נשען כרגע רק עליך, זקוק לך, והוא לא באמת נמצא במצב של בחירה חופשית אם להיות איתך או לא.
הכי מפחיד שתעזבי אותו במצב הזה... באת לקחת לו הכל ועזבת אותו לבד

אני חס וחלילה לא אומרת שהייתה לך כוונה רעה כלשהי! להיפך, אני בטוחה שהכוונות שלך טובות.
אני פשוט חושבת שאולי חלק ממה שיכול לעזור לו, תהיה היכולת שלך להכיל ולהבין שאולי הוא כועס גם עליך באיזשהו מקום, או מקנא בך, לתת גם לרגשות האלו מקום ולגיטימציה להיות שם, תוך הבנה שהם רק רגשות ובאמת שלא התכוונת לקחת לו שום דבר אלא רק להיפך.

המקום הזה של להיות מפוטר, להיות נתמך ע"י אישה, הוא גם מקום שיכול לפגוע בגבריות. ואולי את יכולה לעזור בזה שדווקא במקום לנסות לעזור ולהיות תומכת, תוכלי לפעמים להיעזר בו. קודם כל לתת לו תחושה שגם את צריכה אותו ולא רק הוא אותך, ודבר שני לעזור לו להרגיש "גברי" במובן הפרימיטיבי/שובניסטי הזה (שאצל רוב הגברים, אין מה לעשות, זה קיים).

אני בטוחה שהוא מת מפחד לאבד אותך

אני מקווה שתצליחו להשאר ביחד... ושהוא ימצא עבודה ויצא מהמשבר.

ELLA1992

New member
את בת 26 ואומרת שאתם "לא כל כך צעירים"? חחח זה גיל צעיר מאוד

תראי, על פניו נראה שקל לפענח מה קורה שם בתוך נפשו, הוא בתור גבר מרגיש את הצורך להיות זה שיש לו את הקריירה המבוססת, הפרנסה הקבועה, ה"כוח הכלכלי" מבין שניכם, מה שלא בהכרח נובע מאגו גבוה.. זו האבולוציה של הגברים וזה פשוט בטבע שלהם, ברגע שזה נלקח מהם הם חשים מועקה ושוקעים במשבר. בעיקר בעודו בן 30.

הוא מרגיש נחות לצידך כעת, חושש שמא את תעריכי אותו פחות מעתה ואילך, חושש שאולי תתחילי לפזול לכיוונים אחרים בעקבות מה שקרה, ושגברים עובדים יהוו עבורו מעין איום.
נורא קל לנתח את אשר על לבו אבל נורא קשה לדעת איך הכי נכון לגשת לאדם השרוי בסיטואציה כזו בעיקר כאשר מדובר באדם יקר ואהוב, לכן אני מבינה אותך לחלוטין.
את ציינת שגם באופן כללי הוא בעל נטייה לדיכאון ודימוי עצמי לא גבוה במיוחד, מה שכנראה מקשה עליו את ההתמודדות עם המאורע פי כמה וכמה.
מה שאת תיארת שאת עושה זה בעיקר לנסות ולנפח לו את האגו בחזרה, לטפוח לו על השכם, להעניק לו חום ואהבה, תמיכה ולהראות לו שאת עדין שם בשבילו- וזה מצוין.
אבל זה לא הפיתרון האמיתי עבורו, ולכן זה מעודד אותו רק לכמה שעות ולא מעבר.
למה? כי זה טיפול בתסמינים ולא במקור של הבעיה .
איך מטפלים בשורש הבעיה? ניגשים לאיש מקצוע ומחפשים עבודה כדי להחזירו כמה שיותר מהר לשוק העבודה (רצוי שהוא ימצא את העבודה בעצמו)...
אין לך יותר מה לעשות מעבר לזה, מכירה את המשפט "כל המוסיף גורע" ?
משמע, תניחי לו, תני לו את הספייס שהוא כנראה זקוק לו, תני לו את הלבד שלו ואת המרחב שלו למצוא את עצמו מחדש.
את צריכה להבין שהדיכאון שלו מוצדק, פיטורין היא סיבה די מוצדקת, אילו הוא היה שוקע בדיכאון בלתי מוסבר וללא סיבה נראית לעין אז הייתה עשויה להיות לך עילה לדאגה , אבל כעת? לא רואה סיבה לדאוג יותר מדי,
הבחור פוטר, זה טבעי שהוא לא יהיה מרוצה מזה ואף רצוי שלא יהיה מרוצה מזה, כי אם הוא כן יהיה מרוצה מזה, זה יהיהדי מוזר

בכל אופן, מקווה שהכל יסתדר לו בסוף ושתחזור השמחה ללבו,

מוזמנת לעדכן אותנו אם תרצי !!!

שלום

בעבודה צריך להשקיע כדי להתקדם, ולהפריד אותה מחברות. אם לא הצליח במקום העבודה הקודם, כדאי שייקח את הכלים שרכש וימשיך למקומות הבאים, עד שיצליח. אולי תעזרי לו למצוא מטרה ברורה יותר, וכמו שכתבו לך תנסו לברר אם באמת מוצדק שפיטרו אותו ואם לא אז אולי תתלוננו. אין ספק שמה שמשפיע עליו לרעה הפיטורין, ולכן כדאי שתתייעצי אתו ותייעצי לו בעניין ותמצאו מה כדאי לעשות בעניין העבודה. בתחום הרגשי אני מציע שתדברי אתו הרבה ותראי לו שאת דואגת לו בכל הקשור אליו ושתמיד תדאגי לו, בעיקר בתחומים מחייכם הרגשיים והאישיים ששייכים לחברות. אל תעיקי עליו ואל תכריחי אותו למהר לשתף בצערו על אובדן העבודה ובדיכאון, אלא תני לו חופש להחליט כמה לשתף והתרכזי בדברים המשותפים לכם.

shahars10

Member
כמה רעיונות...

קודם כל, לגבי הפיטורים, ברור שיש לכך מספר השלכות שליליות, כפי שכתבו לך: פגיעה באגו, פגיעה בגבריות, ופגיעה כלכלית.
את צריכה להבהיר לחבר שלך שמבחינתך הוא לא אדם פחות טוב ולא גבר פחות טוב בגלל שהוא פוטר, ולא ינסה לנפח את הבעיה לכיוונים האלה (ומאד קל להגיע אליהם). מה שהוא צריך זה להתרכז בצורה קרה בחיפוש עבודה חדשה, ויתכן אולי שהחבר שלך יוכל לשקול שינוי כיוון מקצועי. בכל מקרה, הוא חייב להבין שעבודה לא מוצאים מיד. זהו תהליך שדורש זמן וסבלנות.
מעבר לכך, כפי שציינת, הבעיה אצל החבר שלך היא לא רק עניין הפיטורים, אלא בעיות אישיות נוספות (שאולי הביאו לפיטורים). החבר שלך צריך לשאול את עצמו מה חסר לו בחיים, מה מעיק עליו, ולמה הוא לא מאושר. התשובה נמצאת אצלו, יתכן אפילו מתחת לאף, רק שהוא לא רואה אותה כרגע... אם הוא לא מצליח לפתור את הבעיות האלה בעצמו, לדעתי הדרך הטובה ביותר היא לפנות ליעוץ מקצועי. אין בכך כל בושה. כתבו לך כאן לתת לו קצת ספייס. מצד אחד זה נכון, אבל מצד שני הבחור שלך צריך להבין שאם הוא רק ירחם על עצמו, הבעיה לא תפתר. כדאי שתעודדי אותו לעזור לעצמו. אם יסרב, אני חושב שתצטרכי לשקול את המשך הקשר, למרות שזה באמת המוצא האחרון לדעתי. אני מאמין גם שאם יפתור את בעיותיו האחרות, יהיה לו יותר קל למצוא עבודה חדשה.

ommerl

New member
אין לך איך לעזור לו חוץ מאשר

חוץ מאשר להכיל ולאהוב.
&nbsp
הוא צריך למצוא פתרון חיצוני, וזה כנראה יעלה לו כסף. יש בעולם ההתפתחות האישית אנשים טובים שידעו להוביל אותו דרך תהליך עמוק עם עצמו. תהליך של סליחה וקבלה. הוא צריך לאהוב את עצמו כדי להיות מסוגל לקבל אהבה ממך. בתור בת זוג כל מה שאת יכולה לעשות זה לקבל, להכיל ולאהוב. במקסימום את יכולה לעודד אותו לחפש מישהו שיעזור לו. אני מוכן להכווין לקולגות שלי שאני מאמין בהם ב- 1000%. שעזרו לי מאוד.
&nbsp
שימי לב גם לעצמך. אם הוא בשום פנים ואופן לא מוכן לצאת מהמצב שלו זה גם תוקע אותך בחיים. וכל האהבה שבעולם לא תעזור לשניכם אם את תהיי באפיסת כוחות.

למעלה